mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Gasztro túra Tokaj környékén - Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Az ár tartalmazzaaz utazást felsőkategóriás autóbusszala magyar nyelvű csoporkísérőta megadott tematikus programokat 

 

Az ár nem tartalmazzaa belépőjegyeket(helyszínen fizetendő,nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető)kb. 3.500 Ft / főútlemondási biztosítás köthető5%EGYÉB KÖLTSÉGEKülőhely választási felár (1-3. sor)3 000 Ft/ főülőhely választási felár 1 500 Ft/ fő

 

info

[b] felsőkategóriás autóbusszal

szállás nélkül

kóstolók

1. Az érzékek birodalmában járhatunk, ahol különleges és limitált szériás eceteket illetve borokat kóstolunk.

2. Ellátogatunk Közép-Európa legnagyobb borospincéjébe, mely mintegy 5 kilométer hosszan és két szinten kanyarok a hegy gyomrában. 

3. Nem kell döntenie, hogy iszik vagy vezet. Mi gondoskodunk a biztonságról, Önnek csak élvezni kell az utazást. 

 

OTP SZÉP kártyával fizethető

Bor- és ecetkóstoló

Világörökségi helyszín

 

leiras1 nap az UNESCO világörökségi Tokaj-Hegyalján

Kora reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Tokaj-hegyaljai borvidékre (Tokaj-Hegyalja). A buszon „kalauzolónk” Anonymus mester, Béla király jegyzője és a legrégebbi magyar őskrónika, a Gesta Hungarorum: Hogyan érkeztek a magyarok Tarcal hegyére? Milyen volt Tarcal vezér? – csak kettő az őskrónika Tokajra vonatkozó, megtárgyalt kérdéseiből - majd sztorik a világ első zárt borvidéke kincset érő nedűinek históriájából.

Látogatás Bodrogkeresztúron, az Acetániában Magyarország első ecetmúzeumában… Ma az ecetről a többségünknek a zöld flakonos háztartási ecet jut eszébe, amit takarításra, vízkőoldásra és néha-néha az uborkasaláta ízesítésére használunk… Kevéssé él a köztudatban, hogy olyan ecetalapanyagok is léteznek, mint a bor, sör, rizs, gyümölcsök vagy akár a méz… Ezekből rengeteg féle ecet készül, amelyek mind-mind magukban hordozzák az alapanyagokra jellemző íz- illatanyagokat. A jó minőségű, biológiai eljárással készült, sokszor akár évekig érlelt ecetek elsősorban fűszerek. Pár csepp minőségi bor-, balzsam-, vagy gyümölcsecettel bármilyen étel „megbolondítható”. A modern kialakítású múzeum élményszerűen mutatja be ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét és olyan izgalmas ízeket kóstolhatunk, mint az aszú balzsamecet, a málnás vagy éppen áfonyás-ibolyás ecet.

Utazás Szegire, a Grand Tokaj Pincészetbe, hiszen itt található nemcsak Magyarország, hanem Közép-Kelet Európa legnagyobb pincerendszere. Az öt kilométernyi, kétszintes pince négy földalatti kőporbányát köt össze, ahol az állandó hőmérsékletnek és kedvező mikroklímának köszönhetően kiváló adottságokat teremt az aszú és a szamorodni fahordós érlelésére. A pince több ezer hordó befogadására alkalmas, de ezen kívül felső szintjén muzeális palackos borokat is tárolnak, az 1920-as évjárattól kezdve. Kóstolónkon egy száraz, egy gyöngyöző, egy félszáraz és két édes bor kerül terítékre (5 tétel).

Rövid utazás Tarcalra, s közben néhány szó a néhai  Magyarország korábbi királyi borvidékéről, a Szerémségi borvidékről.    Tarcalra érkezés, majd fotózás Tarcal vezér szobránál, ezt követően séta a monumentális Áldó Krisztus szoborhoz, illetve panorámaponthoz. Könnyű séta a Bányató mesterséges „tengerszeme” körül, a gyönyörű tokaji tájak panorámájának élvezete.  Aláereszkedés Tokaj városába. További történetek a királyok boráról, illetve Szapolyai János király (1526-1540) itt történt megválasztásáról.  Rövid közös városnéző séta a „királycsináló” Rákóczi Pince és Udvarházig, majd szabadidő és vásárlási lehetőség.  (Sétálhatunk egyet a Tisza partján, megnézhetjük, hogy hol találkozik a Bodroggal, de akár egy hangulatos halászcsárdában is élvezhetjük az őszi napsütést.)

Tokaji napunk végén újra buszra szállunk és az esti órákban érünk Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

 

további információk

Indulás: 07:00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt
Találkozó: 06:45

Csatlakozási lehetőségek (kérjük, foglaláskor előre jelezze)
07:15 Budapest- M3, Szerencs utcai Volánbusz megálló
07:45 Gödöllő - Tesco parkoló (Thegze Lajos utca)
08:00 Hatvan - Tesco pakoló (Bibó István utca)

 

további információk 2