mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Egyiptom, a Nílus ajándéka II ***** - Egyiptom
szállás leírás
időpontok / árak
Egyiptom, a Nílus ajándéka II

Előjelentkezés már lehetséges:  

Telefon: 30-683-8476, 30-952-4127 

nador@personaltours.hu vagy frankel@personaltours.hu

Az utazás várható időpontjai:

2021.október 30.

2021.november 20.

 

Utazás  

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Hurghada – Kairó – Budapest útvonalon. Asszuántól Luxorig 5 csillagos hajóval, egyébként pedig légkondicionált autóbusszal.  

Szállás  

4 éjszaka Kairóban 5 csillagos szállodában, 3 éjszaka egy 5 csillagos nílusi hajón és 3 éjszaka Hurghada környékén egy 5 csillagos tengerparti szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.  

Ellátás  

Félpanzió a szállodákban (reggeli, vacsora), teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora). 

Program: 

1. NAP: KAIRÓ 

Elutazás menetrend szerinti közvetlen járattal Ferihegyről Kairóba, a muzulmán világ legnépesebb városába. Transzfer az 5 csillagos szállodába (4 éj). 

2. NAP: KAIRÓ, Ó-KAIRÓ (KERESZTÉNY NEGYED) 

Utazás Kairó központjába. A városnézés fő attrakcióját az Egyiptomi Múzeum meglátogatása jelenti (felbecsülhetetlen értékű kincsek az ókorból). Ezt követően a Citadella és a Mohammed Ali mecset megtekintése, majd látogatás Ó-Kairóba, a város ősi magjába. Séta az egykori római erőd falai közé épült kopt-negyedben (kora keresztény templomok, mecsetek). Itt található az ország legrégebbi zsinagógája is, melyet a Jeruzsálemből kiűzött zsidók építettek még az I. században. Késő délután lesz egy kis szabadidő is a híres Khan el Khalili bazárban. 

3. NAP: ALEXANDRIA 

Egész napos kirándulás a sivatagon át Egyiptom második legnagyobb városába, Alexandriába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger partján fekszik. Alexandria az ókor egyik legjelentősebb városa volt, az Egyiptomot meghódító Nagy Sándor alapította több mint 2300 évvel ezelőtt. Városnézés (katakombák, Qaitbai-erőd, Montazah Palota stb.), majd szabad program. 

4. NAP: GÍZAI PIRAMISOK, SZFINX, MEMPHISZ, SZAKKARA 

Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx megtekintése Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a hatalmas építmények itt a sivatag szélén, bámulatba ejtve minden látogatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Piramisok maradtak meg.
Ezt követően látogatás az ókori Egyiptom egykori fővárosában, Memphiszben, majd a közeli Szakkarába utazunk. Itt található a világ eddig feltárt legrégebbi piramisa, Dzsószer fáraó síremléke (a híres lépcsős piramis). 

5. NAP: ASSZUÁN, PHILAE 

Transzfer a kairói repülőtérre, utazás Asszuánba, Egyiptom legdélibb nagyvárosába. Látogatás az Asszuáni-gátnál, a világ egyik legnagyobb vízierőművénél. A gát mögött keletkezett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae templomait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szigetéről egy másik szigetre telepítettek át. A következő programunk a régi gránitbányák, ahonnan a fáraók emlékműveinek kőtömbjei is származnak. Itt található az ún. befejezetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magasságával a legnagyobb obeliszk lehetett volna.
Ezt követően transzfer az 5 csillagos hajóhoz, a kabinok elfoglalása (3 éj). Délután felukkázás a Níluson.

 6. NAP: ASSZUÁN, ABU SZIMBEL, NÍLUSI HAJÓÚT, KOM OMBO 

Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás.
Fakultatív program: Kirándulás légkondicionált autóbusszal a szudáni határ közelébe, Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas templomaihoz – UNESCO világörökség. (Indulás hajnali 4-kor, visszaérkezés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára: 28.900 Ft
Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori templomának megtekintése. 

7. NAP: EDFU, NÍLUSI HAJÓÚT, LUXOR 

A Nílus bal partján található Edfu városa, körülbelül félúton Asszuán és Luxor között. Az itt található Hórusz-templom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legteljesebb egyiptomi emléke. Reggel látogatás a templomban, majd továbbhajózás. Az egyiptomi utazás egyik legnagyobb élménye a nílusi hajóút (a part menti, ősi módszerekkel művelt földek a szubtrópusi növényzettel és a földeken dolgozó emberekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.). 

