Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
   
Főoldal

FOGLALJON ONLINE!

Tudta, hogy utazását már online is lefoglalhatja? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Olaszország

A csizma alakú ország háromezer éves történelmével, kultúrájával és világhírû konyhájával igazi turistaparadicsom. Közelsége miatt a magyar látogatók számára is kedvelt üdülõhely, nyáron különösen Velencét, Rómát és a tengerpartokat imádjuk, télen pedig a síelõk nem tudnak ellenállni az Alpok óriási láncainak.

Itáliában a látogató római kori romok, reneszánsz mûvészeti alkotások bûvöletében igazán kellemesen és tartalmasan, -igaz, kicsit drágán- töltheti szabadságát.

Mare Adriatico ez az a hely, ahol gondtalanul élvezhetik a pihenést a homokos tengerpartokon. Az adriai üdülõhelyeken megismerhetik, milyen a dolce vita és a divertimento; nyugodt pihenés, szórakozás és kulturális programok jól kiegészítik itt egymást. Köszöntsék ciao-val az egyébként is barátságos, temperamentumos olaszokat, kóstolják meg az igazi pizzákat és pasta-kat, hûtsék le magukat "gelato"-val. Buon viaggio!

Kétségtelen, hogy a pihenésre, nyaralásra, élmények iránt fogékonyak számára az egyik legkedveltebb célpont. Több ezer éves múltját õrzõ mûemlékek, az adriai oldal homokos és a ligúr rész sziklás tengerpartja, jellegzetes gasztronómiája finom tésztáival és ízletes boraival, a Dolomitok fenségessége és tavaik felejthetetlensége, szigeteik varázsa, a helyi emberek temperamentuma - mindezek magukkal ragadták hazánk utazó kedvû lakosait.

Olaszország már több évtizede a turizmus klasszikus célországa. A gazdag kultúra, a változatos természeti adottságok, különböző éghajlati területek a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtrópikus szicíliai klímáig, a végtelen napsütötte tengerpartok és nem utolsósorban az olasz konyha specialitásai csalogatják ide évről évre a nyaralni és szórakozni vágyókat. Olaszország ugyan egy kicsit hangos, de az életérzés mindenkit magával ragad.

Olaszország nyaralóterületei :

FRIULI-VENEZIA GIULIA: az osztrák határ közelében találhatók olyan tradicionális üdülőhelyek mint Grado és Lignano. Az Alpoktól délre gyönyörû természeti tájak váltják egymást. Itt kezdődik a gyermekek által nagyon kedvelt homokos strand, mely csaknem az egész adriai partszakaszt elfoglalja.

VENETO: nagy nyaralóövezet, mely Bibionétól Velencéig, észak-nyugaton pedig a Garda-tóig tart. Gondozott tengerparti települések, jó turisztikai infrastruktúra számos szálloda és apartmantelep, kulturális rendezvények és jó olasz konyha várja a vendégeket.

EMILIA ROMAGNA, MARCHE, ABRUZZI: az olaszok kedvelt üdülőterülete, sok olasz látogat ide a nagy városokból mint Milánó, Torinó és Róma. Gondosan rendben tartott strandok, számos étterem és változatos kirándulásokra van lehetőség a hátországba.

APÚLIA: a látvány magáért beszél. A csizma sarkantyúja. Káprázatos csipkézett szegélyû strandok, kristálytiszta víz, hófehér falvak, mágnesként vonzzák az idelátogatókat.

KALÁBRIA, KAMPÁNIA, LATIUM: a félsziget déli részén található, egykor a görögök által uralt vidék. Nemzeti Parkok, végtelen hosszú, csodálatos strandok találhatók itt.SZICÍLIA, SZARDÍNIA, ELBA: a 3 legismertebb olasz sziget, amelyek komppal könnyen megközelíthetők. Különösen Szardíniára jellemző a kristálytiszta víz, a dús vegetáció és a jó infrastruktúra.

TOSZKÁNA: Olaszország kulturális tartománya, Firenzével a központban. Dombos vidék, rendben tartott udvarházak, kastélyok, borászati területek találhatók itt. Nagyon kellemes klíma várja az idelátogatókat.

OLASZ RIVIÉRA: csodálatos klíma, tradicionális üdülőhelyek, számos kulturális rendezvény és jó konyha jellemzi a területet.

OLASZ-TAVAK: a Garda-tó kellemes klímája, a kedvelt üdülőhelyek a tó körül, a sétálóutcák, a jó konyha és a széles sportkínálat csalogatják a látogatókat.

 

Hasznos információk :

Beutazásnál ajánlott az utasbiztosítás, gépkocsira a zöldkártya.

Autópályadíj, jól kiépített autópálya hálózat.

Figyelem: ne hagyjon semmit az autó utasterében, vagyontárgyait zárja be a csomagtartóba!

Hivatalos pénzneme: EURO [€]1€ = kb. 290 Ft

Hivatalos nyelv: olasz

Idõeltolódás: nincs

Idõjárás: A déli területeken mediterrán klímájú, az északi részen hasonló Magyarország éghajlatához.

Feszültség: 220 V

Egészségügyi tanácsok: A csapvíz fogyasztása nem ajánlatos az ország déli részein.

Borravaló: 10% általánosan elfogadott.

Tipp: Kényelmes cipõt feltétlenül vigyenek magukkal a sok gyalogos városnézés miatt! Olaszország déli részén, illetve nyáron ajánlott az erõs napsugárzás miatt kalapot és napvédõ krémet használni.

Egyéb szálláslehetőségek iránt érdeklődjön irodáinkban !

Körutazások széles választéka a TÁRSASUTAK linkben !

olasz.jpeg
olasz2.jpeg
olasz3.jpg
olasz4.jpeg

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!