Magazin

new-icon

Teknősmentés Kefalónián

Tudtátok, hogy nemcsak Zakynthoson, hanem Kefalónián is hatalmas álcserepes teknős populáció él? 

Elolvasom ››

Karpathos legszebb strandjai

Karpathosra utazol és semmiképpen sem szeretnéd kihagyni a görög sziget legszebb tengerpartjait? A Personal Tours összegyűjtötte Neked, mely strandokra látogass el mindenképp!

Elolvasom ››

Kefalonia legszebb strandjai

Görögország híres az idilli, kristálytiszta égei-tengeri vizeiről. Legyen szó Kréta, Mykonos vagy Rodosz gyönyörű partjairól, vagy éppen a Szaloniki közelében lévő strandokról, a görög nap alatt pihenve mindig lenyűgöző a táj látványa. Sokan közülünk nem hallottak Kefaloniáról a Corelli kapitány mandolinja című film előtt, de a görögök évezredek óta büszkék erre a szigetre. A Jón-tengerben fekvő Kefalónia mesés helyen található, és kiemelkedő jellemzői közé tartoznak a kiváló görög borok és a gyönyörű strandok. Még a Caretta-caretta tengeri teknős is megjelenik a sziget partjainál. Hogy segítsünk az utazás megszervezésében, a Personal Tours összegyűjtötte Kefalónia legszebb strandjait, amelyeket érdemes beiktatni az útitervbe.

Elolvasom ››

10 görög étel, amit a görög szigeteken mindenképpen ki kell próbálnod!

Nyaralásuk alatt feltétlenül kóstoljanak meg minél több görög specialitást vagy akár az összeset. Az ország adottságai lehetővé teszik, hogy sok friss zöldséget, halételeket, különleges húsokat használjanak. Már az ókorban is a görög társadalmi élet egyik legfontosabb eleme az étkezés volt, ezt a remek szokásukat mind a mai napig megőrizték. Mivel a görögök evés közben szeretnek beszélgetni, ezért sok a csipegetni való előétel, és kevesebb a főétel, a desszert pedig többnyire szezonális gyümölcs. A süteményeik az 500 éves török hatásnak köszönhetően nagyon édesek és gyakran tocsognak a mézben/szirupban.

Elolvasom ››

Rodosz legszebb strandjai

Rodoszra utazol és semmiképpen sem szeretnéd kihagyni a görög sziget legszebb tengerpartjait? A Personal Tours összegyűjtötte Neked, mely strandokra látogass el mindenképp!

Elolvasom ››

Korfu - Sissi, Durell és Oscar Wilde szigete

Korfu egy különlegesen vonzó része a görög szigetvilágnak. A kultúrák keveredése a sziget jellegzetes épületein is megfigyelhető. Ez a sokszínű sziget egyszerre tudja nyújtani a teljes kikapcsolódást és a nyüzsgő éjszakai életet. Korfu, nemzetközi turisztikai központként a látogatók legkülönfélébb igényeinek is meg tud felelni. Minden évben turisták ezreit vonzza a sziget lélegzetelállító szépsége, a pompás tengeri kilátás, a dús, buja növényzet és a szebbnél szebb épületek.

Elolvasom ››

Rodosz - A tökéletes úti cél

Rodosz szigete az utóbbi évek egyik legkedveltebb üdülőhelyévé vált a magyarok körében, emellett a világ egyik legnépszerűbb nyaralási célpontja is.

Elolvasom ››

Zakynthos – nem csak a Navagio-öböl

Zakynthos, Zakintosz, Zante, a kelet virága, a Jón-tenger kincses szigete, a teknősök szigete megannyi látnivalót kínál idén is. 

Elolvasom ››

Látogassa meg Nagy Sándor apjának a palotáját!

Az évtizedekig tartó restaurálást követően végre újra látogatható Görögországban a makedón uralkodó, II. Fülöp palotája, amely Vergina városa mellett helyezkedik el.

Elolvasom ››

Rodosz - A Napisten szigete

Látogasson el Ön is a Napisten szigetére a Personal Tours szervezésében!

Elolvasom ››

Rodosz TOP 5 látnivalója

RODOSZ sziget az Égei-tenger ékköve. Egyszerre van jelen történelem, kultúra, természeti szépségek.

Elolvasom ››

Fehérvár Travel körutazások 2024, Budapestről

Irodáinkban foglalhatóak a Fehérvár Travel Utazási Iroda népszerű körutazásai is! Foglalja le utazását gyorsan, egyszerűen, online vagy Budapesten irodánkban!

Elolvasom ››

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

Legkedveltebb cikkek