Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
   
Főoldal

FOGLALJON ONLINE!

Tudta, hogy utazását már online is lefoglalhatja? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Törökország

alanya22.jpg

ALANYA

ANTALYA

BELEK

KEMER

SIDE

 

Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének egyik legkedveltebb úticélja. Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak. Páratlan természeti szépségei mellett ideális nyaralásra, strandolásra és kiváló lehetőségeket kínál a vízisportok szerelmeseinek is. 

Az utóbbi években a gyerekekkel utazók is egyre nagyobb számban látogatják, hiszen a gyermekbarát klubszállodák, valamint hellenisztikus és római kori kultúrtörténeti emlékei a család minden tagja számára emlékezetessé teszik a nyaralást ebben a látnivalókban gazdag turistaparadicsomban. 

A kirándulásokon nemcsak Ephesos, Pamukkale, Aspendosz vagy Kappadokia látnivalóit tudják megtekinteni, hanem számos görög, római, szeldzsuk, ottomán emléket, mecsetet és épen maradt ókori színházat fedezhetnek fel a káprázatos természeti látnivalók mellett.

Ha még nem járt ebben a csodálatos országban, javasoljuk, tegyen kísérletet és fedezze fel magának az eddig csak ismerősen hangzó nevezetességeket, vagy töltsön egy csodálatos hetet a családjával vagy barátaival az Égei-tengeren. Ha azonban inkább egyszerre szeretné élvezni az üdülőhelyek nyüzsgő életét és a gondtalan pihenés örömét akkor a kristálytiszta tenger partján számos európai színvonalú szállodát kínálunk Önnek!

Hasznos információk:

Beutazási szabályok: magyar állampolgárok részére 6 hónapos érvényességű útlevél és vízum szükséges. A vízum a török határállomáson szerezhető be (a vízumokat kiadó ablak még az útlevél ellenőrzés előtt található). Helyben kiállított vízum díja kb. 30 USD, vagy 20 EUR Kérjük nem magyar állampolgárságú utasainkat érdeklődjenek a nagykövetségen a vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredő költségekért nem vállalunk felelősséget!

Hivatalos pénznem: az új török líra (YTL). 1 új török líra = 100 kurus. Az EUR és az USD mindenhol elfogadott. Az országba bevihető külföldi, illetve helyi valuta mennyisége nem korlátozott, de nagyobb összegű készpénz bevitele esetén írásos nyilatkozattétel javasolt. A legtöbb nemzetközi hitelkártyát elfogadják a nagyvárosokban és az üdülőhelyeken, a kisebb településeken készpénz használata javasolt.

Vámszabályok: 5 000 dollárnak megfelelő külföldi vagy helyi valuta vihető ki. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetők: gyógyszer, egy fényképezőgép, egy videokamera, 200 db cigaretta, 50 db szivar, 200 g dohány, 1 liter alkohol, 5 tekercs film, 1,5 kg kávé, 1 kg édesség, 5 üveg (max. 120 ml) parfüm, valamint 250 EURO-t nem meghaladó értékű ajándéktárgy. Az ennél értékesebb tárgyak jegyzékét a tulajdonos útlevelébe bevezetik, majd kilépéskor ellenőrzik azok meglétét. A későbbi félreértéseket elkerülve kérjük, hogy értéktárgyait beviteli nyilatkozatban rögzítsék.

Hivatalos nyelv: török, használatos az angol és német nyelv is.

Vallás: a közel 70 millió fős lakosság hivatalos és legelterjedtebb vallása az iszlám.

Helyi idő: magyarországi idő +1 óra.

Elektromos áram: általában 220 V a hálózati feszültség.

Egészség: kötelező védőoltás nincs. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi patika összeállítása (gyomor és bélbántalmak, megfázás elleni gyógyszerek vitele) ajánlott.. A csapvíz helyett a palackozott vizeket ajánljuk.

Időjárás, öltözködés: a nyár napos, a július-augusztus kifejezetten forró és párás, s ennek megfelelően könnyű és kényelmes ruházatot javaslunk. Mecsetek látogatásakor vállat és térdet takaró ruha, valamint fejkendő kötelező. A magasabb kategóriájú szállodákban vacsoránál hosszú nadrág ill. szoknya javasolt.

Borravaló: általános, javasolt mértéke 10%.

Fényképezés, film: a fényképezés általában engedélyezett (kivéve olyan helyeken, ahol erre vonatkozó tilalmi tábla van, pl.: mecsetek). A vaku használatát a múzeumokban korlátozzák.

Nyitvatartási idők:
Bankok: hétfő-péntek 08.30- 12.00 és 13.30-17.00 között.
Állami hivatalok: hétfő-péntek 08.30-12.30 és 13.30- 17.30 között.
Múzeumok: a legtöbb Múzeum hétfő kivételével, a paloták hétfő és csütörtök kivételével mindennap nyitva tartanak.
Üzletek: hétköznap 9.00-19.00 óra között tartanak nyitva, az üdülőhelyeken azonban este és hétvégén is lehet vásárolni, a bazár nyitva tartása 10.00-24.00 között. A bazárokban nincsenek szabott árak, vásárláskor bátran alkudjunk.
Telefon, posta: Helyi, nemzetközi hívásokhoz zsetonokra vagy telefonkártyára van szükség, amelyeket a postahivatalokban és az utcai trafikosoknál is lehet kapni. A magyar mobiltelefonokat tudják kint használni. A postahivatalok PTT jelzéssel (sárga mezőben kékbetűkkel) vannak ellátva. A főhivatalok hétfőtől szombatig 08.00-24.00, vasárnap 09.00-18.00 óra között, a kisebbek általában hétfőtől péntekig 8.30-12.30 és 13.00-17.30 között tartanak nyitva.

Magyarország hívószáma: 0036, Törökország hívószáma: 0090, Hungary Direct: 00 800 36 1177.

Szállodák: A szobák elosztása a szállodák joga, külön kívánságokat csak továbbítani tudunk. Mivel a török idegenforgalom jelenleg erőteljes fejlődésen megy át, ezért kisebb fennakadásokkal lehet számolni (lassúbb kiszolgálás, víz- vagy áramszünet stb.). Megértésüket köszönjük.

Bérautó, közlekedés: A helyi cégek mellett az olyan nemzetközi cégek, mint az AVIS, a Hertz kínálják bérautóikat. Felvilágosítást a repülőtéren vagy a nagy szállodákban lehet kérni. Az autókölcsönzéshez nem szükséges a nemzetközi jogosítvány, de feltétlenül kössön teljes körű biztosítást. A települések között kedvező díjszabású autóbuszok közlekednek, amelyek a települések szélén lévő buszpályaudvarokról indulnak. Itt vásárolhatók meg a menetjegyek is. Rövidebb szakaszokon gyűjtő taxikkal (dolmus) vagy taxikkal lehet utazni. A dolmus útiköltsége nem magas, a sofőrnél kell fizetni. A taxisok taxaméter alapján állapítják meg a viteldíjat, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás előtt állapodjanak meg az árban.

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!