mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
A Zemplén legszebb tájain-(Szabolcs-Tokaj-Sárospatak-Sátoraljaújhely-Széphalom-Vizsoly) - Magyarország / Észak-Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Leírás

 

A Zemplén legszebb tájain

Szabolcs-Tokaj-Sárospatak-Sátoraljaújhely-Széphalom-Vizsoly

 

       2021. Május 08.
                        Augusztus 28.
                  Október 9.
            (1 nap, szombat)

                 Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat

„Aki nem ismeri múltját, hagyományait, az elveszti gyökereit, csak hányódik a világban. 

Néha-néha fel kell kerekednünk, útra kelnünk mindegy hova a valóságban vagy a lélek tájain,
az emlékezetünk segítségével, hogy visszataláljunk romlatlan önmagunkhoz ”
(Krúdy Gyula)

 

Csatlakozási lehetőségek:Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj

 

Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló) 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni).

Szabolcs: A magyarság egyik legrégebbi települését a Tisza partján, a Nyírség északnyugati peremén, a Rétközben találjuk. Megtekintjük a helyi nevezetességeket (István király által építtetett református templomot - itt tartott Szent László király 1092. május 20-án egyházi zsinatot és törvényhozó országgyűlést az ország főpapjai és világi elöljárói jelenlétében, Szabolcs községben található a Kárpát-medence egyik legjobb állapotban fennmaradt földvára. (Séta a földvárnál)

 

Tokaj: Tisza és Bodrog összefolyása (tokaji borkóstolás)
Sárospatak: A Bodrog parti mezőváros már az őskorban is lakott volt. Várát I. Endre király építtette. Itt született II. Endre király lánya, Szent Erzsébet. A várban ajánlották fel I. Rákóczi Györgynek az erdélyi fejedelemséget (várlátogatás). Szent Erzsébet Római Katolikus templom, a híres református kollégium megtekintése után rövid szabadprogram (borvásárlási lehetőség a Rákóczi pincében). A Rákóczi-szabadságharc viszontagságai nem kímélték a várost; hol a kurucok, hol a labancok birtokolták. 1708-ban itt tartották az utolsó kuruc országgyűlést. A város lakói aktív részt vállaltak az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban is. Napjainkban Sárospatak rangos iskolaváros, ugyanakkor hangulatos történelmi jellege miatt csábító turistacélpont.

Sátoraljaújhely: Észak- Magyarország és a Zempléni hegyvidék egyik legszebb természeti fekvésű városkája a szlovák határ mentén. Magyarország leghosszabb libegőjén feljutva a magas-hegyre gyönyörű panorámában lesz részünk.(bobozási lehetőség).

Széphalom: Jelenleg Sátoraljaújhely városrészre. Széphalom nem a falu eredeti neve, az itt lakó Kazinczy Ferenc nyelvújítónk adta neki ezt a nevet, és ő is tette nevezetessé. Kazinczy Ferenc emléke előtt tisztelgünk. Síremléke a parkban áll. 

(Mauzóleum és a kiállító terem megtekintése)
 Vizsoly: Őskor óta lakott kis település. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, Károlyi Gáspár magyar nyelvű teljes bibliafordításának kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Az első magyar nyelvű biblia, hungarikum, egyháztörténeti műemlék. Károlyi Gáspár Göncön volt tiszteletes és munkatársakkal dolgozott a Biblia fordításán. Megtekintjük a Református templomot, melyben Károlyi Gáspár 1590-ben magyarra fordított Bibliájának 1 példányát őrzik. A község temploma is nemzeti kincs. Már a 12. században megépült az Árpád-kori szentély és hajó, amit aztán később kibővítettek. Freskók maradtak meg benne a 13. századból.

 

Részvételi díj:9.500 Ft/fő

 (az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)


A részvételi díj tartalmazza: 

utazás turista autóbusszal, idegenvezető
szervezési díj + ÁFA

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: 6.000 Ft / fő
Tartalmazza: Szabolcs (templommúzeum) Sárospatak (vár) 
Sátoraljaújhely (libegő) Széphalom (múzeum) Vizsoly (templommúzeum)
Mindenki csak azt fizeti, ahova szeretne bemenni.

Érdeklődni lehet:

Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947 
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404