Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
 
       
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Repteri parkolás
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Egyiptom

hurghada3.jpgHURGHADA

SHARM EL SHIEKH

KAIRÓ

NÍLUSI HAJÓÚT

MARSA ALAM

TABA

 

Fantasztikus akciók, last minute egyiptomi utak és ajánlatok nagy választékban egész évben!

 

Hérodotosz ókori görög történész és utazó Egyiptomot a Nílus ajándékának nevezte. A közel 5000 éves történelemre visszatekintő ország páratlan történelmi és kulturális gazdagságának felfedezésére nyílik lehetősége annak, aki e csodálatosan sokszínű országba látogat.

 

Legyen szó akár a Luxor és Asszuán közötti partszakasz látnivalóinak megtekintéséről egy nílusi hajóút során, vagy Kairó és a gizai piramisok több ezer éves történelmi emlékeinek megtekintéséről, vagy a nyaralás gondtalan eltöltéséről Hurghadán vagy Sharm El Sheikhen, Egyiptom ideális úti cél.

Hazsnos információk:

Beutazási szabályok: Hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél, valamint vízum szükséges, mely irodánkon keresztül szerezhető be. Egyéni vagy telepített vízum nélkül az utazást nem garantáljuk. Egyiptomba érkezés után hét napon belül be kell jelentkezni a rendőrségen. A szállodák vendégeink részére elintézik ezt a hivatalos formaságot. A vámmentesen bevihető mennyiség dohányáruból 10 doboz cigaretta, 25 db szivar vagy 200 gramm dohány, maximum 1 liter szeszesital, valamint a személyes használatra szóló parfüm mennyiség.

Hivatalos pénznem: Egyiptomi font LE (kb. 1 LE=40 HUF, 1 USD=5,5 LE, 1 EUR=6,7 LE), váltópénzük a piaszter, pénzváltás bankokban, szállodákban javasolt. Hitelkártyákat, utazási csekkeket a legtöbb szálloda és bank elfogad. Az egyiptomi font nem konvertibilis, csak Egyiptomban váltható, az országból való ki és bevitele TILOS! Kérjük a zökkenőmentes hazautazás érdekében indulás előtt váltsák vissza konvertibilis valutára a megmaradt fontot.

Vallás és nyelvek: Egyiptom lakosságának 93%-a szunnita mohamedán, 7%-a kopt keresztény. Egyiptomban az arab nyelv egyik dialektusát beszélik, az állami nyelv azonban mégis az irodalmi arab. Az arab betűket jobbról balra írják, a számjegyeket viszont balról jobbra. Hogy el tudjuk olvasni mindenekelőtt a pénzérmék értékét, ajánlatos megjegyezni az arab országokban használatos számjegyeket. A hivatalos nyelv az arab, de üdülőterületeken beszélik az angol, német és francia nyelvet.

Turisztikai rendőrség, Tourist Police: Beutazó vendégek biztonsága érdekében fegyveres védelem az üdülőhelyeken, turisztikai látványosságok közelében. Emellett felvilágosítást és segítséget nyújt a turistáknak. Tagjai többnyire beszélnek angolul.


Hálózati feszültség: 230 V, az európai normának megfelelően, a konnektorok szabványa azonban eltérhet a magyartól.

Egészség: Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz nem fogyasztható! Lehetőleg kerüljék a jeges italokat, a hámozatlan gyümölcsöket és a zöld salátákat, nyers ételeket! Hasmenés legtöbbször a kimerültség, a szokatlan konyha, a túlságosan hideg italok következménye. Elkerülése érdekében palackozott italok fogyasztását javasoljuk, valamint tüneti kezelésére való felkészülés úti házi patika összeállításával: egy-egy gyógyszer bélbetegségek, láz, megfázás, keringési rendellenességek ellen, rovarcsípés elleni szer, kötszerek, valamint magas fényvédő faktorú napkrém. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Devizaszabályok: Tetszőleges konvertibilis valuta korlátlanul bevihető, kivitele csak a bevitt értékig lehetséges.

Ruházat: Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. Mecsetek látogatásakor az iszlám országok szigorú erkölcsi szokásai miatt tiltott a sort, valamint a miniszoknya és a kivágott női ruha viselete.

Helyi idő: Egyiptom = Magyarországhoz viszonyítva + 1 óra.

Telefon, posta: Egyiptom hívószáma: 0020, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható. A nyilvános telefonkészülékek száma csekély. A mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. A legmegbízhatóbb módon a nagy szállodák és a repülőtér postaládáit ürítik. A küldemények 8-10 nap alatt érnek célba.

Fényképezés, filmezés: Katonai létesítményektől, hidaktól és kikötőktől eltekintve mindenhol szabad fényképezőgéppel vagy videokamerával külső felvételeket készíteni. Tilos azonban fényképezni az Egyiptomi, a Kopt, az Iszlám, valamint a Luxori Múzeumban, továbbá az összes thébai és szakkarai sírkamrában. A fényképezési tilalmat ne szegjék meg, a villanófény árt a falfestményeknek! Aki embereket szeretne fényképezni, tegye azt tapintattal - különösen a mecsetekben és a szegénynegyedekben - előtte kérjen engedélyt.

