Kefalónia, nyugalom,de nem unalom!

new-icon

Kefalónia, nyugalom,de nem unalom!

Kefalonia

 

„Csak nyugalomban lelsz a csodák végtelenjére…”  Pam Brown ausztrál költőnő

Milyen igaz is ez Kefaloniára, a Jón-szigetek legnagyobb tagjára, Görögország egyik legszebb, legváltozatosabb, vadregényes szigetére, amely a 28 éves Personal Tours által kínált számos görögországi nyaralóhellyel együtt évek óta változatlan népszerűségnek örvend, főként a nyugalomra, a természet közelsége által nyújtott élményekre, s persze a napfényre, a csodálatos strandokra és nem utolsó sorban a kulináris élvezetekre vágyók körében.

Gondosan megőrzött természet

Különleges természeti szépségeivel, kristálytiszta, türkizkék vízével, homokos strandjaival, barlangjaival, köztük cseppkőbarlangjával, zöldellő dombjaival és hegyeivel méltán azok kedvence, akik a tömegturizmus által kevésbé érintett nyaralóhelyeket választva egy nyugodtabb, de koránt sem unalmas nyaralásra, pihenésre vágynak. A sziget viszonylagos érintetlensége és természeti szépsége minden bizonnyal komoly szerepet játszott abban is, hogy az alkotók Kefaloniát választották a Nicolas Cage főszereplésével készült Coreli kapitány mandolinja c. filmjük forgatási helyszínének.

A sziget természetes vonzerőjének megtartása és a tömegturizmus ésszerű keretek között tartása érdekében Kefalonián igen szigorúak az építési szabályok. Az építési telkek minimális méretének magasan történő meghatározása mellett nem támogatják a nagy szálloda monstrumok építését sem. Így a rendelkezésre álló szálláshelyek kínálata alatta marad a piaci keresletnek, ezért könnyen le lehet maradni a kefaloniai nyaralás páratlan élményéről.

Viszont akik időben lefoglalják útjukat, esetleg a vonzó akciók egyikét is igénybe véve a Personal Toursnál, azokat a természeti szépségeit gondosan őrző nyugalmat, de nem unalmat kínáló sziget továbbra is csodálatos élményekkel várja.

A Personal Tours által kínált, számos esetben akciós utakkal kényelmesen, nyugodtan fedezhetjük fel azt, amit Kefalonia a pihenni, de egyben élményekre is vágyó utazóknak nyújt!

 

AZ ÖRÖK KÉRDÉS: KEFALONIÁRA ÖNÁLLÓAN, VAGY UTAZÁSI IRODÁVAL?

A szűkös kínálat miatt, bár nem teljesen lehetetlen, de nem kevés kockázattal jár, ha Kefalonián közvetlenül magunk kívánunk szállást foglalni, főként júliusban és augusztusban. Ha nem az utazási irodák által üzemeltetett charter járatokon, az általuk kínált szálláshelyeikkel összekapcsolva értékesített repjegyünk van, akkor marad az átszállás – a chartereken kívül jelenleg nincs közvetlen légijárat Budapest és Kefalonia között -, vagy a közúton utazás. A szigetre érkezve még akkor is el kell jutnunk a szálláshelyünkre…

Akik nem kívánják vállalni a kalandosabb egyéni megoldásokat, azoknak jó döntés, ha kefaloniai nyaralásukat is a 28 éves Personal Tours gondosan kiválasztott, jó ár-érték arányú szálláshelyein töltik. Különösen vonzó ez a megoldás, ha utazásukat a kedvező first minute árakon, akciósan jó korán le is foglalják!

A Personal Tours utasait is szállító közvetlen charter járattal Kefaloniára érkezőket már a repülőtéren várja a telepített idegenvezető asszisztencia, s együtt indulnak el a változatos szálláshelyekre.

Argostoli, a sziget fővárosa

Kefaloniában azoknak sem kell csalódniuk, akik már közvetlenül az érkezés után, vagy a páratlan természeti szépségek felkeresése és a szebbnél-szebb strandokon eltöltött idő után egy kis nagyvárosi szórakozásra vágynak. A sziget legnagyobb városa és egyben fővárosa, az 1953-as nagy földrengést követően szinte teljesen újjá épített Argostoli gazdag választékot kínáló üzleteivel, bevásárló utcáival, tavernáival és éttermeivel, s nem utolsó sorban mozgalmas éjszakai életével várja a látogatókat.

Ha szerencsénk van, akkor sétánk során a kikötőbe szoktatott „caretta caretta” teknősöket is megpillanthatjuk.

A nyüzsgő Argostoli-tól csupán 2 km-re fekszik a vele szinte egybeépült népszerű üdülőfalu, Lassi. A vízisportok és a gasztronómia szerelmesei is megtalálják itt számításaikat, s kisgyermekes családok számára szintén megfelelő választás.

