Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
   
Főoldal

FOGLALJON ONLINE!

Tudta, hogy utazását már online is lefoglalhatja? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Horvátország

A Földközi-tenger, az Alpok és Pannónia találkozásánál a hegyek, a síkságok és a vizek egyedülálló összhangja és ritkán látott szépsége keletkezett: Horvátország.

A turisták leggyakoribb célja az Adria, hiszen itt olyan tiszta a tenger, mint sehol máshol. Az ország területén - Európában egyedülálló módon - négy kultúra találkozik: a keleti és a nyugati, valamint a közép-európai és a déli kultúrkör, melyek csodálatos elegye határozza meg a horvát emberek temperamentumát és vendégszeretetét. Errõl tanúskodik a mûemlékek sokasága és különlegessége, melyek között szinte valamennyi mûvészettörténeti korszakot megtalálhatjuk.A horvát tengerpart mintegy 5835 km hosszú partszakaszt foglal magába. ÉNy felõl DK-i irányban nyúlik, s összesen 1185 sziget, kis sziget és sziklazátony tartozik hozzá.

Három fõ tájegységre tagolható - az Isztria-félszigetre, a Kvarneri-öböl vidékére és Dalmáciára. Ha még nem döntötte el, hogy e három, egyaránt rendkívül vonzó régió közül melyiket válassza nyári úticélul, ismerkedjen most meg dióhéjban mindhárom vidék legfontosabb sajátosságaival. hátha könnyebb lesz a döntés.A kis ország nyugaton az Alpok keleti széléig, keleten a magyar Alföldtől egészen a 4.000 km hosszú adriai partokig terül el. Az "Ezer sziget országa" 1.800 km-nyi partszakasszal dicsekedhet a szigeteken. A gazdagon tagolt partszakaszok a középkori városokkal és kulturális emlékmûvekkel a Földközi-tenger legszebb részei közé tartoznak. 8 Nemzeti Park és 10 Természetvédelmi Terület található itt. A kitûnő mediterrán klíma egész évben csodálatos nyaralást tesz lehetővé Horvátországban.

Horvátország nyaralóövezetei

ISZTRIA: a könnyen megközelíthető, óriási félsziget évről-évre rengeteg nyaralni vágyót vonz. Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj és Pula óvárosai a velencei építészet jegyeit viselik magukon és festői fekvésükkel az ország legszebb nyaralóhelyei közé tartoznak. Romantikus utcácskák és kis vendégfogadók hívogatják esténként a vendégeket. Tiszta víz, kavicsosés sziklás partszakaszok sok sportolási és szórakozási lehetőséggel.

KVARNER-ÖBÖL: nagy, a hegyek által az időjárás viszontagságaitól védett öböl, amelyet a pihenni vágyó vendégek keresnek fel. Fontosabb szigetei; Cres, Losinj, Krk, Rab és Pag. A monarchia idejéből származó építészeti remekmûveket most is meg lehet csodálni Opatijában vagy Rijekában. A kristálytiszta víz miatt főleg a búvárok és a vízi sportokat kedvelők számára vonzó ez a terület. Egy kis szerencsével delfinekkel is találkozhatunk.

DALMÁCIA: ezen a csodálatos tengerparti tájon rengeteg szigetet és szigetecskét láthatunk, Közép-Dalmáciában híres a Makarska Riviéra festői kavicsos strandjaival. Az évszázadok folyamán sok nép hagyta itt kultúrájának nyomait Zadartól Dubrovnikig, a görögök, a rómaiak, az illírek és mindenekelőtt a velenceiek. Sok fesztivál és hagyományőrző rendezvény emlékezik meg róluk. Dalmáciában számos csodálatos Nemzeti Park is található.DalmáciaBrac sziget, Dubrovnik, Hvar sziget, Makarska, Petrance, Sibenik, Starigrad, Trogir, Vodice Isztriai-félszigetMedulin, Porec, Pula, Rabac, Rovinj, Umag Kvarner-öbölCrikvenica, Kraljevica, Rab-sziget, Selce, Suha Punta

horvat1.jpg
horvat2.jpg
horvat3.jpg
horvat4.jpg
horvat5.jpg

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!