Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
   
Főoldal

FOGLALJON ONLINE!

Tudta, hogy utazását már online is lefoglalhatja? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra

A Salzkammerguti tóvidéktől a Grossglocknerig II. *** - Ausztria / Salzkammerguti tavak

A Salzkammerguti tóvidéktől a Grossglocknerig II.

Utazás

Légkondicionált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata). 

Nincs éj­sza­kai buszozás.

Szállás

7 éj­sza­ka egy 3 csil­la­gos szálloda 2-3 ágyas, kényelmes, szép szobáiban (fürdőszoba, erkély, tv, telefon). A szálloda Salzburgtól délre talál­ható, egy csodálatos fekvésű alpesi faluban, 900 méteres tengerszint feletti magasságban, 2500 méteres hegyek között.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió.

 

Program:

1. nap: Gmunden, Traunkirchen, Mondsee

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Linz út­vo­na­lon. Érkezés a Salzkammerguti tóvidékre a kora délutáni órákban. Az első megállónk a Traun-tó partján fekvő Gmunden, az egykori sómetropolisz. Séta a Tavi Kastélyhoz, majd utazás a Traun-tó partján vezető pano­rámaúton Traunkirchenbe. A festői fekvésű falu plébániatemp­lomának nagy ne­ve­zetes­sé­ge a Halász Szószék és a temp­lom mellől nyíló kilátás a vad­re­gé­nyes Traun-tóra. Traunkirchen után to­vább­uta­zás Mondsee-be, az azonos nevű tó fő településére. A városka főterén a hatalmas plébániatemp­lom nagy­szerű barokk homlokzata és a han­gu­la­tos, színes­re festett házak együttese fe­lejt­he­tet­len látványt nyújt. Szállás Salzburgtól délre, egy gyönyörű fekvésű alpesi faluban (7 éj).

2. nap: Liechtenstein-szurdok, Grossglockner pano­rámaút

A kora délelőtti órákban könnyű túrázási lehe­tő­ség a Liechtenstein-szurdokban. A Keleti-Alpok egyik leg­lát­vá­nyosabb sziklaszurdoka 800 méter hosszú, a végén egy 50 méter magas vízesés zúdul a mélybe. To­vább­uta­zás Európa egyik leghíresebb és leglátvá­nyosabb autó­útján, a Grossglockner pano­rámaúton. Az út fő látvá­nyosságai az Edelweiss csúcs környéke (Alpesi Múzeum, körpano­ráma több tucat három­ezer méter feletti csúcsra), a Hochtor-hágó (2500 méter magas) és a Ferenc József-magaslat (2369 méter magas, alatta a Pasterze gleccser, szemben vele pedig a 3798 méter magas Gross­glockner, Ausztria leg­ma­ga­sabb hegycsúcsa).

3. nap: Werfen fellegvára, Salzburg, Hellbrunni kastély vízijátékai

Elő­ször lá­to­ga­tás Ausztria egyik leglátvá­nyosabb kö­zép­ko­ri várában, a nagyszerű fekvésű Werfeni felleg­várban.
Ezután vá­ros­né­zés Salzburgban. Salzburgot sokan Európa egyik leg­szebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig pá­rat­lanok (Dóm, Hercegérseki palota, Ferences temp­lom, Mozart szülő­háza, Mirabell kastély és parkja stb.). A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. Ezalatt az érdek­lődőknek lehe­tő­ség a Salzburg külváro­sában lévő Hellbrunni kastély meg­hök­ken­tően érdekes vízi­játé­kainak meg­te­kin­té­sé­re.

4. nap: Schafberg, St. Wolfgang, Bad Ischl

A Salzkammerguti tóvidék leg­szebb körpanorámáját adja az 1783 méter magas Schafberg. A hegy tetején állva úgy érezzük, hogy ezek a csodálatos alpesi tavak szinte a lábaink alatt hevernek. Lehetőség a St. Wolfgang-tótól induló fogaskerekűvel felmenni a hegy­csúcsra. Ezután séta a bájos St. Wolfgang falu­ban, a világhírű Michael Pacher-szárnyasoltár meg­te­kin­té­se a búcsújáró temp­lomban. Délután is­mer­ke­dés a Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischl-lel, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarait töltötte. Látogatás a császár kastélyá­ban, melyben sok magyar vonatkozású emlék is látható, majd a Lehár Múzeum meg­te­kin­té­se (Lehár Ferenc egykori lakóházában).

