mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Berlin és környéke


Bár Németország jóval kevésbé ismert a turisták körében, mint Európa más országai, az újraegyesítés óta turisztikailag is nagyobb jelentőségre tett szert. Az Északi-tenger és az Alpok között elnyúló ország magas hegyekkel, mély folyóvölgyekkel, hangulatos falvakkal, évszázados városokkal várja a turistákat.Az európai történelemben mindig komoly szerepet betöltő ország gazdag történelmi kulturális örökséggel várja az utazót. Felüdülést nyújtanak a Fekete-Erdőben meghúzódó falvak, örömet a finom rajnai borok, a helyi sörök, különösen a müncheni sörfesztivál idején, télen pedig az Alpok oldalának sípályáin száguldozhatnak a téli sportok szerelmesei. Németország a kultúrturizmus kedvelőinek is állandó célpontja. Bayreut neve összeforrt Wágner, és Liszt nevével, Bonné Beethowenével, a Hanza-városok polgárainak életét Thomas Mann örökítette meg. A festészet és a szobrászat, az ókóri művészetek kedvelőinek bizony nehéz eldönteni, hogy a drezdai Zwinger, a berlini Pergamon Múzeum kincseiben, vagy éppen a potsdami Sanssouci kastély aranyozott szobáiban gyönyörködjenek.
A turisták egyik legkedveltebb úti célja az ország főváros, Berlin.
Itt található többek között a berlini tévétorony, Berlin leghíresebb tere az Alexanderplatz, mely fontos közlekedési csomópont, a TV- torony és a berlini dóm közelében található. Az Alexanderplatzon található a híres világóra is. Továbbá itt építették meg a berlini Múzeum-szigetet, amely  a világ egyik legkiemelkedőbb múzeum-együttese, több múzeum található egymás mellett ezen a részen.
Hamburgban található Európa egyik legnagyobb városháza, a Rathaus, melyet a 19. század végén építettek újra, miután a század közepén leégett. A város híres még Japán kertjéről, mely csodálatos látnivalókat kínál, illetve a vízpart kedvelőinek nagy örömére minden év májusában itt rendezik meg a világ legnagyobb kikötői ünnepét.

Tovább >>
Berlin és környéke - foglalható szállások

Erre a keresésre nincs megfelelő találat!