Nyitvatartás

Főiroda (Frankel Leó u. 47.)
hétfőtől péntekig 10.00-18.00,

május-szeptember 15-ig szombaton 10-13-ig

Pesti iroda (Nádor u. 26.): H-P 09.00-17.00

Personal Tours
     
Főoldal

FOGLALJON és FIZESSEN ONLINE!

Tudja, hogy utazását online is lefoglalhatja és azonnal ki is fizetheti? Rendszerünk segítségével tájékozódhat a szabad helyekről, azonnal kiszámolhatja nyaralása árát és már foglalhatja is! Kattintson az ártáblázatban a jobb oldali oszlopban található "KALKULÁCIÓ" gombra és megkapja az ajánlat pontos végösszegét vásárlási kényszer nélkül! Használja ki az online foglalás/fizetés előnyeit, foglalja le útját otthonról, kényelmesen!

HÍRLEVÉL AKCIÓKRÓL!

Hetente kétszer hírlevélben értesülhet a legfrissebb akciós ajánlatokról! Iratkozzon fel most!
Budapest Airport
Romantikus strandregények a Personal Tours ajánlásával:
Emri Nóra
Kamera Suli

Srí Lanka a Hölgyek öröme körutazás *** - Sri Lanka / Sri Lanka

Az ár tartalmazza

a megadott szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákbanfélpanziós ellátásta megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoza helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

repülőjegyet illetékkelkb. 195.000 Ftvízumot kb.13.000 Ftborravalókat kb. 4 USD/fő/napútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításEgyágyas felár90 000 FtFakultatív programok 

info

[r] repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

3-4*-os szállodásban kátágyas szobában

félpanzió

1. Mert ez egy olyan út és program, amely elsősorban hölgyeknek szól, ezzel különleges és szinte egyedülálló a magyar utazási kínálatban. 

2. Mert a gazdag és érdekes tartalom mellett az utazás végén tengerparti pihenés zárja programot.

3. Mert lehetőség nyílik találkozni helyiekkel, látogatást teszünk egy helyi iskolában, még inkább betekinthetünk a Sri lankaiak életébe.   

 

´´

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

´´

Társítási garancia

´´

UNESCO Világörökségi helyszínek

leiras

1-2. nap: Budapest – Negombo  

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggeli órákban érkezünk meg a repülőtérre ahol a csoportunkat egy kis kedvességgel várják a helyi vendéglátók, majd a tengerparti szállásunkra, Negombo-ba indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak különféle fajtáit. Barbeque vacsora a szálláshelyen. Szállás Negombo-ban (1 éj).

Szállás: Hotel Golden Star Beach 3*

3. nap: Negombo – Pinnawala – Dambulla  

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, amely 1975 óta működik, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Ne lepődjünk meg, ha épp egy cumisüvegből a gondozója által táplált táplálkozó bébi elefántot látunk, vagy szabadon sétáló elefánttal találkozunk. A programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Meglátogatunk egy Batik üzletet, ahol megismerkedünk a batikolással, a batik szári viselésével-kötésével és a festési technikákkal. Szállás Sigiriyaban (2 éj).

Szállás: Hotel Fresco Water Villa 4*

4. nap: Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa - Dambulla 

Reggeli után, a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A szikla megmászása után egy ajurvédikus masszázs feledteti a fáradalmakat. A program végén, a közeli ősi városba, Polonnaruwa-ba utazunk. Polonnaruwa legérdekesebb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, ugyanis 24 000 hektár területet lát el vízzel. További legfontosabb látnivalók: a királyi palota impozáns maradványai, a mívesen faragott királyi fürdő, a Gal Vihara gránitba faragott buddhái, a gyönyörűen megmunkált hindu szobrok, a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

5. nap: Dambulla – Hirawadunnairiwadunna – Matale –Matale – Kandy  

Reggeli után Hiriwadunna felé folytatjuk a programunkat. Hiriwadunna falu egy természetes szépségű, azonos nevű tó mellett fekszik. Falulátogatásra indulunk a vendégszerető helybeliekhez, csónakba szállva megnézzük hogyan halásznak, majd elsétálunk az ültetvényeikhez és megismerjük, miként gazdálkodnak a földeken. Később egy ökör vontatta szekéren eljutunk egy falusi főzőbemutatóra is. Az ebédet követően utazunk tovább Kandy–be. Útközben Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató és frissítő tea várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Érkezés után vásárlási lehetőség. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandy-ben(1 éj).

