mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Kőrösök vidéke: Szarvas - Szarvasi Arborétum - Magyarország / Dél-Alföld
szállás leírás
időpontok / árak
LeírásKőrösök vidéke: Szarvas - Szarvasi Arborétum

2021. Szeptember 19.
(1 nap)

Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről !

 

Csatlakozási lehetőségek:Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló, Püspökladány 

Indulás: Reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). 06:00-korDebrecenből a Kishegyesi úti TESCO parkolóból.Úti célunk Szarvas, az egykori történelmi Magyarország földrajzi középpontja. A települést először Anonymus említi, Szarvashalom néven. A város a Holt-Körös partján terül el, így lehetőségünk adódik vízről is megcsodálni a nevezetességeit. Ennek érdekében megérkezésünk után először hajóra szállunk. A sétahajó közel egy órás útja során megtekintjük a történelmi Magyarország középpontját jelzőszélmalom-emlékművet, az Arborétumvízpartját, a Bolza-kastélyt(a Bolza grófi család szárazmalmot épített, a Körös partján kastélyokat emelt, létrehozta az Anna-ligetet), valamint a Holt-Körös partján álló Szarvasi Vízi Színházat. Mindezen látnivalók mellett a hajóút során bepillantást nyerhetünk a Körösök élővilágába is.

A város kétség kívül legismertebb látványossága a Bolza Józsefről elnevezett „Pepi-kert”, mai nevén a Szarvasi Arborétum. A hajózást követően ide vesszük az útirányt.A 82 hektáron elterülő botanikus kert legfőbb érdekességeit egy szakvezetett körtúrán tekintjük meg. Sétánk közben láthatunk barátságos Kék pávákat (India nemzeti madarai), megcsodálhatjuk a Kaliforniában őshonos, óriás hegyi mamutfenyőt, mely az arborétum egyik büszkesége. (A vörösesbarna kérgű növény 150 éves, 36 méter magas, törzskerülete 5,5 méter.)Lefotózhatjuk a„Tündöklő” köveket (A bibliai ihletésű szobrok Zsombori Árpád képzőművész alkotásai.), majd a hazánkban egyedülálló interaktív makettpark, a Mini Magyarország építményei segítségével elevenedik meg számunkra a magyar történelem.

Az interaktív makettparkba többek között láthatjuk: a Tihanyi apátságot, a dorozsmai szélmalmot, Déva várát és 22 interaktív vasút- és hajómodellt is.

A közös túrát követő szabadidőben kedvünkre sétálhatunk a hatalmas kertben, felkapaszkodhatunk a kilátóba, a játékos kedvűek kipróbálhatják a szabadtéri foglalkoztató játékokat. Aki közben megszomjazott vagy megéhezett, az Arborétum büféjében hideg és meleg ételekből választhat.

 

Részvételi díj:12.500 Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

A részvételi díj tartalmazza:

- utazás turista autóbusszal

- idegenvezető
- szervezési díj, és ÁFA

 

Külön fizetendő:

- 1 órás hajózás a Holt-Körösön  kb.2.000 Ft / fő

- Szarvasi Arborétum + Mini Magyarország kb.3.500 Ft / fő
(Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni)

 

Érdeklődni lehet:

Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.

Tel: 06-42/506-947   

Mobil: 06-30/531-2137

Email: nyirtour@t-online.hu

Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu

Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404