Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
   
Főoldal

FOGLALJON ONLINE!

Tudta, hogy utazását már online is lefoglalhatja? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Egyesült Arab Emirátusok

Az Egyesült Arab Emírségek /EAE/ 1971. december 2-án alakult meg a Szerződéses Ománként ismert korábbi brit protektorátust alkotó entitások közül 6 emírség (Abu Dhabi, Dubai, Sardzsa, Adzsman, Al-Fudzseira és Umm Al-Qaiwein) részvételével, melyekhez 1972 januárjában hetedikként Ra'sz Al-Khaima emírség is csatlakozott. Az EAE államformája abszolút monarchia. Fővárosa: Abu Dhabi, vallása: iszlám

Az egy főre eső GDP tekintetében az EAE a világ egyik leggazdagabb országa, amely rendkívül magas olajbevételeiből fejlett jóléti rendszert alakított ki az elmúlt négy évtized folyamán.

2015. május 6-án Magyarország vonatkozásában is teljes körű vízummentesség lépett érvénybe: magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe, és tartózkodhatnak az országban 6 hónapon belül 90 napig.

Hivatalos nyelv: arab, angol.

Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva +3 óra.

Pénzváltás: Nem érdemes ottani pénzt, dirhamot beszerezni itthon. Dollárral, euróval valutával kell utazni és ott helyben váltani. A bankokban és a repülőtéren az árfolyamok nem olyan jók, mint a specializált pénzváltóknál. A legkevésbé kedvező a hotelekben pénzt váltani. Érdemes dollárt vinni és azzal fizetni, pl. közértben, mert dirhamban adnak vissza, picit még jobb árfolyamon is számolják, mint a reptéren.

Időjárás: Az ország éghajlata száraz kontinentális, melynek jellemzője a hosszú forró nyár és az enyhe tél, valamint a nappali és az éjszakai hőingadozás. Nyáron az átlaghőmérséklet 40 Celsius fok körül alakul. A téli szezonban kellemes tavaszi és kora nyári napok jellemzőek 25 Celsius fokos átlaghőmérséklettel, egy-két esős nap előfordulhat.

Védőoltás: Nincs kötelezően előirt védőoltás.

Vízum, útlevél: Nincs szükség turista vízumra. Az utazáshoz útlevél kell, melynek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a beutazás napjától számítva. Ha izraeli pecsét van az útlevelünkben, akkor szinte biztos, hogy nem engednek be az országba. Ilyen esetben érdemes új útlevelet csináltatni.

Áram, konnektor: 220/240V 50Hz, mely megegyezik az európai normával, azonban az aljzatok angol típusúak, így átalakító használatára szükség lehet. Ha nincs átalakítónk, akkor olcsón be tudunk szerezni egyet bármelyik helyi szupermarketben.

Csomagolás: A napvédő krémeket, olajokat takarékosabb dolog otthonról vinni, valamint széles karimájú szalmakalapot, strandtáskát is. Érdemes becsomagolni törölközőt a strandoláshoz, mert nem minden szállodában adnak külön fürdő törölközőt (beach towel). Sivatagi túrákhoz jól jöhet egy könnyebb bakancs vagy magas szárú cipő, amibe nehezen hatol be a homok.

Dohányzás: A dohányzás és vízipipázás megengedett a kijelölt helyeken.

Víz, alkohol: Az ivóvizet a helyi víztisztító gyárakban tengervízből állítják elő. Tisztálkodásra, főzésre alkalmas. Inni azonban palackozott ásványvízből szabad, mely olcsón kapható az üzletekben. Nem lehet alkoholt vásárolni üzletben, szupermarketben, kivéve 1-2 speciális helyen (nagyon drágán). Alkoholt venni és fogyasztani általában szállodákban vagy szórakozóhelyen lehet (illetve a saját apartmanunkban).

Öltözködés, etikett: Az öltözködés vonatkozásában az utcai illemkódex konzervatívabb a hazainál. A turista férfiakra vonatkozóan megengedőbbek, bár ha a férfi az utcán rövidnadrágban járkál, meglehetősen furcsa a helyieknek. Iránnal ellentétben itt nem kell a külföldi turistanőnek is fejkendőt hordania. Dubaiban lehet szoknyában is járni, de nem miniben. A sort is megütközést kelthet. Az a lényeg, hogy a térd és a váll le legyen takarva.

Biciklizni nem javasolt (különösen a nőknek!), rendkívül balesetveszélyes. Taxit, helyi közlekedési eszközöket (metró, busz, villamos) jó áron lehet igénybe venni.

13_20.jpg
2013-darren-heath-abu-dhabi-gp-002.jpg
20820-1.jpg
339837,xcitefun-dubai-hd-wallpaper-11.jpg
538275994.jpg
abudhabi-banner.jpg
ce3e0382ce810ecd9ba899ce5bb240f3.jpg
dubai-utazas.jpg
dubai2.jpg
dubai_balloon_flight_2.jpg
image3.jpg
images.jpg
img_0072.jpg
img_9692.jpg
pavilon.jpg
qasr-al-sarab-united-arab-emirates.rend.tccom.966.544.jpeg
sharjah-united-arab-emirates-business-engineering-boats-creek.jpg
united-arab-emirates-uae.jpg

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!