Szállás:Hotel Swiss Residence 4*

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya – Yala

Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandy-ben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba. Meglátogatunk egy helyi iskolát, megismerkedünk a helyi oktatással, gyerekekkel és átadjuk a diákok részére szán adományainkat.  Útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő és készítő ültetvényt is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Természetesen elsajátítjuk a teaszedés tudományát is és házi versenyen számot is adunk a friss tudásunkról.  Szállás Tissamaharama-ban (1 éj).

Szállás: Hotel Chandrika 4*

7. nap: Yala – Koggala

Kora reggel indulás a Yala Nemzeti Parkba kirándulásra és vadlesre (reggeli hideg csomag). Dzsip szafari vár ránk az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, szarvasokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal is találkozhatunk. A program után továbbutazunk az óceán parti szálláshelyünkre Koggalába. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, Szállás Koggalában–ban (2 éj).

Szállás: Hotel Koggala Beach 3*

8. nap: Koggala  

Reggeli után szabad program, pihenés az óceán parton. Fakultatív programlehetőség, ismerkedés a krikettel és mérkőzés Sri Lanka női krikett válogatottjával. A nap folyamán megismerkedünk a tradicionális Mehndi - ismertebb nevén hennafestéssel - amelyből minden vendégünk részesül. Búcsúvacsora a szállodában.

9-10. nap: Koggala – Colombo – Budapest 

Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és fakultatív vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Polonnaruwa ősi romjai
  • Sigiriya ősi romjai
  • Dambulla Arany Temploma
  • Kandy Szent Városa

programok

Tradicionális „póznahorgászat” : 6.000 Ft
Colombo vacsora:  9.700 Ft

Találkozás, edzés és mérkőzés Sri Lanka női krikett válogatottjával: 110 USD (a helyszínen fizetendő)

további információk

Várható menetrend (változhat):

Április 10.    Budapest - Dubai  16:00 - 23:20

Április 11.    Dubai - Colombo  02:40 - 08:40

Április 19.    Colombo - Dubai  03:15 - 06:00

Április 19.    Dubai - Budapest  08:25 - 11:40

további információk 2

Az út idegenvezetője

Mison Andrea

´mison_a2.jpg´

Bölcsész tanár - közgazdász, idegenforgalmi vállalkozási szakértő

Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki a diavetítéseivel minden este más és más városba utaztatott minket… Akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése a hobbimmá, majd szakmámmá vált, a diplomaosztó ünnepség helyett már Burmában idegenvezettem. A latin országok és Ázsia lett a szenvedélyem.  A tanítás, tolmácsolás és az idegenvezetés mellett az anyaszerepet sem hanyagolom el.  A közel 25 év szakmai tapasztalat sokat segít abban, hogyan adjam tovább a világ általam fontosnak tartott jelenségeit. Szerencsésnek mondhatom magam: a hobbim a munkámmá vált.

 

Ismerje meg Sri Lankát!

indulás nap/éj ellátás ár
2018.04.10 10/8 Félpanzió 315 000 Ft kalkuláció
Indulás: 2018.04.10
Nap/éj: 10/8
Ellátás: Félpanzió
Ár: 315 000 Ft
kalkuláció
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/yala_nemzeti_park_sri_lanka.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/yala_nemzeti_park_sri_lanka_03.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/yala_nemzeti_park_sri_lanka_02.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/yala_nemzeti_park_sri_lanka_01.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/sri_lanka,_negombo.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/sri_lanka_masszazs.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/sri_lanka_a_holgyek.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/sigiriya_sri_lanka.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/pinnawala-elefant_arvahaz.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/negombo.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/elefant_arvahaz_sri_lanka.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/dambulla.jpg
http://www.1000ut.hu/user_images/1244/henna_festes_sri_lankan.jpg

2017. Personal Tours. Minden jog fenntartva!