mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Baleár és Tirrén-tengeri ékkövek - csoportos tengeri hajóút - Olaszország
szállás leírás
időpontok / árak
Baleár és Tirrén-tengeri ékkövek - csoportos tenge

Csoportos tengeri hajóút az MSC Seaview fedélzetén

1. nap – Budapest - Róma

Elutazás az Alitalia járatával Budapestről, majd transzfer a kikötőbe és a kora esti órákban megkezdődik a kihajózás dél felé, Szicília irányába.

2. nap - Palermo - kb. 5 óra

Kirándulásunk buszos utazással kezdődik. Programunk során a város leghíresebb látnivalóit tekintjük meg, mint például a Quattro Cantit, Piazza Politeamat és a Teatro Massimot. Ezt követően kellemes sétát teszünk a város körül és meglátogatjuk a Székesegyházat. A buszunkra visszatérve elindulunk Palermoba, ahol szintén meglátogatjuk a Székesegyházat, melynek a stílusa a Norman és arab stílusjegyeit ötvözi. Több Norman király és császár síremlékét megtekinthetjük, közülük II. Frigyes császárét is. A város további vallási látványossága a „Casa Professa”, amely az egyik legkiemelkedőbb barokk temploma Palermónak. Túránk során meglátogatjuk még a "Mercato di San Lorenzot”, ahol megcsodálhatjuk a tipikus szicíliai termékeket. Itt szabadidő keretén belül vásárolhatunk mielőtt visszatérünk a hajóra.

Felhívjuk figyelmüket: A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözék ajánlott.

Részvételi díj: Hamarosan... 

Minimum létszám: Hamarosan...

3. nap – Cagliari - Kb. 4 óra

Kirándulásunk egy buszos utazással kezdődik, amely során figyelemre méltó látnivalók mellett haladunk el, mint például a 18. századi Bonaria Miasszonyunk-templom és a 8 km-es szakaszon elnyúló Poetto Beach partszakasz. Az első megállónk a Monte Urpinu Park. A gyönyörű park káprázatos kilátást nyújt Cagliari óvárosára. Egy rövid szabadidő után ellátogatunk a városközpontba, ahol gyalogos túránk során közelebbről is megismerhetjük az ókori negyedet. Első megállónk a 17. századi Porta Cristina lesz. Programunk során kívülről megtekinthetjük a 13.-14. századi katedrát és a 14. századi Elefánt Tornyot, ami egy kicsi márványszoborról kapta a nevét. Mielőtt visszatérnék a hajóra szabadidő keretében önállóan is felfedezhetik a várost.

Részvételi díj: Hamarosan...

Minimum létszám: Hamarosan...

 4. nap – Mallorca - Kb. 5,5 óra

Az autóbuszos városnézés első állomása a Castillo de Belver ( kívülről), ahonnan csodálatos kilátás nyílik Palma de Mallorcára. A kikötőből kb. 40 perc alatt jutunk el Valldemossa városkába, mely igazi gyöngyszem a sziget belsejében, 400m magasan a Tramuntana hegyen. A mandula-,  olaj- és narancsfákkal körbeölelt romantikus kisváros, Chopen lakóhelye volt. Itt kb. 1 órát töltünk el, majd visszatérve a fővárosba  gyalogosan tekintjük meg a történelmi nevezetességeket: Katedrális, El Almudeina Palota, majd rövid szabadidő keretében lehetőség nyílik a szűk sikátorokban sétálni, majd autóbusszal jutunk vissza a hajóhoz.

Felhívjuk figyelmüket: A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözék ajánlott.

Részvételi díj:  Hamarosan...

Belépő a Katedrálisba: kb. 13 € / fő

Minimum létszám: Hamarosan...

5. nap – Valencia - Kb. 5,5 óra

A kikötőből autóbusszal jutunk el a városközpontba, ahol panorámás városnézés keretében megtekintjük buszról a bikaviadal arénát, a szecesszió stílusú  vasúti pályaudvart, Városházát, Torre de Quarts városkaput, majd  a Torre de los Serranos toronytól utunkat gyalogosan folytatjuk az óvárosba, ahol a következő nevezetességeket kerressük fel: Katedrális, Basilika, Selyembörze (Világörökség része), vásárcsarnok. A központban rövid szabadidő, majd a Tudományok és Művésztek Városában rövid fotószünetre nyílik alkalmuk, ahol Santiago Calatrava 5 futurisztikus épületeit csodálhatjuk meg.

Felhívjuk figyelmüket: A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözék ajánlott.

Részvételi díj: Hamarosan...

Belépő a Selyembörzébe: kb. 3 € / fő

Belépő a Katedrálisba: kb. 9,00 € / fő

Minimum létszám: Hamarosan...

6. nap – Marseille - Kb. 5 óra

Programunk egy másfél órás buszos úttal kezdődik, ami Dél-Franciaország gyönyörű kulturális és történelmi városába, Arlesbe vezet. Az UNESCO a város Római emlékműveit 1981-ben feljegyezte a Világörökségek listájára.  Vincent van Gogh holland posztimpresszionista festő, 1888 és 1889 között élt Arlesban, ahol több mint 300 festményt alkotott. Programunk során megtekintjük a St. Trophime templomot, amely inspirálta a festőt az egyik leghíresebb festményének elkészítésében, illetve a Római amfiteátrumot, melyet I. u. 90-ben építettek. A 20.000 néző befogadására képes amfiteátrumban négy évszázadon keresztül szekérversenyeket és gladiátor harcokat rendeztek, ma már azonban koncerteknek, versenyeknek és Feria d'Arles idején bikaviadaloknak ad otthont. Ezt követően egy kis szabadidő következik, majd transzfer vissza a kikötőbe.

Felhívjuk figyelmüket: A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözék ajánlott.

Részvételi díj: Hamarosan...

Minimum létszám: Hamarosan...

7. nap – Genova

Hamarosan...

8. nap – Róma – Budapest

A hajóból történő kiszállást követően transzfer Rómába, ahol szabadprogram keretén belül eltölthetünk egy fél napot, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás a Wizz Air járatával Budapestre.

 Részvételi díj tartalmazza

  • a repülőutat Budapest-Róma-Budapest útvonalon

  • 20 kg feladható poggyászt

  • egy félnapos szabadprogram lehetőséget Rómában

  • a kétágyas elhelyezést 7 éjszakára a választott kabinkategóriában

  • a hajón teljes ellátást korlátozott italfogyasztással

  • a kikötői illetéket (50.000 Ft / fő)

  • a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát a hajón

  • a kikötőben a csomaghordást be- és kiszálláskor

  • a magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes idejére

Részvételi díj nem tartalmazza

A díjon felül a helyszínen kötelezően fizetendő: szervizdíj (13 éves kor felett 10,00 EUR/fő/éj ; 3-12,99 éves kor között 5,00 EUR/fő/éj)

A díjon felül – igény szerint - fizethető: az egyéb italfogyasztás, a fakultatív kirándulások és személyre szabott szolgáltatások árai, sztornó biztosítás (mértéke a teljes díj 1,5%-a), valamint utasbiztosítás. 

Minimum létszám: 20 fő