mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
mikor szeretne utazni?
mivel és milyen útra?
szállás és étkezés
mennyiért?
szállás és étkezés
mennyiért?
Tatai Vadlúd Sokadalom komáromi kitekintéssel - Magyarország
szállás leírás
időpontok / árak
Az ár tartalmazzautazást felsőkategóriás autóbusszalmagyar nyelvű csoporkísérőta megadott programokat 

 

Az ár nem tartalmazzaa belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 2.300 Ft/fő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőülőhely választási felár (1-3. sor)3.000 Ft/főülőhely választási felár 1.500 Ft/fő

 

info

[b] felsőkategóriás autóbusszal

szállás nelkül

ellátás nélkül

1. A Monostori Erőd Közép-Európa egyik legnagyobb ma is látogatható végvára, ahol izgalmas installációkon keresztül  szakvezetéssel ismerjük meg az egykori várvédők életét. 

2. A Fényes tanösvény 1350 méter hosszan kanyarog a láp fölött. A cölöpökre épített pallókon és függőhidakon információs táblák segítenek megérteni a forrásvidékre jellemző élővilágot és természeti jelenségeket. Leglátványosabb része a közel 4 hektár nagyságú, mesés láperdőben, a Nagy-Égeresben kiépített szakasz a kilátótoronnyal. A nyílt vízfelületű lápból kikandikáló fatörzsek egyedülálló tájat varázsolnak elénk. 

3. Naplementekor, a tatai Öreg-tóra érkező több ezer madár látványa és hangja életreszóló élményt jelent. 

 

OTP SZÉP kártyával fizethető

Kulturális látnivaló

Természeti látnivaló

UNESCO Világörökség

 

leiras

Kényelmes reggeli indulással az M1-es autópályán haladva egészen a szlovák oldalon lévő Komárnoig utazunk, ahol röviden megnézzük az Európa teret. A 6500 négyzetméteres hangulatos tér abban különleges, hogy Európa számos országának és régiójának építészeti stílusát tükrözik vissza az épületek.

Innen a Duna másik oldalára megyünk, ahol a Monostori erődbe látogatunk, mely leginkább az 1848/49-es szabadságharc eseményeiről ismert. A magyarok 1849. tavaszán hősiesen megvédték a túlerőben lévő osztrák csapatoktól, majd Klapka György parancsnoksága idején komoly fejlesztések kezdődtek immár a Duna jobb partján is. A világosi fegyverletétel után egyedül Komárom vára tartotta még magát Klapka parancsnoksága alatt.

Igazi élményt nyújt a bonyolult várrendszert felfedezni és a Hadtörténeti kiállítás segítségével beleképzelni magunkat a hős várvédők helyébe. A várvezetés során ellátogatunk a kazamatákba, az egykori gabonaraktárakban kialakított Kenyérmúzeumba és a huszárlovak egykori istállóihoz is.

Innen Tata egyik legújabb természeti látnivalójához, a Fényes Tanösvényhez látogatunk. A Fényes karsztforrás közelében kialakított, egyedülálló, fából épült sétány informatív táblák segítségével végigkalauzol a tiszta vizű források felett és a láperdő égerfái közt. Hazánk páratlan természeti jelenségét látványos hidakon, pallókon, járdákon átkelve fedezhetjük fel.

A nap hátralévő részét az Öreg-tónál töltjük, ahol javában zajlik már a Vadlúd Sokadalom. Minden évben november végén, a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Igazi ünnep ez minden természetbarát számára, ahol a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk.

A tatai Öreg-tó kedvelt pihenőhelye a költöző madaraknak, tökéletes helyszínt biztosítva az ősz végi madármegfigyeléshez. Nem hagyhatjuk ki a koraestét, amikor több tízezer madár húz be a fejünk felett az éjszakai pihenőre. Az eseményt szakmai kommentár kíséri, de emellett kirakodóvásár, madárgyűrűzés, természetismereti bemutatók teszik teljessé a programot.

Budapestre az esti órákban érkezünk vissza.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

 

további információk

Indulás: 08.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt
Találkozó: 07:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
08:30 Budapest- Budai oldal, OMV benzinkút (Budaörsi út 112.)

 

további információk 2