Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
 
       
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Repteri parkolás
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Tunézia

sousse1kicsi.jpg

HAMMAMET

SOUSSE

MONASTIR

PORT EL KANTAOUI

SOUSSE - PORT EL KANTAOUI

NABEUL

DJERBA

Minössze két óra repülőútra található ez a sokszínű ország, melynek építészete, művészete és kultúrája lenyűgöző. Karthágó ősi metropoliszának romjai, Hammamet finom homokos strandjai, Tunisz óvárosa, Sousse életteli bazárja, a misztikus nagy sóstó, a Bardo múzeum kincsei, Matmata hegybevájt barlanglakásai, Tozeur pálmarengetege, Kelibia kikötője és halpiaca, El Djem római kolosszeuma, Sidi Bou Said festői kék-fehér házai, az égbetörő minaretek, oázisok, a Ribatok monumentális épületei, a sivatag tevéi, a nép vendégszeretete és a modern szállodasorok mind egy-egy darabja Tunéziának.

 

Hasznos információk:

Vízum: 

Egészség:


Hivatalos pénznem, devizaszabályok: 

Vallás és nyelvek: Tunézia lakosságának 99%-a muszlim. Hivatalos nyelv az arab és a francia, de beszélnek berberül is. A szállodákban és a turisztikai központokban angolul és németül is jól megérteti magát a külföldi turista.

Elektromos áram: 220V, európai szabvány csatlakozóval.

Ruházat: Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs. Mecsetek látogatásakor az illő öltözet szükséges, térdet takaró szoknya, hosszú nadrág, vállat fedő felsőrész.

Időeltolódás: + 1 óra a magyar időszámításhoz képest.

Telefon, posta: Tunézia hívószáma: 00 216 (hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható). Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Nyitvatartási idő: hétköznapokon 8-12-ig, majd 16-20-ig. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart. A soukh-ok (piacok) és a medinák (óváros) üzletei egész nap nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran éjfélig is nyitva vannak.

Taxi, közlekedés: A városi sárga taxik fix díjszabásúak, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás előtt állapodjanak meg az árban. Az éjszakai utazás akár 50%-kal is drágább lehet. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas. A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a "Louage" (gyűjtő taxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni.

Bérautó: A helyi cégek mellett az olyan nemzetközi cégek, mint AVIS, a Hertz kínálják bérautóikat. Felvilágosítást a repülőtéren, vagy a nagy szállodákban lehet kérni. Az autókölcsönzéshez szükséges a nemzetközi jogosítvány, feltétlenül kössön teljes körű biztosítást.

Szállodák: a szobák elosztása a szállodák joga, külön kívánságokat csak továbbítani tudunk. A bevezetőben leírt tudnivalók itt is érvényesek. Mivel a tunéziai idegenforgalom jelenleg erőteljes fejlődésen megy át, ezért kisebb fennakadásokkal lehet számolni (lassúbb kiszolgálás, víz- vagy áramszünet stb.). Megértésüket köszönjük.

Programok: a közlekedési viszonyok, éghajlat, kultúra és életvitel figyelembevételével szervezzük programjaikat, úgy hogy azok a lehető legtöbb élményt nyújtsák az Önök számára. Ezért esetenként előfordulhat, hogy a programokra az indulás a megszokottnál kissé korábban történik, vagy a szokásosnál több időt töltenek utazással. Megértésüket és türelmüket kérjük, mindez az Önök érdekeit szolgálja.

Borravaló: a dolgok természetes velejárója, mindennapi élethez hozzátartozik, szinte minden külön szolgáltatásnál elvárják, az útiköltség tervezésénél érdemes számolni vele. Utasainknak mindig ajánlatos aprópénzt tartani maguknál, amely nagyban megkönnyíti az ügyintézés menetét. Megértésüket előre is köszönjük!

Vásárlás: az alkudozás szinte része a vásárlásnak, különösen a bazárokban, utcai árusoknál.
Szőnyegek, szőrmék, bőráruk, kerámiák, fűszerek, rézből és ezüstből készült ajándéktárgyak előnyös áron megvehetők. A cigaretta és az alkohol szinte kétszer annyiba kerül, mint az európai árak!

Ételek, italok: A tunéziai konyha specialitásai mellett európai jellegű étkek is találhatók a szállodák svédasztalos étkezésein. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Nemzeti étele a kuszkusz, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva. Tipikus előétele a brik, tonhallal, tojással, darált hússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült húsos táska. A tunéziai konyha elválaszthatatlan részét képezik a különböző halfajták és tengeri élőlények. Édességeik többsége nagyon édes, mivel mézből, datolyából, mogyoróból, marcipánból készülnek. A legkedveltebb italok közé tartoznak a különböző borfajták, de feltétlenül meg kell kóstolni a datolya likőrt, fügepálinkát, valamint a tunéziai sört.

Fényképezés, film: a fényképezés általában engedélyezett (kivéve olyan helyeken, ahol erre vonatkozó tilalmi tábla van, pl.: mecsetek). Tartsuk be a helyi viselkedés és a vallási tradíciók illemszabályait, különösen személyek fotózásánál. Aki embereket szeretne fényképezni, tegye azt tapintattal - előtte kérjen engedélyt.

2018. Personal Tours. Minden jog fenntartva!