Szállások

Akár baráti társasággal, akár családdal akarjuk eltölteni nyaralásunkat a négy jobbnál jobb tengerparti strandjáról ismert és a turisták által igen kedvelt üdülőfaluban, Lassiban kívánják eltölteni, a D&A Apartmanház remek választás. Az éttermek, tavernák, bárok és üzletek által szegélyzett nyüzsgő főutcától néhány méterre, mediterrán kertben elhelyezkedő apartmanház vendégei fogyasztás ellenében még élvezhetik a domboldalon lévő Logo Bar hűsítő medencéjét és az onnan eléjük táruló csodálatos tengeri panorámát is!

Nem kevésbé vonzó szállásokat kínálnak a Kekatos, a Lorenzo, vagy a Makris Yalos apartmanházak is.

A Personal Tours kínálatában a környéken az apartmanok mellett számos, különböző igényeket kielégítő, gondosan kiválogatott szálloda is szerepel.

Így a fővárosban, Argostoliban a pálmafás sétányon található az elegáns, Aenos Hotel ****, vagy Lassiban, a fővárostól csak 2 km-re, csendes környezetben, a homokos/aprókavicsos tengerparttól mindössze 250 méterre található a családi tulajdonban lévő elegáns Lassi Hotel***, a homokos tengerparton fekvő, saját stranddal rendelkező, Mediterranee Hotel****. vagy a Lorenzo Hotel***, illetve a Princess Hotel***. A közeli Svoronata falucska spa kezeléseket is kínáló családias hangulatú szállodája, az Astra Village****.

Argostoli és Lassi egyaránt kínálja a városi és a tengerparti örömöket a pihenni vágyóknak.

 

MÉG TÖBB TERMÉSZET, MÉG TÖBB NYUGALOM
(de azért sok tengerpart és napfény…)

Ha Kefalonián még több zöld természetre és nyugalomra vágyunk, akkor a sziget legzöldebb részén, az Aenos hegy lábánál, a fővárostól kb. fél óra autóútra fekvő, néhány száz lakosú üdülőfalu, Lourdas a tökéletes célpont, amelynek a domboldalon fekvő ófalu része még őrzi a tradicionális görög hangulatot is A falu széles homokos, néhol aprókavicsos tengerpartjával, öbleivel, néhány üzletével, fagylaltozójával és főként tavernáival főként a pihenésre vágyóknak és a kirándulásokat kedvelőknek nyújt kellemes nyaralási lehetőséget.

Közvetlenül Lourdas fehér, finomhomokos/aprókavicsos tengerpartján található a Personal Tours egyik legnépszerűbb szálláshelye is, a kétszintes, saját tavernával is rendelkező Aridas Apartmanház, amelynek vendégszobái az elhelyezkedésüktől függően eltérő, de mindenképpen tengeri panorámával rendelkeznek.

A Lourdas feletti domboldalon, csodálatos természeti környezetben, a 10 görög nemzeti park egyikének, a Mount Aines-nek közelében, a tengerparttól 300 méterre található a családi vezetésű, hagyományos jón stílusban épült, s 2020-ban felújított La Signora (ex Lara) Hotel****, ahol igazi zöld környezet várja az idelátogatókat. Az ófalu, valamint több taverna és a bolt néhány perc távolságon belül elérhető. Újonnan épült elegáns szállodák, kávézók is csak rövid sétára találhatók.

Kirándulások

A Personal Tours gondol azon utasaira is, akik a kellemes tengerparti pihenés mellett élménydús fakultatív kirándulások keretében kívánnak alaposabban megismerkedni Kefaloniával és környékével.

Egésznapos szigettúra keretében kereshetjük fel Kefalonia természeti szépségeit, többek között a Drogarati barlangot és a Melissani barlangtavat is.

Félnapos hajókirándulással eljuthatunk Ithaka-ra, amely Odüsszeusz otthona, s a kéklő öblök és zöldellő dombok hazája. A főváros Vathi és Kioni halászfalu meglátogatása mellett itt is lehetőséget nyílik egy kellemes tengeri csobbanásra.

Igazi nyaralós program az egésznapos hajókirándulás, amelynek során lehetőség van a gondtalan fürdőzésre, felszíni búvárkodásra, s egy jó BBQ ebéd elfogyasztására. 

Félnapos, fürdési lehetőséget is kínáló hajókirándulás során ismerkedhetünk meg Kefalonia legészakibb, a világsztárok által is gyakran látogatott, hangulatos, népszerű üdülőhelyével, Fiskardo-val.

Veled jövőre ugyanitt?

Kefalonia nyugalmában feltöltődve, az élményekben gazdag, cseppet sem unalmas nyaralásból hazatérve már gondolkodhatunk azon, hogy jövőre visszatérjünk-e erre a csodálatos szigetre, vagy a Personal Tours kínálatában található valamelyik másik gyönyörű görög sziget egyikének, illetve a szárazföld nyaralóhelyeinek felfedezésével folytassuk-e görögországi kellemesen pihentető, de egyben élményekben gazdag kalandozásunkat.

Egy biztos: Görögország és a Personal Tours visszavár a napfénnyel, a tengerrel és a kultúrával, s nem utolsó sorban a 28 év tapasztaltára is alapozó gondos szervezéssel.

 

 

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

Legkedveltebb cikkek