mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Tihany, Veszprém, Balatonfüred adventi csillogásban - Magyarország / Közép-Dunántúl
szállás leírás
időpontok / árak
Leírás

      Tihany, Veszprém, Balatonfüred adventi csillogásban
                 Tihanyi Apátság, Királynék városa és a téli Füred varázsa
 
                 2020. December 05-06.
                             December 12-13.
                          (2 nap)
 

Csatlakozási lehetőségek: Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Budapest


1.nap: Nyíregyháza – Debrecen – M3 autópálya pihenői - Budapest – Veszprém
Indulás: Nyíregyházáról 05:00 órakor a Római Katolikus templom parkolójából. Debrecenből 06:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala) Kis pihenőkkel érkezés a Közép-Dunántúli régió csodálatos városába Veszprémbe. 1000 éves történelmünk során Veszprém a királynék városa volt, és 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz. 
Veszprém vára az esztergomi és székesfehérvári várakkal együtt egyike volt legkorábbi várainknak, Géza Fejedelem korában már biztosan létezett, de egyes feltevések szerint már a honfoglalás előtt is állt. Veszprémnek fontos szerepe volt a kereszténység bevezetéséért vívott harcban is, I. István itt győzte le Koppány seregeit. 
Veszprém vármegye volt az egyik legkorábban megszerveződött vármegye. 
A város I. István feleségének, Gizellának a kedvenc tartózkodási helye volt; később évszázadokon át a veszprémi püspökök itt koronázták  meg a magyar királynékat, és viselték  „a királyné kancellárjának” címét. (Gyalogos séta -Várnegyed látogatás)
Szabadprogram keretein belül gyönyörködünk az adventi fényekben, részt veszünk az igényes kirakodóvásárban. Vásárlási lehetőség a Jézuska ajándékokból. Karácsonyi ízek, puncsok, rétesek, édességek kavalkádját csodálhatjuk és kóstolhatjuk.  Este szállás elfoglalás Veszprém környékén.

2.nap: Veszprém – Tihany – Balatonfüred – Budapest – M3 autópálya pihenői – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigetre indulunk, mely hazánk egyik legszebb fekvésű települése. Meglátogatjuk a  Bencés Apátságot, melyet I. András király alapított 1055-ben. Majd séta a hangulatos zeg-zugos utcákban. (számtalan kézműves kirakodóvásár, étterem, cukrászda, stb.)
Szabadprogram keretein belül részt veszünk Tihany karácsonyi forgatagában, ahol ízléses karácsonyi ajándéktárgyak, finom karácsonyi sütemények, ételek, puncsok kóstolhatóak. Bekapcsolódunk az ünnepi rendezvénysorozatba. Tihanyból Balatonfüredre a Balaton északi partjának fővárosába, a Balaton-part leg régebbi üdülőhelyére érkezünk. A móló elől indul a városi kisvonat (kb. 30 perc) lehetőséget biztosít arra, hogy idegenvezetéssel megismerjük a várost, illetve annak nevezetességeit. (fakultatív) Adventi élményekkel feltöltődve indulunk haza az esti órákban ugyanazon az útvonalon, ahol jöttünk. 
                               

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő

(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal                           
- 1 éjszakai szállás Veszprém környékén panzióban 2 ágyas szobában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

A részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanzió (1 reggeli + 1vacsora (5.000 Ft / fő) (a program félpanzióval foglalható)
- belépők: (nem kötelezőek)
 Veszprémi vár
 Tihanyi Apátság
 Balatonfüred: Kisvonat