Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
 
       
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Repteri parkolás
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

Olaszország

A csizma alakú ország háromezer éves történelmével, kultúrájával és világhírû konyhájával igazi turistaparadicsom. Közelsége miatt a magyar látogatók számára is kedvelt üdülõhely, nyáron különösen Velencét, Rómát és a tengerpartokat imádjuk, télen pedig a síelõk nem tudnak ellenállni az Alpok óriási láncainak.

Itáliában a látogató római kori romok, reneszánsz mûvészeti alkotások bûvöletében igazán kellemesen és tartalmasan, -igaz, kicsit drágán- töltheti szabadságát.

Mare Adriatico ez az a hely, ahol gondtalanul élvezhetik a pihenést a homokos tengerpartokon. Az adriai üdülõhelyeken megismerhetik, milyen a dolce vita és a divertimento; nyugodt pihenés, szórakozás és kulturális programok jól kiegészítik itt egymást. Köszöntsék ciao-val az egyébként is barátságos, temperamentumos olaszokat, kóstolják meg az igazi pizzákat és pasta-kat, hûtsék le magukat "gelato"-val. Buon viaggio!

Kétségtelen, hogy a pihenésre, nyaralásra, élmények iránt fogékonyak számára az egyik legkedveltebb célpont. Több ezer éves múltját õrzõ mûemlékek, az adriai oldal homokos és a ligúr rész sziklás tengerpartja, jellegzetes gasztronómiája finom tésztáival és ízletes boraival, a Dolomitok fenségessége és tavaik felejthetetlensége, szigeteik varázsa, a helyi emberek temperamentuma - mindezek magukkal ragadták hazánk utazó kedvû lakosait.

Olaszország már több évtizede a turizmus klasszikus célországa. A gazdag kultúra, a változatos természeti adottságok, különböző éghajlati területek a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtrópikus szicíliai klímáig, a végtelen napsütötte tengerpartok és nem utolsósorban az olasz konyha specialitásai csalogatják ide évről évre a nyaralni és szórakozni vágyókat. Olaszország ugyan egy kicsit hangos, de az életérzés mindenkit magával ragad.

Olaszország nyaralóterületei :

FRIULI-VENEZIA GIULIA: az osztrák határ közelében találhatók olyan tradicionális üdülőhelyek mint Grado és Lignano. Az Alpoktól délre gyönyörû természeti tájak váltják egymást. Itt kezdődik a gyermekek által nagyon kedvelt homokos strand, mely csaknem az egész adriai partszakaszt elfoglalja.

VENETO: nagy nyaralóövezet, mely Bibionétól Velencéig, észak-nyugaton pedig a Garda-tóig tart. Gondozott tengerparti települések, jó turisztikai infrastruktúra számos szálloda és apartmantelep, kulturális rendezvények és jó olasz konyha várja a vendégeket.

EMILIA ROMAGNA, MARCHE, ABRUZZI: az olaszok kedvelt üdülőterülete, sok olasz látogat ide a nagy városokból mint Milánó, Torinó és Róma. Gondosan rendben tartott strandok, számos étterem és változatos kirándulásokra van lehetőség a hátországba.

APÚLIA: a látvány magáért beszél. A csizma sarkantyúja. Káprázatos csipkézett szegélyû strandok, kristálytiszta víz, hófehér falvak, mágnesként vonzzák az idelátogatókat.

KALÁBRIA, KAMPÁNIA, LATIUM: a félsziget déli részén található, egykor a görögök által uralt vidék. Nemzeti Parkok, végtelen hosszú, csodálatos strandok találhatók itt.SZICÍLIA, SZARDÍNIA, ELBA: a 3 legismertebb olasz sziget, amelyek komppal könnyen megközelíthetők. Különösen Szardíniára jellemző a kristálytiszta víz, a dús vegetáció és a jó infrastruktúra.

TOSZKÁNA: Olaszország kulturális tartománya, Firenzével a központban. Dombos vidék, rendben tartott udvarházak, kastélyok, borászati területek találhatók itt. Nagyon kellemes klíma várja az idelátogatókat.

OLASZ RIVIÉRA: csodálatos klíma, tradicionális üdülőhelyek, számos kulturális rendezvény és jó konyha jellemzi a területet.

OLASZ-TAVAK: a Garda-tó kellemes klímája, a kedvelt üdülőhelyek a tó körül, a sétálóutcák, a jó konyha és a széles sportkínálat csalogatják a látogatókat.

 

Hasznos információk :

Beutazásnál ajánlott az utasbiztosítás, gépkocsira a zöldkártya.

Autópályadíj, jól kiépített autópálya hálózat.

Figyelem: ne hagyjon semmit az autó utasterében, vagyontárgyait zárja be a csomagtartóba!

Hivatalos pénzneme: EURO [€]1€ = kb. 290 Ft

Hivatalos nyelv: olasz

Idõeltolódás: nincs

Idõjárás: A déli területeken mediterrán klímájú, az északi részen hasonló Magyarország éghajlatához.

Feszültség: 220 V

Egészségügyi tanácsok: A csapvíz fogyasztása nem ajánlatos az ország déli részein.

Borravaló: 10% általánosan elfogadott.

Tipp: Kényelmes cipõt feltétlenül vigyenek magukkal a sok gyalogos városnézés miatt! Olaszország déli részén, illetve nyáron ajánlott az erõs napsugárzás miatt kalapot és napvédõ krémet használni.

Egyéb szálláslehetőségek iránt érdeklődjön irodáinkban !

Körutazások széles választéka a TÁRSASUTAK linkben !

olasz.jpeg
olasz2.jpeg
olasz3.jpg
olasz4.jpeg

2018. Personal Tours. Minden jog fenntartva!