mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Adventi barangolás a Bakony erdeitől Győrig - Magyarország / Győr
szállás leírás
időpontok / árak
Adventi barangolás a Bakony erdeitől Győrig

Ennek az adventi kirándulásunknak az összeállításakor a természet és a kultúra iránt érdeklődőknek egyaránt szerettünk volna kedveskedni. A program a Bakony hegyei és legendás erdei között veszi kezdetét Csesznek váránál, majd hazánk elsőszámú épített örökségei közül kettőt is érint: az UNESCO Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátságot és a karácsonyi pompába öltözött Győr óvárosát.

Program: Csesznek vára, Pannonhalmi Bencés Főapátság, Győr

Elutazás Budapestről reggel 6.45-kor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Várpalota – Veszprém – Zirc útvonalon, a Dunántúl egyik legszebb hegyi főútvonalán keresztül Csesznekre. A pici Veszprém megyei falu fölötti sziklán magasodnak Magyarország egyik leglátványosabb lovagvárának a romjai. Látogatás a több filmben is szereplő erődítményben (lenyűgöző panoráma).
A késő délelőtti órákban továbbutazás Pannonhalmára, mely már Győr-Moson-Sopron megyéhez tartozik. A városka melletti hegyen több mint 1000 évvel ezelőtt alapított monostort Géza fejedelem, így az UNESCO Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság hazánk egyik legrégebbi kulturális fellegvára. Látogatás az apátság épületegyüttesében (bazilika, kerengő, könyvtár stb.).
Győr – a vizek városa – Magyarország műemlékekben 3. leggazdagabb települése, központja talán a legszebb barokk óváros hazánkban. Séta a Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál épült, jól karbantartott paloták és díszes templomok világában, majd lehetőség a székesegyház és a gótikus Héderváry-kápolna megtekintésére. Természetesen a szabadidő sem marad el, így utasainknak egyénileg is lehetősége nyílik Győr belvárosának felfedezésére.
Hazautazás az M1-es autópályán Tatabánya érintésével, érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Szállás

Az utazás egynapos, nem tartozik hozzá szállásfoglalás.

Ellátás

Ezen utazásunk nem tartalmaz étkezést.

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Az árak tájékoztató jellegűek.

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

CsesznekvárHUF 700,-
PannonhalmaapátságHUF 2.800,-
Győrszékesegyház és Héderváry-kápolnaingyenes
Figyelem: hazaútban Tatabánya - Budapest - Székesfehérvár útvonalon jön a csoport.
6:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része

AZ ÚT FOGLALÁSA ELŐTT KÉRJÜK TÁJÉKOZÓDJON AZ AKTUÁLIS SZABAD HELYEK FELŐL IRODÁINKBAN!