mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Élmény disznóvágás Monoron - Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Az ár tartalmazzaa felsorolt étkezéseketa felsorolt italokata feldolgozandó disznóta böllért és személyzeteta hangulatról gondoskodó csoportkísérőt

 

Az ár nem tartalmazzaaz utazásta felsoroltakon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKFakultatív különjárati autóbusz: 5.900 Ft

 

info

[b] busszal vagy egyénileg

nincs

teljes ellátás, italfogyasztással

Felelevenednek a hagyományos disznóvágáshoz kapcsolódó szokások, megmutatjuk, mit csinál a böllér, és beleshetünk a hurka, a kolbász vagy a hagymás sült vér elkészítésének fortélyaiba. A falusi disznóvágás hangulata, lélekmelegítő italok és ételek mellett egész nap izgalmas programokkal várjuk a Monori Pincefaluban, ahol mintegy 960 pince található, amely nem csak Magyarországon, de Európában is egyedülálló. 

Töltse fel e szürke téli hónapokat élményekkel, hasát pedig minden földi jóval. A disznóvágás hazánkban tradíciónak számít, a téli hónapok népszerű programja. A lázas készülődés, a közös italozás és az összehangolt, jókedvű munka összehozza az embereket.

Töltsön velünk egy kellemes napot, finom falatokkal, jóféle bor- és pálinkafogyasztással, helyben készült disznótoros ételekkel a jó vidéki levegőn!

 

 

Privát program az 1000 Út utasai számára

Gasztroélmény

 

leiras

Reggel 8 óra körüli érkezésünk után koccintunk és áldomást iszunk, majd egy rövid ismerkedés után megreggelizünk (zsíros deszka, forralt bor, tea).

Ezután következik egy hivatásos böllér segítségével a disznó feldolgozása, amihez igény szerint lehet csatlakozni. Szétbontjuk a disznót, bekeverjük, ízesítjük, majd megtöltjük a hurkát, kolbászt. Időközben sült vért, resztelt májat, forralt bort és teát szolgálnak fel.

Akinek kedve van, kora délután közösen sétálunk egyet a hangulatos strázsahegyi pincesoron és megcsodáljuk a kilátást a monori kilátóról. Jó idő esetén nem csak a környező szőlőültetvényeket, hanem akár a budai hegyvidéket is láthatjuk. A frissítő séta után jól fog esni a munkánk gyümölcse: orjaleves, sült kolbász-hurka, sült húsok, tepsis burgonya, párolt káposzta, savanyúság, desszert, mellé házi limonádé, bor, szóda, víz és ebéd után kávé teszi teljessé a napot.

Indulás előtt a csoport tagjai még megkapják az elkészült „disznóságokat”, majd élményekkel gazdagon és emelkedett hangulatban elbúcsúzunk egymástól 16 óra környékén.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

A helyszín megközelítése:

1. tömegközlekedéssel:

Monor Budapesttől mintegy 30 kilométerre található – 65 év felett ingyenesen, 65 év alattiaknak nyugdíjigazolvánnyal kedvezményesen - tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A fővárosból több irányból, vonattal illetve Volánbusszal is tudnak utazni, célállomás: Monor, Mátra utcai megálló. Az alábbi járatokat és menetrendet javasoljuk:

Örs vezér térről, az Árkád bevásárlóközpont oldalából: 505-ös Volánbusz járat: 06:45 -> érkezés a Monor, Mátra utcai megállóba: 07:58.

Nyugati pályaudvarról: vonattal (07:03, Cegléd felé) Monor vasútállomásig (07:37), majd itt átszállni az 507-es buszra (07:45) -> érkezés a Monor, Mátra utcai megállóba: 07:56.

Kőbánya-Kispestről: 580-as Volánbusszal (07:00) Monor autóbusz végállomásig (07:43). Innen vagy gyalog vagy pedig a 07:45-kor induló 504-es Volánbusszal tudják elérni a Monor, Mátra utcai megállót (érkezés: 07:47).

Figyelem: Amennyiben összegyűlik a minimális létszám a különbusz indítására, akkor a Monor, Mátra utcai megállóból 08:00-kor ingyenes buszos transzfert biztosítunk a disznóvágás helyszínére. Egyéb esetben gyalogosan tudják megközelíteni a helyszínt (kb. 1,5 km). 

2. Az 1000 Út iroda különjárati buszával:

Min. 15 fő jelentkezése esetén – biztosítunk kényelmes, különjárati busztranszfert Monorra. Ennek felára: 5.900 Ft/fő.

Indulás: 07:00, Hősök tere, Műjégpálya előtti buszparkolóból. (találkozás: 06:45) Visszaérkezés: kb. 17 órakor ugyanoda.

3. Autóval: Kultpince, Monor, Kövidinka sor. Ingyenes parkolási lehetőség van az udvarban.

 

további információk 2