mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek ***** - Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Az ár tartalmazzaaz utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 3*-os szállodában, kétágyas szobákbana reggelita dűlőtúrát piknikkela programban leírt kóstolókata magyar nyelvű idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazzaa helyszínen fizetendő kóstolókat és belépőjegyeket (nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető)kb. 11.000 Ftaz útlemondási biztosítást5%a kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár18 200 FtÜlőhely választási felár (1-3. sor)3 000 FtÜlőhely választási felár1 500 Ft

 

info

[b] felsőkategóriás autóbusszal

3*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel

reggeli, 1 alkalommal ebéd, kóstolók

1. Kevés borvidék van, ahol a bort készítő ember ilyen szoros kapcsolatot ápolt vallásával. Innen nem messze, Göncön fordították le magyarra először a Bibliát, Vizsolyban pedig nyomtatták. Talán Burgundia még az a hely, ahol ennyire feltűnő eleme a tájnak a kereszt és a templom. Érdemes felkutatni a sokféle felekezet épített örökségeit, mert a bort készítő ember itt mindig közel volt Istenéhez.

2. Tokaj-Hegyalja gazdag múltja csak a kezdet. Lehet érezni a levegőben, ahogy a borvidék újrateremti önmagát: újítás, innováció és a hagyományőrzés izgalmas elegyére bukkanunk, nagy csipet vendégszeretettel fűszerezve. 

3. A kultúra mellett végigkóstolhatjuk a helyi sajt, pálinka és lekvárkészítők remekeit és természetesen a legjobb borok sem maradhatnak el a kínálatból. 

OTP SZÉP kártyával fizethető

Kóstolók, kézműves termékek

Max. 25 fő

Különleges programok

 

leiras1. nap: Budapest – Gönc - Vizsoly - Bodrogkőváralja

A reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal Göncre, ahol Károlyi Gáspár a Biblia magyar nyelvű fordításán dolgozott. Látogatás a Károlyi Gáspár Múzeumban, majd továbbutazás Vizsolyba. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, a magyar nyelvű teljes bibliafordítás kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Látogatás a templomban, ahol az egykori nyomda, ma Nyomdatörténeti Múzeum is található.

Innen Boldogkőváraljára megyünk. Látogatás a meredek sziklaszirten álló festői Boldogkő várába, mely nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára. A szabálytalan alaprajzú erődítmény a tatárjárás után épült, a Hernád völgyét és a kassai utat védte. Szállás elfoglalása Tokaj közelében. 

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2433[[/galeria]]

2. nap: Mád

Reggeli a szállodában, majd kirándulást teszünk Mádra, ahol először a Hegyaljai Szappanműhelybe látogatunk. A kézműves szappanok között mindenki megtalálja saját illat,- szín és stílus világát. A tulajdonos hölgy egy parasztházban dolgozik, ahol 21 ország legkülönlegesebb szappanjait állította ki és saját készítésű, természetes szappanjait is láthatjuk itt. A szappanokat kizárólag növényi olajok felhasználásával készíti, semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak. Gyógyteákkal, fűszerekkel, gyümölcsökkel, iszappal, agyaggal színezi szappanjait, melyek hidratáló hatásúak. A környékről származó kecsketejet, zeolitot és kaolint tartalmazó szappanjaik nagyon egyediek. Megtudhatjuk, melyik, hogy készül, meg is szagolhatjuk őket és természetesen meg is vásárolhatjuk kedvencünket.

Az illatok világa után a sajtkészítés rejtelmeiben merülhetünk el a Mádi Sajtmanufaktúrában, ahol különböző sajtokat kóstolhatunk. A Mádon található családi sajtműhelyben 2010 óta készítenek friss tejből, nagy gondossággal érlelt tehén- és kecskesajtokat. Teheneik a szomszédos ökofaluban, tájvédelmi körzetben legelnek, melyet körben hegyek vesznek körül tölgyesekkel és gyógynövényekben gazdag hegyi rétekkel. A tiszta és minőségi tejtől lesz olyan egyedi és karakteres ízvilágú a Mádi Sajt, ami miatt törzsvásárlóik hétről-hétre visszatérnek érte. Készítenek még sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatnak meg – igazi különleges csemege. Sajttortájuk pedig sűrű joghurtból, kéksajt aszú kocsonyával készül.

