mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Adventi kirándulás Egerbe és környékére - Magyarország / Eger
szállás leírás
időpontok / árak
Adventi kirándulás Egerbe és környékére

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Szállás

Az utazás egynapos, nem tartozik hozzá szállásfoglalás.

Ellátás

Ezen utazásunk nem tartalmaz étkezést.

Ebben az adventi kirándulásban hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója, Eger áll a középpontban. A Bükk lábainál épült település karácsonyi díszekbe öltözött barokk belvárosa a Gárdonyi Géza által végérvényesen világhírűvé tett várral a legszebb magyarországi városélmények közé tartozik. A programot ugyanakkor természeti látnivalók is színesítik, hiszen a délelőtt folyamán ellátogatunk az Egerszalók melletti egyedülálló „sódomb”-hoz és a Poroszló község határában felépített modern Tisza-tavi Ökocentrumhoz. Tartsanak velünk erre a sokszínű kirándulásra!

Program: Egerszalók, Poroszló – Tisza-tavi Ökocentrum, Eger

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.30-kor. Budapestről az autóbusz 6.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Gödöllő – Hatvan – Gyöngyös útvonalon a Heves megyei Egerszalókra. Ez a község azzal vált országszerte ismertté, hogy a település mellett feltörő gyógyvíz egy sódombnak becézett mészkődombot hozott létre az 1960-as években. Európában egyedülálló jelenségről van szó, hasonló természeti képződményeket a törökországi Pamukkaléban és az egyesült államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban láthatunk.
A rövid sétát és fotószünetet követően továbbutazás a Tisza-tó partján fekvő Poroszlóra, ahol 2012-ben nyitotta meg kapuit a Tisza-tavi Ökocentrum. A modern szemléletű, interaktív, elsősorban az őshonos vízi állatvilágra fókuszáló látogatói központ fő attrakciója Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, amelyet végigjárva a látogató megismerkedhet a Magyarországon élő halfajokkal, sőt néhány hatalmas vizát is láthatunk. Ez a tokhalféle a folyószabályozásokig, illetve a Vaskapu gátjának megépítéséig gyakori vendég volt a Dunán és a Tiszán. Az akvárium mellett az ökocentrumhoz egy kicsiny állatkertet is magában foglaló szabadidőpark is tartozik, a főépület tornyából pedig 360 fokos panoráma nyílik a környező tájra: a Tisza-tóra, az Alföldre és jó idő esetén a Bükk, valamint a Mátra vonulataira.
A délután nagy részét Heves megye székhelyén, a valamivel több, mint 50.000 lakosú Egerben töltjük. Szent István alapított ezen a helyen püspökséget, így a város közel ezer éve oktatási és kulturális fellegvár és az azonos nevű borvidék központja (ki ne hallott volna már az egri bikavérről). Eger a magyar hadtörténet egyik legismertebb hőstettének színhelye is, ahol 1552-ben a Dobó István vezette védősereg a vár falainál vissza tudta verni a sokszoros túlerőben lévő törököket, ahogy azt Gárdonyi Géza „Egri csillagok” című regénye romantikus történetbe ágyazva elmeséli.
Városnéző séta Eger jól karban tartott, barokk hangulatú városközpontjában (Bazilika – Magyarország 3. legnagyobb temploma, Líceum, Érseki Palota, Széchenyi utca – a fő sétálóutca, Dobó tér a gyönyörű minorita templommal stb.), majd lehetőség a Vár megtekintésére. Ezt követően szabadidő, melynek tartalmas eltöltésére idegenvezetőnk további látnivalókat fog utasaink figyelmébe ajánlani.
Hazautazás az M25-ös és az M3-as autópályákon keresztül, érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Az árak tájékoztató jellegűek.Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon. 
PoroszlóTisza-tavi ÖkocentrumHUF 1.500,-
 3D mozijegyHUF 500,-
EgerBazilikaingyenes
 VárHUF 2.000,-

 Autóbuszos felszállóhelyek

5:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT KÉRJÜK TÁJÉKOZÓDJON AZ AKTUÁLIS SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁINKBAN!