mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Dubai


Dubai az EAE Abu Dhabi után a második legnagyobb emírsége, amelynek fővárosa azonos nevet visel.  Az egykori sivatagi halász-gyöngyhalász és kikötői település mára a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városa, üzleti központja lett.Hihetetlenül gyors fejlődése továbbra sem állt meg. Élve a fejlődés és nem utolsó sorban az olaj bevételek teremtette lehetőségekkel, sokszor extrémnek tartott, egyedi formatervezésű, különleges épületeket, létesítményeket hoznak létre. Ugyanakkor a keleti és a nyugati stílusok ötvöződése mellett, az ultra-modern Dubai máig sokat megőrzött eredeti arab hangulatából
A múlt század vége felé  Dubai eltökélte, hogy a világ egyik legnagyobb, nemzetközi színvonalú turistacélpontjává válik. Napjainkra máshoz nem hasonlítható hotelekkel, nevezetes építészettel és világszínvonalú szórakoztató és sporteseményekkel, strandokkal bír. A Jumeirah partvonalán található a lenyűgöző Burj Al Arab hotel, amelyet a világ egyetlen hétcsillagos hoteljének is neveznek. Itt található a 350 méter magas Emirates Towers is, valamint a 829.8 méteres, 163 emeletes felhőkarcoló, a Burj Khalifa, amely ma a világ legmagasabb épülete.
A Burj Khalifa lábánál található mesterséges tónál, a Dubai Mall mögött szökőkutas show élvezhető, naponta akár többször is ingyenesen megtekinthető. 5-6 perces koreografált zenei kísérettel (különböző zenei stílusok, különböző műsorok) zajlik a vízi játék, ahol időnként 50 emeletnyi magasságba emelkednek a vízsugarak. A professzionálisan kidolgozott műsort ugyanaz tervezőcsapat állította össze, mint a Las Vegas-i Bellaggio hotel vízi látvány show-ját is. Akik látták az amerikait is, azt mondják, hogy ez még látványosabb is.
Dubai Marina térségében nagyon kellemes sétát lehet tenni, akár gyermekekkel együtt, hiszen ebben a városrészben nincs autóforgalom, így biztonságos a kicsiknek is. A környező éttermekben, kávézókban kellemes a légkör.
Különleges, tanulságos élményt nyújt Kulturális Megértés Központja (SMCCU - Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding). Elsősorban helyi születésű iskolásoknak építették azért, hogy a gyerekek nyugati életstílust utánzó gondolkodásmódját kiegyensúlyozzák a hagyományos helyi történelmi és kulturális értékek bemutatásával. A turistának alig van módja máshol megkísérelni azt, hogy valamit megtudjon a helyi történelemről, mi is volt az emírségekben a nagy meggazdagodás előtt. A belépődíj tartalmaz egy hagyományos helyi reggelit vagy ebédet is. Szőnyegen a földre letelepedve, nagy vánkosokra ülve zajlik az étkezés, hagyományos módon osztozkodva a kirakott étkeken. Angol nyelvű az idegenvezetés.
Wild Wadi fantasztikus vízividámpark Druj al Arab Hotel mellett, 9 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el. 28 csúszdája van. A legrövidebb 12 méter, a leghosszabb 128 méter. A jegyárak magasak, de az élményérték ezt legalább igazolja. Sok hotelben adnak kedvezmény kupontömböt, amelyben benne van a Wild Wadi is valami engedményes árral. Délelőtt 10 és este nyolc között van nyitva. Tökéletes családi program, de 6 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem igazán ajánlott, mert a legtöbb medence használatához min. 110 cm magasnak kell lenni.
A Dubai-i Akvárium és Víz Alatti Állatkertje a Dubai Mall-ban található. Több mint 30 ezer féle élőlény található meg itt, köztük cápák, ráják és különböző különleges halak, melyeket egy látványos alagúton át is meg lehet csodálni.
A Pálma sziget meglátogatásakor érdemes betérni a The Palm Atlantis Hotel-ben egy jó delfines programra. Együtt úszhatunk a delfinekkel, simogathatjuk őket és puszit kaphatunk tőlük. Több programkategória közül lehet választani, de delfinekkel úszni csak 12 éven felülieknek szabad.

Tovább >>
Dubai - foglalható szállások

Erre a keresésre nincs megfelelő találat!