Útibeszámolók

new-icon

Rodosz - A Napisten szigete

Midőn Rodosz szigete kiemelkedett a tengerből, Héliosz a Napisten elámult természetfölötti szépségén, s oly nagyon beleszeretett, hogy szakadatlan szórta rá áldását. Nevét a szigeten őshonos gránátalma virágáról kapta. Az idők során földi halandók, királyok és szultánok is szemet vetettek rá és csodálatuk jeléül meseszép épületekkel, szobrokkal és ékekkel díszítették, megőrizve századok alkotásait is. Így vált ez a kis sziget az ókori görög civilizáció, a viharos középkor és a forrongó újkor máig élő múzeumává.

Elolvasom ››

Zakynthos - A kelet virága

 Zakynthos igazi turistaparadicsom kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Romantikus, szépséges partjai, öblei, nyüzsgő üdülőhelyei teljes kikapcsolódást nyújtanak az ide látogatóknak. Egyértelműen állítható, hogy Zakynthos a magyar turisták egyik legkedveltebb görög szigete közelsége és kedvező árai miatt is.

Elolvasom ››

Korfu - A legzöldebb sziget

Korfu a számos görögországi akciós utat kínáló Personal Tours ajánlatai között már 29. éve szerepel és változatlan népszerűségnek örvend.

Elolvasom ››

Kréta - A nagy sziget

Változatos szállás lehetőségekkel KrétánAkár apartmanok kedvelői vagyunk, akár a szállodák kínálta szolgáltatásokat kívánjuk igénybe venni, a Personal Tours sokszor akciós ajánlatai között megtalálhatjuk a nekünk megfelelőt.

Elolvasom ››

Santorini

Santorini, (vagy másnéven Thira) ez Égei-tenger egyik gyöngyszeme. A sziget egy hatalmas vulkánkitörés után nyerte el jelenlegi formáját, a közepe beszakadt, „kaldera” alakult ki. Az öböl oldalán a sziklák meredeken zuhannak a tengerbe, a keleti part lankásan ereszkedik. A szirtek tetejére épült kis falvakból lélegzetelállító panoráma tárul az idelátogató elé. Lenyűgöző természeti tájaival, nyüzsgő életű városaival, különleges vulkáni, fekete homokos és kavicsos tengerpartjaival igazi kuriózum, a Földközi-tenger egyik legkedveltebb turisztikai célpontja.

Elolvasom ››

Kefalonia - Nyugalom, de nem unalom...

Milyen igaz is ez Kefaloniára, a Jón-szigetek legnagyobb tagjára, Görögország egyik legszebb, legváltozatosabb, vadregényes szigetére...

Elolvasom ››

Karpathos - Ezt eddig miért nem láttam...

KARPATHOS az Égei-tenger egyik kevésbé ismert szigete, ahol még nincs tömegturizmus, vadregényes, csodaszép tengerpartok, mosolygós helyiek várják az utazókat!

Elolvasom ››

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

Legkedveltebb cikkek