Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
     
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra
Kamera Suli

A Salzkammerguti tóvidéktől a Grossglocknerig II. *** - Ausztria / Salzkammerguti tavak

A Salzkammerguti tóvidéktől a Grossglocknerig II.

Utazás

Légkondicionált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata). 

Nincs éj­sza­kai buszozás.

Szállás

7 éj­sza­ka egy 3 csil­la­gos szálloda 2-3 ágyas, kényelmes, szép szobáiban (fürdőszoba, erkély, tv, telefon). A szálloda Salzburgtól délre talál­ható, egy csodálatos fekvésű alpesi faluban, 900 méteres tengerszint feletti magasságban, 2500 méteres hegyek között.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió.

 

Program:

1. nap: Gmunden, Traunkirchen, Mondsee

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Linz út­vo­na­lon. Érkezés a Salzkammerguti tóvidékre a kora délutáni órákban. Az első megállónk a Traun-tó partján fekvő Gmunden, az egykori sómetropolisz. Séta a Tavi Kastélyhoz, majd utazás a Traun-tó partján vezető pano­rámaúton Traunkirchenbe. A festői fekvésű falu plébániatemp­lomának nagy ne­ve­zetes­sé­ge a Halász Szószék és a temp­lom mellől nyíló kilátás a vad­re­gé­nyes Traun-tóra. Traunkirchen után to­vább­uta­zás Mondsee-be, az azonos nevű tó fő településére. A városka főterén a hatalmas plébániatemp­lom nagy­szerű barokk homlokzata és a han­gu­la­tos, színes­re festett házak együttese fe­lejt­he­tet­len látványt nyújt. Szállás Salzburgtól délre, egy gyönyörű fekvésű alpesi faluban (7 éj).

2. nap: Liechtenstein-szurdok, Grossglockner pano­rámaút

A kora délelőtti órákban könnyű túrázási lehe­tő­ség a Liechtenstein-szurdokban. A Keleti-Alpok egyik leg­lát­vá­nyosabb sziklaszurdoka 800 méter hosszú, a végén egy 50 méter magas vízesés zúdul a mélybe. To­vább­uta­zás Európa egyik leghíresebb és leglátvá­nyosabb autó­útján, a Grossglockner pano­rámaúton. Az út fő látvá­nyosságai az Edelweiss csúcs környéke (Alpesi Múzeum, körpano­ráma több tucat három­ezer méter feletti csúcsra), a Hochtor-hágó (2500 méter magas) és a Ferenc József-magaslat (2369 méter magas, alatta a Pasterze gleccser, szemben vele pedig a 3798 méter magas Gross­glockner, Ausztria leg­ma­ga­sabb hegycsúcsa).

3. nap: Werfen fellegvára, Salzburg, Hellbrunni kastély vízijátékai

Elő­ször lá­to­ga­tás Ausztria egyik leglátvá­nyosabb kö­zép­ko­ri várában, a nagyszerű fekvésű Werfeni felleg­várban.
Ezután vá­ros­né­zés Salzburgban. Salzburgot sokan Európa egyik leg­szebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig pá­rat­lanok (Dóm, Hercegérseki palota, Ferences temp­lom, Mozart szülő­háza, Mirabell kastély és parkja stb.). A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. Ezalatt az érdek­lődőknek lehe­tő­ség a Salzburg külváro­sában lévő Hellbrunni kastély meg­hök­ken­tően érdekes vízi­játé­kainak meg­te­kin­té­sé­re.

4. nap: Schafberg, St. Wolfgang, Bad Ischl

A Salzkammerguti tóvidék leg­szebb körpanorámáját adja az 1783 méter magas Schafberg. A hegy tetején állva úgy érezzük, hogy ezek a csodálatos alpesi tavak szinte a lábaink alatt hevernek. Lehetőség a St. Wolfgang-tótól induló fogaskerekűvel felmenni a hegy­csúcsra. Ezután séta a bájos St. Wolfgang falu­ban, a világhírű Michael Pacher-szárnyasoltár meg­te­kin­té­se a búcsújáró temp­lomban. Délután is­mer­ke­dés a Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischl-lel, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarait töltötte. Látogatás a császár kastélyá­ban, melyben sok magyar vonatkozású emlék is látható, majd a Lehár Múzeum meg­te­kin­té­se (Lehár Ferenc egykori lakóházában).

