mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Délkelet-magyarországi mozaik **** - Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Délkelet-magyarországi mozaik

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás
Az okt. 18-i csoport esetében 2 éjszaka Gyula belvárosában, a gyulai vár közvetlen szomszédságában, a Várfürdőtől 200 méterre található emelt szintű 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda egy wellness-központtal is rendelkezik, ahol egy 50 m² területű fűtött beltéri élménymedence, jacuzzi, szaunák, gőzkabin és fitneszterem szolgálja a vendégek kényelmét. Bővebb információ a szállodáról: www.elizabeth-hotel.hu

Ellátás

Félpanzió (büfévacsora és büféreggeli a szállodában), valamint egy ebéd a 3. napon a Kondorosi csárdában.

Ebben a belföldi programunkban Magyarország délkeleti részének legfontosabb turisztikai attrakcióival szeretnénk megismertetni utasainkat, úgy, hogy a látnivalók mellett pihenésre, fürdőzésre is marad idő.

1. nap: Szeged, Ópusztaszer

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás az M5-ös autópályán, Kecskemét érintésével Csongrád-Csanád megye székhelyére, Szegedre.
A 160.000 lakosú Szeged Magyarország 3. legnépesebb városa, egyben talán a leginkább nagyvárosias arculatú vidéki település hazánkban. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy az 1879-es tiszai árvíz során az épületek nagy része elpusztult, az újjáépítés során pedig egy kimondottan egységes, eklektikus és szecessziós stílusban megtervezett, Budapesthez hasonlóan körutas rendszerű nagyváros jött létre. Séta a városközpontban (Dóm tér, Kárász utca, Klauzál tér, Széchenyi tér, Szegedi Nemzeti Színház, Tisza-part), majd szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel a lenyűgöző Új zsinagóga megtekintésére. A világ negyedik legnagyobb zsinagógája szecessziós, mór és neogótikus elemeket egyaránt felvonultat.
A kora délutáni órákban továbbutazás az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkba. A titokzatos krónikás, Anonymus leírása szerint a honfoglaló magyarok ezen a helyen tartottak gyűlést. Látogatás az emlékparkban, lehetőség a Feszty-körkép, a skanzen, a Nomád Park és a Rotunda kiállításainak megtekintésére.
Késő délután továbbutazás Orosháza és Békéscsaba érintésével Gyulára, szállás a városközpontban, a fürdő közelében (2 éj).

2. nap: Gyula, Békéscsaba

Pihenés Gyulán, lehetőség a híres Várfürdő kiváló szolgáltatásainak kipróbálására (gyógy- és élménymedencék, csúszdák, szaunák, wellness stb.), illetve kellemes sétákra a szépen felújított, sok zöldterületet is magában rejtő városközpontban.
A késő délutáni órákban az érdeklődők részt vehetnek idegenvezetőnkkel egy rövid sétán a közeli megyeszékhely, Békéscsaba belvárosában (evangélikus nagytemplom, Szent István tér, Andrássy út – a fő sétálóutca, Jókai Színház).

3. nap: Gyula, Kondorosi csárda (ebéd), Szarvas

A délelőtti órákban városnézés Gyulán. Első megállónk a város híres szülöttének, Erkel Ferencnek, a Himnusz zeneszerzőjének szülőháza. Lehetőség az érdekes emlékház megtekintésére, majd látogatás a település jelképének számító várban. A Fehér-Körös mocsarai között felépített gótikus téglavár egyedülálló látnivaló Magyarországon, 1566. évi elfoglalásáig az Alföld meghatározó jelentőségű erődítménye volt. A jó állapotú várban izgalmas történeti kiállítás várja a látogatókat. Ezt követően szabadidő a Gyulai vár-tó környékén (érdekes szobrok, Almásy-kastély, kávézók stb.).
A kora délutáni órákban búcsú Gyulától, következő megállónk a híres Kondorosi csárda. Fontos alföldi utak találkozásánál 1784-ben épült fel a ma látható étterem, ami egykor a legendás betyárok találkozóhelye volt, de Rózsa Sándoron és társain kívül tiszteletét tette az épületben Arany János vagy éppen Erkel Ferenc is. Ebéd a csárda ősi falai között.
Programunkat a történelmi Magyarország középpontjában, Szarvason zárjuk. Látogatás a Hármas-Körös egyik holtága mellett létrehozott arborétumban, közkeletű nevén a Pepi-kertben. A dús vegetáció mellett a kert nagy attrakciója a 2013-ban megnyílt Mini Magyarország nevű makettpark, amely közel 100 interaktív makett segítségével mutatja be a Kárpát-medence legfontosabb épületeit 1:25-ös kicsinyítésben.
Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, az ebédet a Kondorosi csárdában, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

5:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:40 – Kecskemét M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút

Szeged – Új zsinagóga

500 Ft

Ópusztaszer – Feszty jegycsomag

3.200 Ft

Gyula – Várfürdő

felnőtt napijegy: 2.700 Ft

 

diák, nyugdíjas napijegy: 2.300 Ft

Információ a Várfürdő szolgáltatásairól és egyéb elérhető jegytípusokról: www.varfurdo.hu

Gyula – Erkel Emlékház

1.000 Ft (diák, nyugdíjas: 600 Ft)

Gyula – vár

2.000 Ft (diák, nyugdíjas: 1.050 Ft)

Szarvas – arborétum + Mini Magyarország

1.500 Ft

Az itt felsorolt attrakciók meglátogatása nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, részt kíván-e venni az adott programon. 

Az árak tájékoztató jellegűek!

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT KÉRJÜK TÁJÉKOZÓDJON AZ AKTUÁLIS SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁINKBAN!