KEFALONIA - Nyugalom, de nem unalom...

 

NYUGALOM, DE NEM UNALOM…
Kefalonia

 

„Csak nyugalomban lelsz a csodák végtelenjére…”  Pam Brown ausztrál költőnő

Milyen igaz is ez Kefaloniára, a Jón-szigetek legnagyobb tagjára, Görögország egyik legszebb, legváltozatosabb, vadregényes szigetére, amely a 25 éves Personal Tours által kínált számos görögországi nyaralóhellyel együtt évek óta változatlan népszerűségnek örvend, főként a nyugalomra, a természet közelsége által nyújtott élményekre, s persze a napfényre, a csodálatos strandokra és nem utolsó sorban a kulináris élvezetekre vágyók körében.

 

Vadregényes tájak, gondosan megőrzött természeti értékek

Különleges természeti szépségeivel, kristálytiszta, türkizkék vízével, homokos strandjaival, barlangjaival, köztük cseppkőbarlangjával, zöldellő dombjaival és hegyeivel méltán azok kedvence, akik a tömegturizmus által kevésbé érintett nyaralóhelyeket választva egy nyugodtabb, de koránt sem unalmas nyaralásra, pihenésre vágynak. A sziget viszonylagos érintetlensége és természeti szépsége minden bizonnyal komoly szerepet játszott abban is, hogy az alkotók Kefaloniát választották a Nicolas Cage főszereplésével készült Coreli kapitány mandolinja c. filmjük forgatási helyszínének.

A sziget természetes vonzerejének megtartása és a tömegturizmus ésszerű keretek között tartása érdekében Kefalonián igen szigorúak az építési szabályok. Az építési telkek minimális méretének magasan történő meghatározása mellett nem támogatják a nagy szálloda monstrumok építését sem. Így a rendelkezésre álló szálláshelyek kínálata alatta marad a piaci keresletnek, ezért könnyen le lehet maradni a kefaloniai nyaralás páratlan élményéről. Viszont akik időben lefoglalják útjukat a Personal Toursnál, azokat a természeti szépségeit gondosan őrző sziget továbbra is csodálatos élményekkel várja.

 

Argostoli, a sziget fővárosa

Kefaloniában azoknak sem kell csalódniuk, akik a páratlan természeti szépségek felkeresése és a szebbnél-szebb strandokon eltöltött idő után egy kis nagyvárosi szórakozásra vágynak. A sziget legnagyobb városa és egyben fővárosa, az 1953-as nagy földrengést követően szinte teljesen újjá épített Argostoli gazdag választékot kínáló üzleteivel, bevásárló utcáival, tavernáival és éttermeivel, s nem utolsó sorban mozgalmas éjszakai életével várja a látogatókat.

 

Az örök kérdés: önállóan, vagy utazási irodával?

A szűkös kínálat miatt, bár nem teljesen lehetetlen, de nem kevés kockázattal jár, ha Kefalonián közvetlenül magunk kívánunk szállást foglalni, főként júliusban és augusztusban. Ha nem az utazási irodák által üzemeltetett charter járatokon, az általuk kínált szálláshelyeikkel összekapcsolva értékesített repjegyünk van, akkor marad az átszállás – a chartereken kívül jelenleg nincs közvetlen légi járat Budapest és Kefalonia között -, vagy a közúton utazás. A szigetre érkezve még akkor is el kell jutnunk a szálláshelyünkre…

Akik nem kívánják vállalni a kalandosabb egyéni megoldásokat, azoknak jó döntés, ha kefaloniai nyaralásukat is a 25 éves Personal Tours gondosan kiválasztott, jó ár-érték arányú szálláshelyein töltik. Különösen vonzó ez a megoldás, ha utazásukat a kedvező First Minute árakon, jó korán le is foglalják!

A Personal Tours utasait is szállító közvetlen charter járattal Kefaloniára érkezőket már a repülőtéren várja a telepített idegenvezető, s együtt indulnak el a változatos szálláshelyekre.

 

Szállások

A nyüzsgő Argostoli-tól csupán 2 km-re fekszik a vele szinte egybeépült népszerű üdülőfalu, Lassi. A vízisportok és a gasztronómia szerelmesei is megtalálják itt számításaikat, s kisgyermekes családok számára szintén megfelelő választás.

Akár baráti társasággal, akár családdal akarjuk eltölteni nyaralásunkat a négy jobbnál jobb tengerparti strandjáról ismert és a turisták által igen kedvelt üdülőfaluban a D&A Apartmanház remek választás. Az éttermek, tavernák, bárok és üzletek által szegélyzett nyüzsgő főutcától néhány méterre, mediterrán kertben elhelyezkedő apartmanház vendégei fogyasztás ellenében még élvezhetik a domboldalon lévő Logos Bar hűsítő medencéjét és az onnan eléjük táruló csodálatos tengeri panorámát is!

