mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Csodálatos Magyarország: Kaposvár, Szenna, Szigetvár, Pécs, Pécsvárad, Máriagyüd, Siklós, Villány - Magyarország / Dél-Dunántúl
szállás leírás
időpontok / árak
Leírás

2020. Október 23 - 25. (Hosszú hétvége)
 3 nap

„Aki nem ismeri múltját, hagyományait, az elveszti gyökereit, csak hányódik a világban. 
Néha-néha fel kell kerekednünk, útra kelnünk mindegy hova a valóságban vagy a lélek tájain,
az emlékezetünk segítségével, hogy visszataláljunk romlatlan önmagunkhoz ”

                                                                                            (Krúdy Gyula)

 

 

Csatlakozási Lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Kaposvár – Szenna - Szigetvár - Pécs      
Indulás a kora reggeli órákban. Rövid megállókkal érkezés Somogy megyébe a hét dombra épült Kaposvárra. Kaposvár megismerését a sétáló utcájában kezdjük, mely 2010-ben méltán nyerte el a  "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet. (Múzeumok, szobrok, szökőkutak) Rövid szabadprogram után elindulunk Kaposvárról. Következő megállónk Szenna, ahol megtekintjük a világhíres Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, benne az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templomot, mely a megye legszebb műemléke.Tovább indulunk Baranya megyébe, mely csodálatos természeti adottságain kívül tele van dicsőséges és kevésbé dicsőséges történelmi emlékekkel. Elsőként betekintést teszünk a Magyar – Török Szigetvári Barátság parkba. Ezt a parkot Zrínyi Miklósnak és I. Szulejmán szultán emlékére 1994 –ben nyitották meg Török kezdeményezésre. Majd a gazdag történelmi múltat őrző Szigetvár legismertebb látványossága a Vár, valamint a török kori műemlékeinek megtekintése következik. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel. Érkezés szálláshelyünkre (Pécs környéke) (2 éj).

 

2. nap: Pécsvárad - Máriagyűd – Siklós – Villány – Pécs
Reggeli után a Keleti Mecsek deli lejtőjén fekvő Pécsváradralátogatunk. Megtekintjük. azt a Bencés kolost, melyben Asztrik apát élte életét (őt küldte István királyunk Rómába a koronáért). A Pécsváradi vár várfaláról csodálhatjuk meg a vidék panorámáját. Innen rálátni a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre.A vár hangulatos udvarán található romkert is kalandra hív. A Várkertet bebarangolva gyógynövények illatának kíséretében lelhetjük fel a kis patakot és a fűzfalabirintust. Következő programunkban a Basilica Minorrangot kapott Máriagyűdi kegytemplomotlátogatjuk meg. Aztán a „Tenkes Kapitánya” film sorozatból is jól ismert siklósi vár meglátogatása következik. A váron a XIII. századi kezdetektől építészetileg minden korszak nyomot hagyott. Az épületegyüttes magja maga a várkastély, melyet várfalak, tornyok és bástyák öveznek. Befejezésként a „bor városába” Villányba indulunk. „Csak az íze kedvéért” kóstolási és vásárlási lehetőség a híres villányi főutca mindkét oldalán elhelyezkedő impozáns pincesoron. Visszaérkezés szálláshelyünkre az esti órákban, szabadprogram.

 

3. nap: Pécs – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után a Zsolnay Kulturális Negyedbe indulunk. A világ egyik legnagyobb keramikus családjának története a legszemléletesebb módon abban a környezetben tárul elénk, ahol éltek, és ahol a sok világhírt érdemlő mű született. A séta során felfedezzük a szép udvart, valamikori lakóépületüket, és a legcsodálatosabb műveket tartalmazó kiállítást. Majd a belvárosfelé folytatjuk utunkat. Pécs történetének fontos korszakait ismerjük meg a rómaiés a török kori emlékeket megtekintve. Magyarország egyetlen épen maradt dzsámiját, és minaretjét, majd az ókeresztény emlékeket őrző Cella Septichora látogatóközpontját fedezzük fel.A Dóm tér, a bazilika, és Pécs legszebb helyszíneinek bemutatását követően  a főtéren szabadprogram.  A  késő délutáni órákban hazaindulunk. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj:  49.500 Ft / fő
(A részvételi díjat 30 fő fizető utasra kalkuláltuk)

 

Részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező 54 fős euro 5-ös turista autóbusszal, melyen biztosítottak a szükséges higiéniai feltételek (érdeklődésre részletes információt nyújtunk)
- 2 éj szállás Pécs környékén (3* panzióban)
- idegenvezetés


Részvételi díj nem tartalmazza:

- 2 reggeli + 2 vacsora: 9.000 Ft / fő
(a reggelit és vacsorát előre kell megrendelni, de helyszínen fizetendő)

- Belépőjegyek árai:
- Szenna: Szabadtéri néprajzi múzeum kb. 900 Ft
- Szenna: Festett kazettás mennyezetű református templom (múzeum): kb: 500 Ft
- Szigetvár: Magyar-Török Szigetvári barátság park belépő: kb: 500 Ft /fő
- Szigetvár: Zrínyi vár: 1800 Ft/fő
- Pécsvárad: Vár kb: 1800 Ft /fő
- Máriagyüd: Kegytemplom (múzeum) tárlatvezetéssel: kb: 1.000 Ft/fő
- Siklósi vár: belépő 1.900 Ft /fő + 600 Ft/fő tárlatvezetés
- Pécs: Zsolnay negyed kb.5.500 Ft/fő
- Pécs: Cella Septichora (ókeresztény temető együttes) kb.1.900 Ft/fő


 Minden utas megválaszthatja, hogy hova szeretne bemenni. Részvételi számdékát viszont megkérjük, hogy előzetesen jelezze  irodánkban írásban, mert mindenhova csak előzetes   regisztrációval mehet be a csoport.