Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
   
Főoldal

FOGLALJON ONLINE!

Tudta, hogy utazását már online is lefoglalhatja? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Görögország

p1040970222.jpg

KORFU

RODOSZ

KRÉTA

ZAKYNTHOS

GÖRÖG SZÁRAZFÖLD

KEFALONA

 


korfu2.jpg

Korfu: (görögül Κέρκυρα [Kérkira]) Görögország egyik szigete a Jón-tengerben. A Jón-szigetek néven ismert szigetcsoport és közigazgatási régió tagjai közül a második legnagyobb. A történelem során Korfu szigetét többféleképpen is nevezték, Homérosz például Szkheriának. A legelterjedtebb és a helyiek által ma is használt név a mitikus Kerkürától származik, akit Poszeidón, a tenger istene ragadott magával és hozott a szigetre. Az archeológusok szerint a sziget már a paleolit korban (70 000–40 000 éve) lakott volt, s ekkor még a szárazföldhöz tartozott. Az első letelepülők vadakban gazdag területet találtak itt. E korra utaló leleteket, kőszerszámokat Szidari és Límni Koríssia mellett találtak. Az első települést Korfun valószínűleg i. e. 775–750 között a korinthosziak alapították, létrehozva Kerküra nevű gyarmatukat. Első városukat a Kanom-félszigeten kezdték építeni, mely stratégiailag kedvező fekvése, termékeny földjei és védett természetes kikötői miatt gyorsan gazdagodott és növelte tekintélyét. A hódítók egy az athénitól független városállamot hoztak létre a szigeten, de a sorozatos háborúk és kalóztámadások miatt hatalmuk meggyengült, és i. e. 229-ben Korfu önként ajánlotta fel szövetségét a terjeszkedő Római Birodalomnak, és lett ezzel az első adriai város, mely római uralom alá került. Az elkövetkező évszázadban a sziget tulajdonképpen független maradt, saját törvényekkel és pénzverési joggal. Ekkor irtották ki az erdőket, mert ezzel a faanyaggal látták el a római hajóflottát.

zakynthos_latkep.jpgRodosz: (ógörög helyesírással: Ῥόδος [Rhodosz]; újgörög helyesírással: Ρόδος [Rodosz]) görög sziget az Égei-tengerben, Anatólia délnyugati partja közelében, 17 km-re az Aleppo-foktól. A Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb tagja. Területe 1398 km². Lakossága kb. 125 000 fő (2007), s közülük is kb. 57 000 Rodosz városában él.[forrás?] A sziget 73 km hosszú és 25 km széles. A hosszúkás szigeten egy hegylánc vonul végig, amelyet többé-kevésbé alacsony horpadások osztanak részekre és amely a középen emelkedő Tairoszban vagy Attairóban (azelőtt Atabiron) éri el a legnagyobb magasságát. Folyói nyáron mind kiszáradnak. Éghajlata nagyon enyhe.

Kréta: (görögül Κρήτη [Kríti]) Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete, 8336 km². Fővárosa Heraklion. Görögország legdélibb régióját a helybeliek csak Megáloniszosznak, azaz Nagyszigetnek becézik. A sziget népszerű turistacélpont. A turisták szívesen látogatják a Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz ásatásait, Rethymno velencei kastélyát és a Szamaria-szurdokot. Kréta a minószi kultúra (kb. i. e. 2600–1400), a legrégebbi ismert európai civilizáció központja volt. Krétaiak lakták és a görög kultúrában nagy szerepet játszott.


2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!