8. NAP: LUXOR, KARNAK, KIRÁLYOK VÖLGYE 

Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fővárosa, a „százkapus" Théba. Érthető, hogy az itteni műemlékek a legjelentősebbek és legértékesebbek. Délelőtt barangolás a Nílus bal oldalán, a halottak városában. Séta a Királyok völgyében a fáraósírokhoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő lenyűgöző környezetben fekvő halotti templomának megtekintése. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori templom, majd a Luxor mellett található monumentális Karnaki templom meglátogatása.
A késő délutáni órákban utazás autóbusszal Hurghadába, Egyiptom népszerű tengerparti üdülővárosába (3 éj). 

9. NAP: VÖRÖS-TENGER, HURGHADA 

Szabad program, pihenés.
A Vörös-tenger és Hurghada számtalan programlehetőséget kínál: pl. egész napos hajókirándulás a Vörös-tengeren a Giftun szigetre; dzsip szafari (dzsipezés a sivatagban, látogatás egy beduin faluban, betekintés a beduinok életébe); üvegfenekű hajóról is kémlelhetik a tenger élővilágát stb. A programokra a helyszínen lehet jelentkezni és befizetni. 

10. NAP: VÖRÖS-TENGER, HURGHADA 

Szabad program, pihenés. Lehetőség fakultatív programokon való részvételre. 

11. NAP: 

Transzfer a hurghadai repülőtérre, utazás Kairóba, majd onnan közvetlen járattal Ferihegyre. 


Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha előfordul, hogy a belső repülőjáratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a programok sorrendje is módosulhat. Ez egy meglehetősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a precizitásukról híresek. Számítsanak arra is, hogy a szállodák kategorizálása nem feltétlenül azonos az európaival.
Az Egypt Air járatszervezése miatt a belső járatok gyakran kora reggel vagy késő este közlekednek.

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is), a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést és a nílusi hajózást, a 10 éjszakai szállást félpanzióval, illetve a hajón teljes ellátással, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, a Fehérvár Travel idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket. 

Az utazás során a Fehérvár Travel jól felkészült idegenvezetője kalauzolja a csoportot, emellett egy helyi idegenvezető is végig jelen van. Tapasztalataink szerint az egyiptomi körutazások sikeres lebonyolításához mindkettőjük munkájára nagy szükség van.

Egyágyas felár: 90.600 Ft 

Baksis: A helyszínen összesen kb. 40 dollár borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. 

Vízumdíj: 8.600 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A részvételi díj tartalmazza a belépődíjakat.

Időjárás: A nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlagai a következők:

 

szept.

okt.

nov.

dec.

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

 

Kairó

33

30

25

21

19

21

24

29

33

°C

Luxor

38

35

28

25

24

25

28

34

39

°C

Az esőnek nagyon kicsi a valószínűsége, folyamatos napsütés jellemző, hiszen Egyiptomban sivatagi éghajlat van.

Egészségügyi előírások: Kötelező védőoltást nem írnak elő a hatóságok, azonban a Hepatitis A és esetleg a hastífusz elleni védőoltás javasolt. Jó szolgálatot tehet valamilyen gyógyszer az esetleges hasmenéses megbetegedések kezelésére.

Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 1 óra.

Repülési idők: A Budapest – Kairó repülőút hossza kb. 3 óra, a belső járatok 1–1,5 órásak.

Útlevél: Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 

Vízum: Az Egyiptomba való belépéshez vízum szükséges, melynek intézését a Fehérvár Travel bonyolítja. Kérjük, ehhez jelentkezéskor az útlevelük másolatát küldjék el, lehetőleg jó minőségben szkennelve.


Megjegyzés: Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontot. 
Cím: Budapest IX. kerület, Albert Flórián út 3/a (bejárat a Vágóhíd utca felől). 
Telefon: (0036) (1) 476-1364
Honlap: www.oek.hu

EGYEDÜL UTAZNA ? HA VÁLLALJA A TÁRSÍTÁST ÉS INDULÁS ELŐTT MINIMUM 45 NAPPAL JELENTKEZIK, AKKOR NEM KELL EGYÁGYAS FELÁRAT FIZETNIE ! ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁINKBAN !

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT, KÉRJÜK TÁJÉKOZÓDJON AZ AKTUÁLIS SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁNKBAN ! EGYES IDŐPONTOKRA CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!