5. nap: Óriás jégbarlang, Königssee, Gollingi vízesés

Pihenés az Alpokban, séták a szálloda kör­nyé­kén.
Fakultatív program: egész napos kirándulás. A Salzach folyó völgye felett nyílik a világ egyik leg­na­gyobb jégbarlangja, az Eisriesenwelt, amelynek 1641 méter magasan lévő bejáratának közelébe ka­bi­nos felvo­nóval lehet eljutni. A barlang bejárása idősek számára fárasztó lehet (140 méter szint­különb­ség 80 perc alatt), de csak a pano­ráma kedvéért is érdemes felmenni.
Délután átruccanás a Bajor-Alpokba a Königssee-hez (Király-tó). A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Séta­ha­jó­zás St. Bartho­lomä lóhere alap­rajzú za­rán­doktemp­lomához. Vissza­útban a szállodához lehe­tő­ség könnyű sétára a Gollingi vízeséshez.
A fakultatív program ára: 4.900 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

6. nap: Halleini sóbánya, Herrenchiemsee kastélya

Délelőtt lá­to­ga­tás a Halleini sóbányában (vonat a föld mélyébe, bányamúzeum, föld alatti tavon tuta­jo­zás stb.), majd kirándulás a szom­szé­dos Bajor­or­szág­ba, a Chiem-tóhoz. Hajózás a tavon, a tó szi­ge­tén épült híres kastély fényűzően beren­dezett ter­mei­nek meg­te­kin­té­se. A befe­jezet­len palotát II. Lajos bajor király építtette a Versailles-i kastély min­tá­jára.

7. nap: Alpesi túra

Pihenés az Alpokban. Idegenvezetőnkkel lehe­tő­ség a szálloda kör­nyé­kén könnyű túrázásra és egy kilá­tó­pont elérésére a szálloda mellől induló kabinos felvo­nóval.

8. nap: Gosau-tó, Hallstatt

Utazás a Salzkammerguti tóvidék talán legvad­re­gé­nyesebb tavához, a 3000 méter magas Dachstein lábainál fekvő Gosau-tóhoz. Jó idő esetén lehe­tő­ség tó körüli sétára vagy kabinos felvonóval egy kilá­tó­pont elérésére. To­vább­uta­zás a Hallstatti-tóhoz, Salz­kam­mer­gut egyik legfes­tőibb város­kájába, Hall­stattba. A település érde­kes­sége, hogy házai szo­ro­san tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sora­koznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. Közös séta a város­kában (gyönyörű főtér, a katolikus temp­lom két szárnyas­oltárral, csontház, Őstör­téneti Mú­ze­um stb.). A szabad program után indulás haza­felé a Keleti-Alpokon keresztül a Liezen – Semmering – Wiener Neustadt – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfe­hér­vár út­vo­na­lon. Hazaérkezés az esti órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a mú­zeu­mok nyit­va­tar­tá­sa és az időjárás függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.

A részvételi díj tartalmazza az autó­buszos uta­zást, a Grossglockner pano­rámaút használati díját, a 7 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést és a fel­so­rolt progra­mo­kat, de nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Belépődíjak

Az árak tájékoztató jellegűek!

Liechtenstein-szurdokEUR 5,-
Werfen fellegvára(felvonóval)EUR 13,50
Hellbrunni kastély vízijátékaiEUR 10,50
SchafbergfogaskerekűEUR 33,-
Bad IschlKaiservillaEUR 13,-
 Lehár MúzeumEUR 5,-
Óriás Jégbarlang(felvonóval)EUR 22,-
KönigsseehajózásEUR 13,30
GollingvízesésEUR 2,40
HallstattCsontházEUR 1,50
HalleinsóbányaEUR 18,40
ChiemseehajózásEUR 7,20
Herrenchiemsee kastélyaEUR 9,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Autóbusz felszállási lehetőségek

Székesfehérvár - 4.45
Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
Budapest - 6.00
Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló
Tatabánya - 6.45
M1 pálya és 1-es út kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
Győr - 7.30
Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló

 

EGYEDÜL UTAZNA ? HA VÁLLALJA A TÁRSÍTÁST, AKKOR NEM KELL EGYÁGYAS FELÁRAT FIZETNIE ! ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁINKBAN !

 

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT, KÉRJÜK TÁJÉKOZÓDJON AZ AKTUÁLIS SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁNKBAN ! EGYES IDŐPONTOKRA CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!

 

ELŐJELENTKEZÉS 2018-RA MÁR DECEMBER 6-TÓL LEHETSÉGES!

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK IRODÁINKBAN!

 


 

indulás nap/éj ellátás ár
/user_images/utak_37382144_187_hallstatt.jpg
/user_images/utak_37382145_187_hallstatt2.jpg
/user_images/utak_37382146_187_salzburg_eletkep.jpg
/user_images/utak_37382147_187_salzburg_kornyeke.jpg
/user_images/utak_37382148_187_salzburg_ovaros.jpg
/user_images/utak_37382149_187_salzburg_var.jpg
/user_images/utak_37382150_187_schafberg.jpg
/user_images/utak_37382151_187_traun-to.jpg
/user_images/utak_37382152_187_werfen_varudvar.jpg
/user_images/utak_37382138_187_chiem-to.jpg
/user_images/utak_37382139_187_csaszarvilla.jpg
/user_images/utak_37382140_187_csonakhaz.jpg
/user_images/utak_37382141_187_fogaskereku_vegallomas.jpg
/user_images/utak_37382142_187_gmunden.jpg
/user_images/utak_37382143_187_gmunden2.jpg

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!