Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
 
       
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Repteri parkolás
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Görögország

p1040970222.jpg

KORFU

RODOSZ

KRÉTA

ZAKYNTHOS

GÖRÖG SZÁRAZFÖLD

KEFALONA

 


korfu2.jpg

Korfu: (görögül Κέρκυρα [Kérkira]) Görögország egyik szigete a Jón-tengerben. A Jón-szigetek néven ismert szigetcsoport és közigazgatási régió tagjai közül a második legnagyobb. A történelem során Korfu szigetét többféleképpen is nevezték, Homérosz például Szkheriának. A legelterjedtebb és a helyiek által ma is használt név a mitikus Kerkürától származik, akit Poszeidón, a tenger istene ragadott magával és hozott a szigetre. Az archeológusok szerint a sziget már a paleolit korban (70 000–40 000 éve) lakott volt, s ekkor még a szárazföldhöz tartozott. Az első letelepülők vadakban gazdag területet találtak itt. E korra utaló leleteket, kőszerszámokat Szidari és Límni Koríssia mellett találtak. Az első települést Korfun valószínűleg i. e. 775–750 között a korinthosziak alapították, létrehozva Kerküra nevű gyarmatukat. Első városukat a Kanom-félszigeten kezdték építeni, mely stratégiailag kedvező fekvése, termékeny földjei és védett természetes kikötői miatt gyorsan gazdagodott és növelte tekintélyét. A hódítók egy az athénitól független városállamot hoztak létre a szigeten, de a sorozatos háborúk és kalóztámadások miatt hatalmuk meggyengült, és i. e. 229-ben Korfu önként ajánlotta fel szövetségét a terjeszkedő Római Birodalomnak, és lett ezzel az első adriai város, mely római uralom alá került. Az elkövetkező évszázadban a sziget tulajdonképpen független maradt, saját törvényekkel és pénzverési joggal. Ekkor irtották ki az erdőket, mert ezzel a faanyaggal látták el a római hajóflottát.

zakynthos_latkep.jpgRodosz: (ógörög helyesírással: Ῥόδος [Rhodosz]; újgörög helyesírással: Ρόδος [Rodosz]) görög sziget az Égei-tengerben, Anatólia délnyugati partja közelében, 17 km-re az Aleppo-foktól. A Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb tagja. Területe 1398 km². Lakossága kb. 125 000 fő (2007), s közülük is kb. 57 000 Rodosz városában él.[forrás?] A sziget 73 km hosszú és 25 km széles. A hosszúkás szigeten egy hegylánc vonul végig, amelyet többé-kevésbé alacsony horpadások osztanak részekre és amely a középen emelkedő Tairoszban vagy Attairóban (azelőtt Atabiron) éri el a legnagyobb magasságát. Folyói nyáron mind kiszáradnak. Éghajlata nagyon enyhe.

Kréta: (görögül Κρήτη [Kríti]) Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete, 8336 km². Fővárosa Heraklion. Görögország legdélibb régióját a helybeliek csak Megáloniszosznak, azaz Nagyszigetnek becézik. A sziget népszerű turistacélpont. A turisták szívesen látogatják a Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz ásatásait, Rethymno velencei kastélyát és a Szamaria-szurdokot. Kréta a minószi kultúra (kb. i. e. 2600–1400), a legrégebbi ismert európai civilizáció központja volt. Krétaiak lakták és a görög kultúrában nagy szerepet játszott.


2018. Personal Tours. Minden jog fenntartva!