Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
 
       
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Repteri parkolás
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Egyesült Arab Emirátusok

Az Egyesült Arab Emírségek /EAE/ 1971. december 2-án alakult meg a Szerződéses Ománként ismert korábbi brit protektorátust alkotó entitások közül 6 emírség (Abu Dhabi, Dubai, Sardzsa, Adzsman, Al-Fudzseira és Umm Al-Qaiwein) részvételével, melyekhez 1972 januárjában hetedikként Ra'sz Al-Khaima emírség is csatlakozott. Az EAE államformája abszolút monarchia. Fővárosa: Abu Dhabi, vallása: iszlám

Az egy főre eső GDP tekintetében az EAE a világ egyik leggazdagabb országa, amely rendkívül magas olajbevételeiből fejlett jóléti rendszert alakított ki az elmúlt négy évtized folyamán.

2015. május 6-án Magyarország vonatkozásában is teljes körű vízummentesség lépett érvénybe: magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe, és tartózkodhatnak az országban 6 hónapon belül 90 napig.

Hivatalos nyelv: arab, angol.

Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva +3 óra.

Pénzváltás: Nem érdemes ottani pénzt, dirhamot beszerezni itthon. Dollárral, euróval valutával kell utazni és ott helyben váltani. A bankokban és a repülőtéren az árfolyamok nem olyan jók, mint a specializált pénzváltóknál. A legkevésbé kedvező a hotelekben pénzt váltani. Érdemes dollárt vinni és azzal fizetni, pl. közértben, mert dirhamban adnak vissza, picit még jobb árfolyamon is számolják, mint a reptéren.

Időjárás: Az ország éghajlata száraz kontinentális, melynek jellemzője a hosszú forró nyár és az enyhe tél, valamint a nappali és az éjszakai hőingadozás. Nyáron az átlaghőmérséklet 40 Celsius fok körül alakul. A téli szezonban kellemes tavaszi és kora nyári napok jellemzőek 25 Celsius fokos átlaghőmérséklettel, egy-két esős nap előfordulhat.

Védőoltás: Nincs kötelezően előirt védőoltás.

Vízum, útlevél: Nincs szükség turista vízumra. Az utazáshoz útlevél kell, melynek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a beutazás napjától számítva. Ha izraeli pecsét van az útlevelünkben, akkor szinte biztos, hogy nem engednek be az országba. Ilyen esetben érdemes új útlevelet csináltatni.

Áram, konnektor: 220/240V 50Hz, mely megegyezik az európai normával, azonban az aljzatok angol típusúak, így átalakító használatára szükség lehet. Ha nincs átalakítónk, akkor olcsón be tudunk szerezni egyet bármelyik helyi szupermarketben.

Csomagolás: A napvédő krémeket, olajokat takarékosabb dolog otthonról vinni, valamint széles karimájú szalmakalapot, strandtáskát is. Érdemes becsomagolni törölközőt a strandoláshoz, mert nem minden szállodában adnak külön fürdő törölközőt (beach towel). Sivatagi túrákhoz jól jöhet egy könnyebb bakancs vagy magas szárú cipő, amibe nehezen hatol be a homok.

Dohányzás: A dohányzás és vízipipázás megengedett a kijelölt helyeken.

Víz, alkohol: Az ivóvizet a helyi víztisztító gyárakban tengervízből állítják elő. Tisztálkodásra, főzésre alkalmas. Inni azonban palackozott ásványvízből szabad, mely olcsón kapható az üzletekben. Nem lehet alkoholt vásárolni üzletben, szupermarketben, kivéve 1-2 speciális helyen (nagyon drágán). Alkoholt venni és fogyasztani általában szállodákban vagy szórakozóhelyen lehet (illetve a saját apartmanunkban).

Öltözködés, etikett: Az öltözködés vonatkozásában az utcai illemkódex konzervatívabb a hazainál. A turista férfiakra vonatkozóan megengedőbbek, bár ha a férfi az utcán rövidnadrágban járkál, meglehetősen furcsa a helyieknek. Iránnal ellentétben itt nem kell a külföldi turistanőnek is fejkendőt hordania. Dubaiban lehet szoknyában is járni, de nem miniben. A sort is megütközést kelthet. Az a lényeg, hogy a térd és a váll le legyen takarva.

Biciklizni nem javasolt (különösen a nőknek!), rendkívül balesetveszélyes. Taxit, helyi közlekedési eszközöket (metró, busz, villamos) jó áron lehet igénybe venni.

13_20.jpg
2013-darren-heath-abu-dhabi-gp-002.jpg
20820-1.jpg
339837,xcitefun-dubai-hd-wallpaper-11.jpg
538275994.jpg
abudhabi-banner.jpg
ce3e0382ce810ecd9ba899ce5bb240f3.jpg
dubai-utazas.jpg
dubai2.jpg
dubai_balloon_flight_2.jpg
image3.jpg
images.jpg
img_0072.jpg
img_9692.jpg
pavilon.jpg
qasr-al-sarab-united-arab-emirates.rend.tccom.966.544.jpeg
sharjah-united-arab-emirates-business-engineering-boats-creek.jpg
united-arab-emirates-uae.jpg

2018. Personal Tours. Minden jog fenntartva!