5. nap: Óriás jégbarlang, Königssee, Gollingi vízesés

Pihenés az Alpokban, séták a szálloda kör­nyé­kén.
Fakultatív program: egész napos kirándulás. A Salzach folyó völgye felett nyílik a világ egyik leg­na­gyobb jégbarlangja, az Eisriesenwelt, amelynek 1641 méter magasan lévő bejáratának közelébe ka­bi­nos felvo­nóval lehet eljutni. A barlang bejárása idősek számára fárasztó lehet (140 méter szint­különb­ség 80 perc alatt), de csak a pano­ráma kedvéért is érdemes felmenni.
Délután átruccanás a Bajor-Alpokba a Königssee-hez (Király-tó). A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Séta­ha­jó­zás St. Bartho­lomä lóhere alap­rajzú za­rán­doktemp­lomához. Vissza­útban a szállodához lehe­tő­ség könnyű sétára a Gollingi vízeséshez.
A fakultatív program ára: 4.900 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

6. nap: Halleini sóbánya, Herrenchiemsee kastélya

Délelőtt lá­to­ga­tás a Halleini sóbányában (vonat a föld mélyébe, bányamúzeum, föld alatti tavon tuta­jo­zás stb.), majd kirándulás a szom­szé­dos Bajor­or­szág­ba, a Chiem-tóhoz. Hajózás a tavon, a tó szi­ge­tén épült híres kastély fényűzően beren­dezett ter­mei­nek meg­te­kin­té­se. A befe­jezet­len palotát II. Lajos bajor király építtette a Versailles-i kastély min­tá­jára.

7. nap: Alpesi túra

Pihenés az Alpokban. Idegenvezetőnkkel lehe­tő­ség a szálloda kör­nyé­kén könnyű túrázásra és egy kilá­tó­pont elérésére a szálloda mellől induló kabinos felvo­nóval.

8. nap: Gosau-tó, Hallstatt

Utazás a Salzkammerguti tóvidék talán legvad­re­gé­nyesebb tavához, a 3000 méter magas Dachstein lábainál fekvő Gosau-tóhoz. Jó idő esetén lehe­tő­ség tó körüli sétára vagy kabinos felvonóval egy kilá­tó­pont elérésére. To­vább­uta­zás a Hallstatti-tóhoz, Salz­kam­mer­gut egyik legfes­tőibb város­kájába, Hall­stattba. A település érde­kes­sége, hogy házai szo­ro­san tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sora­koznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. Közös séta a város­kában (gyönyörű főtér, a katolikus temp­lom két szárnyas­oltárral, csontház, Őstör­téneti Mú­ze­um stb.). A szabad program után indulás haza­felé a Keleti-Alpokon keresztül a Liezen – Semmering – Wiener Neustadt – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfe­hér­vár út­vo­na­lon. Hazaérkezés az esti órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a mú­zeu­mok nyit­va­tar­tá­sa és az időjárás függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.

A részvételi díj tartalmazza az autó­buszos uta­zást, a Grossglockner pano­rámaút használati díját, a 7 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést és a fel­so­rolt progra­mo­kat, de nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Belépődíjak

Az árak tájékoztató jellegűek!

Liechtenstein-szurdokEUR 5,-
Werfen fellegvára(felvonóval)EUR 13,50
Hellbrunni kastély vízijátékaiEUR 10,50
SchafbergfogaskerekűEUR 33,-
Bad IschlKaiservillaEUR 13,-
 Lehár MúzeumEUR 5,-
Óriás Jégbarlang(felvonóval)EUR 22,-
KönigsseehajózásEUR 13,30
GollingvízesésEUR 2,40
HallstattCsontházEUR 1,50
HalleinsóbányaEUR 18,40
ChiemseehajózásEUR 7,20
Herrenchiemsee kastélyaEUR 9,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Autóbusz felszállási lehetőségek

Székesfehérvár - 4.45
Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
Budapest - 6.00
Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló
Tatabánya - 6.45
M1 pálya és 1-es út kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
Győr - 7.30
Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló

 

EGYEDÜL UTAZNA ? HA VÁLLALJA A TÁRSÍTÁST, AKKOR NEM KELL EGYÁGYAS FELÁRAT FIZETNIE ! ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁINKBAN !

 

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT, KÉRJÜK TÁJÉKOZÓDJON AZ AKTUÁLIS SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁNKBAN ! EGYES IDŐPONTOKRA CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!

 

ELŐJELENTKEZÉS 2018-RA MÁR DECEMBER 6-TÓL LEHETSÉGES!

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK IRODÁINKBAN!

 


 

indulás nap/éj ellátás ár
/user_images/utak_49441998_187_csaszarvilla.jpg
/user_images/utak_49441999_187_fogaskereku.jpg
/user_images/utak_49442000_187_gmunden.jpg
/user_images/utak_49442001_187_gosau-to.jpg
/user_images/utak_49442002_187_grossglockner.jpg
/user_images/utak_49442003_187_hajozas.jpg
/user_images/utak_49442004_187_hallstatt.jpg
/user_images/utak_49442005_187_hellbrunn.jpg
/user_images/utak_49442006_187_herrenchiemsee.jpg
/user_images/utak_49442007_187_idill.jpg
/user_images/utak_49442008_187_jegbarlang.jpg
/user_images/utak_49442009_187_konigsee.jpg
/user_images/utak_49442010_187_mirabell_kastely.jpg
/user_images/utak_49442011_187_panorama.jpg
/user_images/utak_49442012_187_pillantas_a_tora.jpg
/user_images/utak_49442013_187_salzburg.jpg
/user_images/utak_49442014_187_salzburg2.jpg
/user_images/utak_49442015_187_salzburg3.jpg
/user_images/utak_49442016_187_schafberg.jpg
/user_images/utak_49442017_187_st.wolfgang.jpg

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!