mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Három-tenger kincsei - csoportos tengeri hajóút - Görögország
szállás leírás
időpontok / árak
Három-tenger kincsei - csoportos tengeri hajóút

Csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

1. nap – Budapest

Elutazás autóbusszal Budapestről az esti órákban.

2. nap - Velence

Megérkezést követően beszállás a hajóba és a kora esti órákban megkezdődik a kihajózás Brindisi irányába.

3. nap – Brindisi

Az „olasz csizma sarkában” található városban járva megtekinthetjük többek között a gyönyörű Castello Alfonsino várat, a 12. századi katedrálist, a Régészeti Parkot stb. De innen kiindulva ellátogathatunk Dél-Olaszország Firenzéjeként is emlegetett városába, Lecce-be is, ahol olyan nevezetességeket csodálhatunk meg, mint pl. a város központi terét, a Piazza Sant’Oronzo-t, a gyönyörű Santa Croce templomot vagy a csodás barokk palotákat (pl. a Palazzo Carafa-t, Adorno-t, Palmieri-t, del Seggio-t) stb.

4. nap – Tengeren

Ezt a napot a tengeren töltjük, így alkalmunk adódik felfedezni az egy hétig otthonunként szolgáló úszó szállodát és igénybe venni annak sok-sok szolgáltatásainak valamelyikét.

5. nap – Mykonos

Nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatják a szigetet pezsgő éjszakai élete, illetőleg az olyan nevezetességei miatt, mint pl. a 16. századi szélmalmok, Little Venice (Kis Velence): olaszos stílusú loggiák, amelyek közvetlenül a tengerre néznek vagy a 15. században

épült Panagia Paraportiani kápolna. De mindezek mellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfölési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat.

6. nap – Pireusz

Athén több, mint 3000 évre visszanyúló történelemmel büszkélkedhet. A nyüzsgő és modern város az ókorban élte virágkorát, de a mai napig számtalan műemlék maradt fenn, mely hűen hirdeti a görög kultúra csúcspontját: Akropolisz, Agora, Olümpieion, Hadrianus könyvtára stb. Athén legmagasabb pontjáról, a Lycabettus-hegyről pedig gyönyörű panoráma tárul elénk az egész Attika-medencére és az Égei tengerre.

7. nap – Korfu

Korfu, vagy ahogy a görögök nevezik, Kerkyra, Görögország és a Jón-tengeri szigetcsoport legészakibb szigete, Albániától mindössze 2,5 km-re terül el. A „smaragd sziget” nevet dús, örökzöld növényzetének köszönheti, amely ciprusfélékkel, olajfákkal, változatos színekben pompázó vadvirágokkal, citrom és narancsfákkal kápráztatja el látogatóit. Természeti szépségének, mediterrán klímájának, gyönyörű homokos és sziklás tengerpartjainak, illetve a helyiek vendégszeretetének köszönhetően turisták ezreit ejti rabul.

8. nap – Kotor

Montenegró egyik legszebb városa, mely az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Kotor óvárosát a Velencei Köztársaság idejében alakították ki, de szinte érintetlen állapotában maradt meg, így az épületek többségén a reneszánsz és a barokk építészeti stílusok jegyei figyelhetők meg. Legfontosabb látványosságai közé tartozik: a Szent Tripun katedrális, az Óratorony, az Arsenal vagy a Hercegi palota stb.

9. nap – Velence – Budapest

Visszaérkezés Velencébe, majd a kiszállást követően a délelőtti órákban autóbusszal visszaindulás Budapestre.

Részvételi díj tartalmazza

  • a buszos utat Budapest-Velence-Budapest útvonalon

  • a kétágyas elhelyezést 7 éjszakára a választott kabinkategóriában

  • a kikötői illetéket (46.500 Ft / fő)

  • a hajón teljes ellátást korlátozott italfogyasztással

  • 24 órás szobaszervizt (Fantastica esetén)

  • a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát a hajón

  • a kikötőben a csomaghordást be- és kiszálláskor

  • a magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes idejére

Részvételi díj nem tartalmazza

A díjon felül a helyszínen kötelezően fizetendő: szervizdíj (13 éves kor felett 10 EUR/fő/éj ; 2-12,99 kor között 5 EUR/fő/éj)

A díjon felül – igény szerint - fizethető: az egyéb italfogyasztás, a fakultatív kirándulások és személyre szabott szolgáltatások árai, sztornó biztosítás (mértéke a teljes díj 1,5%-a), valamint utasbiztosítás.

Minimum létszám: 23 fő