mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Balatonfelvidék: Levendulafesztivál Tihanyba - Magyarország / Balaton
szállás leírás
időpontok / árak
LeírásBalatonfelvidék: Levendulafesztivál Tihanyba

Kirándulás és túra lehetőség

2021. június 26. 
(1 nap)  
Csoportok részére a kért heléyszínről is megszervezzük az utat !

 

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése a Balaton felvidéken. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Kulturális és népéleti szempontból is jelentős a hely, ahova szeretettel invitáljuk utasainkat Tihanyi kalandozásunk során minden együtt van, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez szükséges. 

 

Csatlakozási lehetőség: Nyíregyháza – Debrecen - M3 autópálya pihenői 

Indulás Nyíregyházáról hajnal 04:00-kor a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Debrecenből  hajnal 05:00-kor a TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldal).

Azok az utasok akik kirándulni szeretnénekelsőként a Bencés Apátságot látogatják meg, melyet 1055-ben András király alapított (I András sírja), IV. Károly emlékszoba, Kálvária és a Magyar királyok Panoptikuma. Majd a tradicionális gyönyörű nádfedeles parasztházak között sétálva felfedezhetik Tihany középkori eredetű kultúráját, bepillanthatnak az itt élő emberek múltjába, és mindennapi életébe. Ebédelési lehetőség, szabadidő. A szabadidőben kedvük szerint járhatják be a Belső-tópartján megrendezett XIII. Levendula Fesztivál és Levendulás Napok   pezsgő vásárterületét. A tóparti helyszínen a viruló palántáktól a lakásdíszekig, a kerámiáktól a levendulás süteményig mindent megtalálható. Nagyon választékos a kézművesek és a nemzeti parkok standjai. Fakultatív lehetőség van a Levendula Ház Látogatóközpont megtekintésére, mely minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét. A vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját. A tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját: a levendula-termesztést.

Aki szeretne, annak lehetősége van Tihanyból Balatonfüredre hajózni. Ott a városnéző kisvonattal megismerni a város nevezetes épületeit, majd az autóbusz értük megy Balatonfüredre (Fakultatív)

Azok az utasok akik túrázni szeretnénekA Tihanyi Apátság elől indulnak. A túra a Lóczi Lajos tanösvényen kezdődik, érintjük a belső tavat, levendulaházat, gejzírmezőt. Az út során csodálatos panoráma és a kilátás lesz. Láiszik szinte az egész félsziget, a Belső-tó, a falu az apátsággal, a félsziget peremén körbefutó dombok láncolata, és a Füredi-öböl. Túra után van idő a vásári forgatagban részt venni. Hazaindulás. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 14.500 Ft/fő
(az ár 40 fő fizetőre van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- Utazás  turista autóbusszal
- Idegenvezető
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
Tihanyi Apátság + múzeum belépő

Csak az az utas fizeti, aki szeretne bemenni!

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,  4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404