Ha még több zöld természetre és nyugalomra vágyunk, akkor a sziget legzöldebb részén, az Aenos hegy lábánál fekvő, a néhány száz lakosú üdülőfalu, Lourdas a tökéletes célpont, amelynek a domboldalon fekvő ófalu része még őrzi a tradicionális görög hangulatot is A falu széles, homokos, néhol aprókavicsos tengerpartjával, öbleivel, néhány üzletével, fagylaltozójával és változatos tavernáival főként a pihenésre vágyóknak és a kirándulásokat kedvelőknek nyújt kellemes nyaralási lehetőséget.

Közvetlenül Lourdas fehér, finomhomokos/aprókavicsos tengerpartján található a Personal Tours egyik legnépszerűbb szálláshelye is, a kétszintes Aridas Apartmanház, amelynek vendégszobái az elhelyezkedésüktől függően eltérő, de mindenképpen tengeri panorámával rendelkeznek.
Az ófalu, valamint több taverna és a bolt néhány perc távolságon belül elérhető. Újonnan épült elegáns szállodák, kávézók is csak rövid sétára találhatók.

Ha igazi, hagyományos, görög vidéki hangulatra vágyunk, akkor érdemes felkeresnünk a Skalatól nyugati irányban kb. 7 km-re található Katelios valamikori halászfalut, mely az utóbbi időben gyors fejlődésnek indult. A tengerparti tavernák és halvendéglők eredeti görög ételeket és remek tengeri csemegéket kínálnak mind az idelátogatóknak, mind az itt nyaraló vendégeknek.  A hosszan elnyúló, inkább homokos, helyenként apró kavicsokkal borított, lassan mélyülő öböl a kisgyermekes családoknak is ideális választás.

A Personal Tours kínálatában üdítő újdonság a Katelios homokos tengerpartján, közvetlenül a tengerparti sétányon, a település központjában található, különleges építészeti stílusban megálmodott Medusa Apartmanház. A kedves tulajdonos házaspár folyamatosan karbantartja és szépítgeti az épületet kívül-belül. Közvetlen közelében tengerparti tavernák, halvendéglők, kávézók, és néhány üzlet elérhető. A saját gépkocsival érkezőknek is ideális kiinduló pont a sziget bebarangolásához.

A Personal Tours kínálatában az apartmanok mellett számos, különböző igényeket kielégítő, gondosan kiválogatott szálloda is szerepel.

Így a fővárosban, Argostoliban a pálmafás sétányon található elegáns butikhotel, a Kefalonia Grand ****, vagy Lassiban, a fővárostól csak 1,5 km-re, csendes környezetben, a homokos/aprókavicsos tengerparttól mindössze 250 méterre található a családi tulajdonban lévő elegáns Lassi Hotel***, a homokos tengerparton fekvő, saját stranddal rendelkező, Mediterranee Hotel****.

Ha pedig csendes környezetben, spa kezeléseket is kínáló hotelben töltenénk el nyaralásunkat,akkor az Astra Village Hotel a megfelelő választás,ahol bőséges félpanziós ellátás is igénybe vehető.

Kirándulások

A Personal Tours gondol azon utasaira is, akik a kellemes tengerparti pihenés mellett élménydús fakultatív kirándulások keretében kívánnak alaposabban megismerkedni Kefaloniával és környékével.

Egésznapos szigettúra keretében kereshetjük fel Kefalonia természeti szépségeit, többek között a Drogarati barlangot és a Melissani barlangtavat is.

Félnapos hajókirándulással eljuthatunk Ithaka-ra, amely Odüsszeusz otthona, s a kéklő öblök és zöldellő dombok hazája. A főváros Vathi és Kioni halászfalu meglátogatása mellett itt is lehetőség nyílik egy kellemes tengeri csobbanásra.

Igazi nyaralós program az egésznapos hajókirándulás, amelynek során lehetőség van a gondtalan fürdőzésre, felszíni búvárkodásra, s egy jó BBQ ebéd elfogyasztására. 

Félnapos, fürdési lehetőséget is kínáló hajókirándulás során ismerkedhetünk meg Kefalonia legészakibb, a világsztárok által is gyakran látogatott, hangulatos, népszerű üdülőhellyével, Fiskardo-val.

 

Veled jövőre ugyanitt?

Kefalonia nyugalmában feltöltődve, az élményekben gazdag, cseppet sem unalmas nyaralásból hazatérve már gondolkodhatunk azon, hogy jövőre visszatérjünk-e erre a csodálatos szigetre, vagy a Personal Tours kínálatában található valamelyik másik gyönyörű görög sziget egyikének, illetve a szárazföld nyaralóhelyeinek felfedezésével folytassuk-e görögországi, kellemesen pihentető, de egyben élményekben gazdag kalandozásunkat.

Egy biztos: Görögország és a Personal Tours visszavár a napfénnyel, a tengerrel és a kultúrával, s nem utolsó sorban a 25 év tapasztalatára is alapozó gondos szervezéssel.

Tovább Kefalonia akciós szállásokra