A sajtok utána mi is hiányozhatna még? A hamisítatlan tokaji bor. A Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta. A Tokaji borvidék 87 km hosszúságban és 3–4 km szélességben foglal helyet 5500 hektárnyi területen, három jellegzetes hegy, az abaújszántói és a sátoraljaújhelyi Sátor-hegy, valamint a tokaji Kopasz-hegy közötti háromszögben, 27 település határában. A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet (andezit, riolit, és ezek tufái), illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található. Az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzeten testes, erős savgerinccel bíró minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. A Mad Wine Pincészet jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.  Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákkal dolgoznak, melyek döntő hányadát a Furmint teszi ki, s melyekből készült boraikkal céljuk, hogy a különböző talajszerkezetű dűlők egyedi ízvilágát megmutassák. Gyalogos dűlőtúra során ismerkedünk a különböző szőlőfajtákkal és borokkal, és az idilli környezetben fogyasztjuk el piknik ebédünket.

Az élményekkel teli délelőtt után szabadidő a szállodában pihenésre és feltöltődésre.

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2434[[/galeria]]

3. nap:  Tolcsva - Hernádszentandrás – Budapest

Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd első megállónk Tolcsva, a Helia-D Herba-kastély, Gyógynövény- és Szépségközpont. A szépen felújított kastély és ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is. A minőségi kozmetikumkészítés legnagyobb múltú hazai cége, a Helia-D Kft. azzal a szándékkal varázsolta újjá a XVII. században épült kiskastélyt, hogy közelebb vigye a szépségápolás és a kozmetikum-készítés világát és fortélyait a kényeztető, minőségi kozmetikumok rajongóihoz. A természetes növényi alapanyagokra építő Helia-D fontosnak tartja, hogy a látogatók az alapoktól indulva, a kozmetikumok értékes alkotórészeit adó növényekkel és gyógynövényekkel is megismerkedhessenek az ehető és szépítő növények sokaságát rejtő gyógyfüves kertben és kastélyparkban. Ezt követően megnézzük a Kozmetikatörténeti kiállítást, majd egy krémalapba szakértők segítségével az arcbőrtípusunknak megfelelő hatóanyagokat keverünk, elkészíthetjük saját krémünket (fakultatív), amit haza is vihetünk.

Délután a BioSzentandrás farmra látogatunk. 2010 decemberében olyan útra lépett a mindössze 425 lelkes Hernádszentandrás, mely alapjaiban változtatta meg súlyát, megítélését és szerepét a térségi és az országos vérkeringésben. Egy teljesen organikus és fenntartható módon működő farm, ahol meg lehet látogatni a kertet és megkóstolni a minőségi, teljesen természetes, helyi termékeket.

A program végeztével visszautazás Budapestre.

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2441[[/galeria]]

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja. 

 

programok

Krémkészítő workshop ajándék Hélia-D krémmel (részvételi szándékukat kérjük, jelezzék előre): 3.500 Ft

 

további információk

Indulás: 07:00-kor a Hősök teréről

Felszállási helyek (kérjük, felszállási szándékát foglaláskor előre jelezze)

  • 07:20-kor Gödöllő, Tesco parkoló (Gödöllő, Thegze Lajos u. 2, 2100)
  • 07:40-kor Hatvan, Tesco parkoló (Hatvan, Bibó István u. 1, 3000)

Visszaérkezés: a 3. napon kb. 20-21 óra között, az indulás helyszínére

 

további információk 2Az út idegenvezetője: 

Tanács Gábor

T

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése.

Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek ´mozaik-képének´ a világ egységes képébe illesztése.
Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok.
Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea.
Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok.
Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.