mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Bled


Szlovénia egyre többször és méltán javasolt úti cél nyaralni vágyóknak, a raftingolás híveinek és történelem csodálóinak egyaránt: a piciny ország tengerrel és Alpokkal, tavi szigetekkel, lenyűgöző barlangrendszerekkel, vadvízi evezéssel és történelmi városokkal szolgál akár pár napos, akár több hetes látogatást tervezőknek. 

Szlovénia fővárosa Ljubljana, ez a legnagyobb és legnépesebb városa. A történelemnek mindig fontos szerepe volt az ország életében. A Városi Múzeum római kori emlékeket és a római város, Emona, mérethű makettjét mutatja be. 
A Tivoli Park a város divatos rekreációs központja, ahol bowling és teniszpályák, úszómedencék és korcsolyapálya várja a kikapcsolódni vágyókat. 

A szlovén Alpokban található a Triglav csúcs, az ország legmagasabb pontja. Kiváló kirándulóhely. 

A Bled kastély dél-tiroli érsekség volt 800 évvel ezelőtt, később a jugoszláv királyi család rezidenciájaként szolgált. A Bled-tó felett magasodó szikláról gyönyörű kilátás nyílik a kastélyra, és a tó szigetén magasodó harangtoronyra.

Szlovéniában található a világ egyik leghíresebb cseppkőbarlangja, a Postojna-barlang, melybe egy kisvasút vezet. Az Adria partvidékének legismertebb üdülőhelye Koper, melynek gyönyörű középkori városképét a kikötő és az ott megtelepedett ipar sajnos lerontotta. Piran gótikus épületeiről és középkori városfaláról nevezetes. A Tengerészeti Múzeum a hajózás és a kikötő történetét, valamint a sólepárlás műveletét mutatja be. A partvidék legszebb része Fiesa, tiszta, homokos partjával és sötétkék vizével csábítja a fürdőzni vágyókat.

Tovább >>
Bled - foglalható szállások
Újév Bledben

Település: Bled - Ország: Szlovénia

59 708 Ft-tól

részletek >>