Santorini

 

Athéntól dél-keleti irányban, 200 km-re található a Kükládok szigetcsoport legdélibb tagja, az Égei-tenger egyik legkedveltebb szigete, melynek szépsége világszerte közismert. A vulkanikus sziget egy óriási robbanás eredményeképpen jött létre 3500 évvel ezelőtt, ami megsemmisítette a korabeli településeket és létrehozta a sziget mai formáját, és turisták milliót vonzza a szigetre évről-évre. A történelem folyamán a szigetet sok névvel illeték: Théra, Kalliszté, Sztrongülé, a jelenlegi Santorini nevet a 13. században a Latin Császárság idején nyerte el.

1830-ban vált Görögország részévé a görög szabadságharc eredményeként, korábban az Oszmán Birodalom fennhatósága alatt is állt.

Területe 73 négyzetkilométer, a központi lagúnát három oldalról meredek sziklaszirtek veszik körül. A sziget közepét egy vulkáni eredetű felszíni képződmény, úgynevezett kaldera foglalja el, amely 400 méter magasan emelkedik a tenger fölé. A kaldera tetején fekvő településekből varázslatos szépségű panoráma, naplemente élvezhető (Oia). A tengerjáró hajók a főváros, Fira alatt állnak meg, ahonnan a turisták választhatnak, hogy szamárháton, libegővel (20 percenként jár és kb. 5 perc az út ), esetleg gyalog közelítik meg a várost, utóbbi esetben 600 lépcsőfok vár rájuk.

A sziget legfontosabb városai: Kamari, Fira és Perissa.  Fira a sziget legnépesebb települése, építészete jellegzetes görög vonásokat mutat. A sziget fő turisztikai központja, hiszen a tenger felől érkező turisták mind ide érkeznek, válogathatnak a rengeteg étterem és szálláslehetőség közül, az egyszerű apartmanoktól a luxushotelekig. Kamari fekete homokos tengerpartjáról híres, csak 10 km-re található Firától.  Több mint 2 kilométeres tengerpartja, népszerű tavernái vonzzák a turistákat, akik a nyüzsgő tengerparti sétányon rengeteg szórakozási lehetőségből választhatnak.

A sziget legegyszerűbben autóval vagy robogóval barangolható be. Habár van tömegközlekedés, de ennek központi helye Fira, tehát bárhová szeretnénk eljutni, itt mindig át kell szállnunk, a buszjegy ára kb. 2 euro. Az autóbérléshez nemzetközileg elismert jogosítvány szükséges.

A szigetnek világhírűek a borai, érdekesség, hogy az állandóan fújó szél miatt a földön fekve növesztik a szőlőt. A bor jellegzetes ízét a szigetet jellemző vulkánikus kőzet adja.

Válogasson Ön is kedvező árú szállásaink közül:

Marianna***, Perissa, reggeli, tengerpart csak 300 méter, festői környezet

https://personaltours.hu/gorogorszag/santorini/perissa/g1991

Alexandra**, Kamari, büféreggeli, medence, családias környezet

https://personaltours.hu/gorogorszag/santorini/kamari/g2007

Black Sand Hotel**, Kamari, reggeli, medence, igény esetén apartmanok is kérhetőek

https://personaltours.hu/gorogorszag/santorini/kamari/g2016

Aegean Plaza****, Kamari, reggeli, 2 medence és spa szolgáltatások

https://personaltours.hu/gorogorszag/santorini/kamari/g2012

Tovább az akciós Santorini szállásokra