mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Benelux országok és a Rajna-vidék *** - Belgium
szállás leírás
időpontok / árak
Benelux országok és a Rajna-vidékUtazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

Egy-egy éjszaka tranzitszállás Németországban egy emelt szintű 3 csillagos szállodában; két éjszaka Hollandiában egy 3 csillagos szállodában; két éjszaka Belgiumban, Brüsszel mellett egy 4 csillagos szállodában, egy éjszaka Németország nyugati részén egy 4 csillagos szállodában.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
Figyelem: A 6. napon a Németország nyugati részén lévő szállodában nincs vacsora, mert a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül érnek oda a csoportok. Ezen a napon egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség vacsorázni.

Program:1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban (1 éj).

2. nap: Rüdesheim, hajókirándulás a Rajnán

Ismerkedés a Rajna völgyének Mainz és Koblenz közötti kanyargós szakaszával, ahol szinte kilométerenként látható egy-egy vár vagy nevezetesség. Séta Rüdesheimban, a Rajna-völgy talán legbájosabb kisvárosában (a rajna-vidéki bortermelés központja), majd kb. 2 órás hajókirándulás. A körutazás egyik csúcspontja ez a hajózás, hiszen a hajóról élvezhető a legjobban a vidék páratlan szépsége. Továbbutazás a közép-hollandiai szállodába (2 éj).

3. nap: Amszterdam, Keukenhof virágpark

Utazás Amszterdamba, Hollandia sajátos hangulatú fővárosába. Sétahajózás a csatornákon, lehetőség a Rijksmúzeum megtekintésére. Ezt követően közös séta a belvárosban, a Dam tér környékén. A délutáni órákban a Keukenhof virágparkba látogatunk, amely Hollandia egyik legnagyobb turistaattrakciója. Tavasszal több millió virág nyílik, mely színpompás köntösbe bújtatja az egész parkot. 32 hektáros területével a világ legnagyobb szabadtéri „virágkiállításának” számít.

4. nap: Gouda, Hága, Antwerpen

Délelőtt séta egy elragadó holland kisvárosban, Goudában: főtér, városháza (az egyik legszebb Hollandiában), mázsaház (ahol a sajtot mérték) stb. Gouda után Hága, a holland parlament székhelye a következő állomás. Ismerkedés a várossal, lehetőség a világhírű Mauritshuis képtár megtekintésére. Továbbutazás a belgiumi szállodába (2 éj). Késő délután séta Antwerpenben, a Schelde torkolatánál épült kikötővárosban.

5. nap: Bruges, Gent

Kirándulás Flandria két gyöngyszemébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Mindkét városban közös séta a legfontosabb nevezetességekhez, majd marad elég szabadidő, hogy mindenki felfedezhesse a középkorból ránk maradt utcákat, házakat. Bruges-ben lehetőség nyílik részt venni a városnéző csónaktúrán.

6. nap: Brüsszel, Luxemburg

Délelőtt Brüsszelben, az egyesült Európa fővárosában az óváros főbb nevezetességeinek megtekintése (Fő tér a városházával, Manneken Pis szobor, Székesegyház), majd utazás az Ardenneken keresztül Luxemburgba. Ismerkedés a nagyhercegség szép fekvésű fővárosával, melyet hatalmas erődrendszere és fekvése miatt észak Gibraltárjának is szoktak nevezni. Szállás Németország nyugati részén (1 éj).

7. nap: Heidelberg, Mainz

Délelőtt városnézés Heidelbergben, Németország ősi egyetemi városában (vár, Öreg híd, egyetemi épületek, lovagház stb.).
Továbbutazás Mainzba, a Rajna-vidék tartományi székhelyére, Gutenberg szülővárosába. Séta a belvárosban (román kori császárdóm, Chagall üvegablakok a Szt. István templomban, gyönyörű favázas házak), majd szabad program, vagy lehetőség a Gutenberg Múzeum megtekintésére. Szállás Németországban, a Majna völgyében (1 éj).

8. nap: Rothenburg

Rövid látogatás egy romantikus, festői kisvárosban, Rothenburgban (sokan Németország legszebb kisvárosának tartják). Ezután hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózások árát. 

Megjegyzés: Hollandiában a tavasz, a virágnyílás időszaka a főszezon. Ha az Amszterdam környéki látnivalókat Belgiumból közelítenénk meg, az olcsóbb árat jelentene, viszont jóval kényelmetlenebb lenne a sok buszozás miatt.

Félpanziós felár: 43.500 Ft(6 vacsora)Egyágyas felár: 64.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Belépődíjak
Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Rajna-völgyhajókirándulásEUR 12,80
AmsterdamRijksmuseumEUR 17,50
 sétahajózásEUR 8,50
Keukenhofvirágpark EUR 15,50 (tavasszal)
HágaMauritshuisEUR 15,50
BrugescsónakkirándulásEUR 8,-
MainzGutenberg MúzeumEUR 3,50
HeidelbergvárEUR 7,-
Autóbuszos felszállóhelyek
5:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:15 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
8:00 – Győr Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló

 

EGYEDÜL UTAZNA ? HA VÁLLALJA A TÁRSÍTÁST, AKKOR NEM KELL EGYÁGYAS FELÁRAT FIZETNIE ! ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁINKBAN!

 

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN A SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁINKBAN,MERT EGYES IDŐPONTOKRA MÁR CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!

 

ELŐJELENTKEZÉS MÁR LEHETSÉGES!

VÁRHATÓ INDULÁSI IDŐPONTOK:

2019.ÁPRILIS 23.

2019.MÁJUS 9.

2019.JÚLIUS 11.

2019.SZEPTEMBER 5.

2019.AUGUSZTUS 11.