Baksis: A borravaló Egyiptomban a dolgok természetes velejárója, elfogadott szokás, ami nagyban megkönnyíti az ügyintézés menetét. Extra szolgáltatások előtt nyithat ki kapukat. Összege általában 5-10%, a helyi idegenvezetőktől, a szállodák személyzetén át a legcsekélyebb szolgáltatásokért is elvárják. A társas utaknál itthon, az utazás megkezdése előtt kerül befizetésre egy összeg ennek céljából (szervizdíj), irodánk gondoskodik annak elosztásáról, mely értelemszerűen nem azonos az éttermi fogyasztásnál illendő vagy az extra kiszolgálásért "járó" borravalóval. Megértésüket előre is köszönjük!

Programok, vásárlás: Bizonyos ünnepek befolyásolhatják a programok időrendjét, egyes helyszíneken a helyi szabályok nem teszik lehetővé magyar idegenvezető közreműködését (pl.: Egyiptomi Múzeum, királyi sírok). A városnéző programok szinte mindig vásárlási lehetőséggel egészülnek ki (papirusz, alabástrom, illatszer), amely nem kötelező, de rövid pihenést és egyedi színfoltot jelentenek a feszített programban. Vásárláskor illik alkudni az árakból. Bazárban, utcai árusoknál ételt és nem palackozott italokat ne vegyenek! Az éttermek és szállodák, valamint a kultúrált üzletek árai elfogadhatóak és áruik is megbízható minőségűek. 

Tájékoztató jellegű árak: palackozott víz: 3-4 Font, helyi Stella sör: 8-10 Font, export Stella: 17-20 Font, 1 cs. kétszersült: 1,5 Font.

Nyitvatartási idő, ünnep: a normál munkahét Egyiptomban szombattól szerdáig tart, ezért csütörtöki és pénteki napokon a bankok, hivatalok, bazárok zárva tartanak, néha szombaton is. A kisebb üzletek, pénzváltók viszont gyakran éjfélig is nyitva tartanak. Péntek a törvényes munkaszüneti nap. Általában naponta 08.30-14.00 és 17.00-20.00 között tart a munkaidő, a ramadán alatt ez változhat. A repülőtéren és a nagy szállodákban működő kirendeltségek minden nap üzemelnek, gyakran éjjel-nappal.

Szállodák, szállodahajók: Besorolásuk eltér a megszokott, európai standard besorolásoktól. A szobák elosztásának joga a szállodákat illeti, a külön kívánságokat továbbítjuk. A kikötőben a hajók egymás mellett párhuzamosan állnak, így a hajóra szállás más hajókon történő keresztülhaladással oldható meg. Esténként a motorok zaja és az esti programok zenéje zavaró lehet. A szállodáknál leírt tudnivalók itt is érvényesek. A szállodai szobák megszokott méreténél kisebb kabinokkal kell számolniuk, ezért pótágyon csak egy 12 éven aluli gyermek helyezhető el.

All inclusive szolgáltatások: Többnyire a szállodák saját szervezésű programjain (sport, vetélkedők, animáció) történő díjtalan részvételt jelentik, valamint egyes sporteszközök használatát (ez szállodánként eltérő lehet). Nem tartalmazzák viszont a különféle vízisportokat, motorizált sporteszközöket, fitness, wellness szolgáltatásokat.
Minibár: A szállodák többségében hűtőszekrény is található a szobákban, amit kérésre feltöltenek - térítés ellenében, így minibárként is szolgál.

Strandhasználat: Egyiptomban a szállodák többsége rendelkezik saját partszakasszal, ezért a medencénél és a strandokon a napernyőket, napágyakat ingyenesen vehetik igénybe. Strandtörülközőket a recepción lehet bérelni.

Zsilipezés: A hajóutak során átkelnek az Esna-i zsilipen. A forgalom igen nagy, ezért időnként torlódásra lehet számítani. A Nílus különösen alacsony vízállása esetén (januárban és júniusban) a program változhat, egy-egy szakaszon csak autóbusszal folytathatják útjukat, vagy hajó helyett szállodában lesz az elhelyezés, a várakozási időt rövidítendő.

Taxi: Kairóban a taxi a legkényelmesebb közlekedési eszköz. Noha a városi tulajdonban lévő fekete-fehér taxiknak van taxaméterük, a viteldíjat az idegennek előre ki kell alkudnia. Megszokott dolog, hogy az egy irányba tartók közül többen is ugyanazt a taxit veszik igénybe. A taxik országon belül nem szállítanak utasokat.
Autóbusz: A kairói városi buszok csakis azoknak a turistáknak ajánlhatók, akik nem riadnak vissza az agyonzsúfolt közlekedési eszközöktől.

Bérautó: A bonyolult közlekedési viszonyok és az útvonal lejelentési kötelezettség miatt a gépkocsibérlést nem javasoljuk.

Víz, energia: Az ellátás időnként akadozhat, ez kihat a klímaberendezések működésére is. Az esetleg előforduló ilyen esetekre megértésüket kérjük.

 

 

2018. Personal Tours. Minden jog fenntartva!