Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
 
       
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Repteri parkolás
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Törökország

alanya22.jpg

ALANYA

ANTALYA

BELEK

KEMER

SIDE

 

Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének egyik legkedveltebb úticélja. Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak. Páratlan természeti szépségei mellett ideális nyaralásra, strandolásra és kiváló lehetőségeket kínál a vízisportok szerelmeseinek is. 

Az utóbbi években a gyerekekkel utazók is egyre nagyobb számban látogatják, hiszen a gyermekbarát klubszállodák, valamint hellenisztikus és római kori kultúrtörténeti emlékei a család minden tagja számára emlékezetessé teszik a nyaralást ebben a látnivalókban gazdag turistaparadicsomban. 

A kirándulásokon nemcsak Ephesos, Pamukkale, Aspendosz vagy Kappadokia látnivalóit tudják megtekinteni, hanem számos görög, római, szeldzsuk, ottomán emléket, mecsetet és épen maradt ókori színházat fedezhetnek fel a káprázatos természeti látnivalók mellett.

Ha még nem járt ebben a csodálatos országban, javasoljuk, tegyen kísérletet és fedezze fel magának az eddig csak ismerősen hangzó nevezetességeket, vagy töltsön egy csodálatos hetet a családjával vagy barátaival az Égei-tengeren. Ha azonban inkább egyszerre szeretné élvezni az üdülőhelyek nyüzsgő életét és a gondtalan pihenés örömét akkor a kristálytiszta tenger partján számos európai színvonalú szállodát kínálunk Önnek!

Hasznos információk:

Beutazási szabályok: magyar állampolgárok részére 6 hónapos érvényességű útlevél és vízum szükséges. A vízum a török határállomáson szerezhető be (a vízumokat kiadó ablak még az útlevél ellenőrzés előtt található). Helyben kiállított vízum díja kb. 30 USD, vagy 20 EUR Kérjük nem magyar állampolgárságú utasainkat érdeklődjenek a nagykövetségen a vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredő költségekért nem vállalunk felelősséget!

Hivatalos pénznem: az új török líra (YTL). 1 új török líra = 100 kurus. Az EUR és az USD mindenhol elfogadott. Az országba bevihető külföldi, illetve helyi valuta mennyisége nem korlátozott, de nagyobb összegű készpénz bevitele esetén írásos nyilatkozattétel javasolt. A legtöbb nemzetközi hitelkártyát elfogadják a nagyvárosokban és az üdülőhelyeken, a kisebb településeken készpénz használata javasolt.

Vámszabályok: 5 000 dollárnak megfelelő külföldi vagy helyi valuta vihető ki. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetők: gyógyszer, egy fényképezőgép, egy videokamera, 200 db cigaretta, 50 db szivar, 200 g dohány, 1 liter alkohol, 5 tekercs film, 1,5 kg kávé, 1 kg édesség, 5 üveg (max. 120 ml) parfüm, valamint 250 EURO-t nem meghaladó értékű ajándéktárgy. Az ennél értékesebb tárgyak jegyzékét a tulajdonos útlevelébe bevezetik, majd kilépéskor ellenőrzik azok meglétét. A későbbi félreértéseket elkerülve kérjük, hogy értéktárgyait beviteli nyilatkozatban rögzítsék.

Hivatalos nyelv: török, használatos az angol és német nyelv is.

Vallás: a közel 70 millió fős lakosság hivatalos és legelterjedtebb vallása az iszlám.

Helyi idő: magyarországi idő +1 óra.

Elektromos áram: általában 220 V a hálózati feszültség.

Egészség: kötelező védőoltás nincs. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi patika összeállítása (gyomor és bélbántalmak, megfázás elleni gyógyszerek vitele) ajánlott.. A csapvíz helyett a palackozott vizeket ajánljuk.

Időjárás, öltözködés: a nyár napos, a július-augusztus kifejezetten forró és párás, s ennek megfelelően könnyű és kényelmes ruházatot javaslunk. Mecsetek látogatásakor vállat és térdet takaró ruha, valamint fejkendő kötelező. A magasabb kategóriájú szállodákban vacsoránál hosszú nadrág ill. szoknya javasolt.

Borravaló: általános, javasolt mértéke 10%.

Fényképezés, film: a fényképezés általában engedélyezett (kivéve olyan helyeken, ahol erre vonatkozó tilalmi tábla van, pl.: mecsetek). A vaku használatát a múzeumokban korlátozzák.

Nyitvatartási idők:
Bankok: hétfő-péntek 08.30- 12.00 és 13.30-17.00 között.
Állami hivatalok: hétfő-péntek 08.30-12.30 és 13.30- 17.30 között.
Múzeumok: a legtöbb Múzeum hétfő kivételével, a paloták hétfő és csütörtök kivételével mindennap nyitva tartanak.
Üzletek: hétköznap 9.00-19.00 óra között tartanak nyitva, az üdülőhelyeken azonban este és hétvégén is lehet vásárolni, a bazár nyitva tartása 10.00-24.00 között. A bazárokban nincsenek szabott árak, vásárláskor bátran alkudjunk.
Telefon, posta: Helyi, nemzetközi hívásokhoz zsetonokra vagy telefonkártyára van szükség, amelyeket a postahivatalokban és az utcai trafikosoknál is lehet kapni. A magyar mobiltelefonokat tudják kint használni. A postahivatalok PTT jelzéssel (sárga mezőben kékbetűkkel) vannak ellátva. A főhivatalok hétfőtől szombatig 08.00-24.00, vasárnap 09.00-18.00 óra között, a kisebbek általában hétfőtől péntekig 8.30-12.30 és 13.00-17.30 között tartanak nyitva.

Magyarország hívószáma: 0036, Törökország hívószáma: 0090, Hungary Direct: 00 800 36 1177.

Szállodák: A szobák elosztása a szállodák joga, külön kívánságokat csak továbbítani tudunk. Mivel a török idegenforgalom jelenleg erőteljes fejlődésen megy át, ezért kisebb fennakadásokkal lehet számolni (lassúbb kiszolgálás, víz- vagy áramszünet stb.). Megértésüket köszönjük.

Bérautó, közlekedés: A helyi cégek mellett az olyan nemzetközi cégek, mint az AVIS, a Hertz kínálják bérautóikat. Felvilágosítást a repülőtéren vagy a nagy szállodákban lehet kérni. Az autókölcsönzéshez nem szükséges a nemzetközi jogosítvány, de feltétlenül kössön teljes körű biztosítást. A települések között kedvező díjszabású autóbuszok közlekednek, amelyek a települések szélén lévő buszpályaudvarokról indulnak. Itt vásárolhatók meg a menetjegyek is. Rövidebb szakaszokon gyűjtő taxikkal (dolmus) vagy taxikkal lehet utazni. A dolmus útiköltsége nem magas, a sofőrnél kell fizetni. A taxisok taxaméter alapján állapítják meg a viteldíjat, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás előtt állapodjanak meg az árban.

2018. Personal Tours. Minden jog fenntartva!