mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
A Zemplén legszebb tájain-(Szabolcs-Tokaj-Sárospatak-Sátoraljaújhely-Széphalom-Vizsoly) - Magyarország / Észak-Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Leírás

A Zemplén legszebb tájain

Szabolcs-Tokaj-Sárospatak-Sátoraljaújhely-Széphalom-Vizsoly

2021.Május 08.
  Augusztus 28.
Október 9.

(1 nap)


Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat

 

Csatlakozási lehetőségek:Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj

Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből Tesco parkoló - Kishegyesi u. oldala,  reggel 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni).

Szabolcs: A magyarság egyik legrégebbi települését a Tisza partján, a Nyírség északnyugati peremén, a Rétközben találjuk. Megtekintjük a helyi nevezetességeket (István király által építtetett református templomot - itt tartott Szent László király 1092. május 20-án egyházi zsinatot és törvényhozó országgyűlést az ország főpapjai és világi elöljárói jelenlétében, Szabolcs községben található a Kárpát-medence egyik legjobb állapotban fennmaradt földvára. (Séta a földvárnál)

Tokaj: Tisza és Bodrog összefolyása (tokaji borkóstolás)

Sárospatak: A Bodrog parti mezőváros már az őskorban is lakott volt. Várát I. Endre király építtette. Itt született II. Endre király lánya, Szent Erzsébet. A várban ajánlották fel I. Rákóczi Györgynek az erdélyi fejedelemséget (várlátogatás). Szent Erzsébet Római Katolikus templom, a híres református kollégium megtekintése után rövid szabadprogram (borvásárlási lehetőség a Rákóczi pincében). A Rákóczi-szabadságharc viszontagságai nem kímélték a várost; hol a kurucok, hol a labancok birtokolták. 1708-ban itt tartották az utolsó kuruc országgyűlést. A város lakói aktív részt vállaltak az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban is. Napjainkban Sárospatak rangos iskolaváros, ugyanakkor hangulatos történelmi jellege miatt csábító turistacélpont.

Sátoraljaújhely: Észak- Magyarország és a Zempléni hegyvidék egyik legszebb természeti fekvésű városkája a szlovák határ mentén. Magyarország leghosszabb libegőjén feljutva a magas-hegyre gyönyörű panorámában lesz részünk.(bobozási lehetőség).

Széphalom: Jelenleg Sátoraljaújhely városrészre. Széphalom nem a falu eredeti neve, az itt lakó Kazinczy Ferenc nyelvújítónk adta neki ezt a nevet, és ő is tette nevezetessé. Kazinczy Ferenc emléke előtt tisztelgünk. Síremléke a parkban áll. 

(Mauzóleum és a kiállító terem megtekintése) 

Vizsoly: Őskor óta lakott kis település. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, Károlyi Gáspár magyar nyelvű teljes bibliafordításának kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Az első magyar nyelvű biblia, hungarikum, egyháztörténeti műemlék. Károlyi Gáspár Göncön volt tiszteletes és munkatársakkal dolgozott a Biblia fordításán. Megtekintjük a Református templomot, melyben Károlyi Gáspár 1590-ben magyarra fordított Bibliájának 1 példányát őrzik. A község temploma is nemzeti kincs. Már a 12. században megépült az Árpád-kori szentély és hajó, amit aztán később kibővítettek. Freskók maradtak meg benne a 13. századból.

Hazaindulás. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő

(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)


A részvételi díj tartalmazza:

- utazás turista autóbusszal,
- idegenvezető
- szervezési díj és  ÁFA

 

Külön fizetendő:
belépők és járulékos költségek ára: kb. 8.000 Ft / fő,,mely tartalmazza:

- Szabolcs (templommúzeum)

- Sárospatak (vár) 

- Sátoraljaújhely (libegő)

- Széphalom (múzeum)
- Vizsoly (templommúzeum)


​Mindenki csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni.
 

Érdeklődni lehet:

Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.

Tel: 06-42/506-947   

Mobil: 06-30/531-2137

Email: nyirtour@t-online.hu

Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu

Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404