Koronavírus tájékoztató

 

Tisztelt Utazóink!

 

Tájékoztatjuk Utazóinkat, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt kiadott kormányzati intézkedések számos változást és korlátozást eredményeznek az utazásban.

Mindenképp javasoljuk Utazóinknak, hogy tájékozódjanak hazájuk illetékes hatóságánál, hogy érvényben vannak-e utazási tanácsok, figyelmeztetések arra az országra vonatkozóan, ahova utazni tervez.

Az országok aktuális Külügyminisztériumi besorolása megtalálható: IDE KATTINTVA

 

 A COLONNADE BIZTOSÍTÓTÁRSASÁG TÁJÉKOZTATÓJA

Tájékoztató utasbiztosítási szerződések érvényességével kapcsolatban

 

Tekintettel a Kormány 2020. szeptember 1-jén hatályba lépett 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletére a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól utasbiztosítási szerződéseink érvényességével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

-          Az érvényben lévő biztosítási feltételek rendelkezései szerint azon úticélok tekintetében, melyeket a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt kategóriába sorolt, utasbiztosítási, útlemondás sem a baleset, betegség, poggyász biztosítás tekintetében nem érvényes.

-          A hivatkozott kormányrendelet rendelkezései alapján – kevés kivétellel – a világ valamennyi országát utazásra nem javasolt kategóriába sorolta.

A Colonnade Biztosító Ügyfelei részére a kialakult helyzetre tekintettel a lehető legmegfelelőbb biztosítási fedezetet biztosító szerződéseket a biztosítási feltétek rendelkezéseitől eltérően az alábbiak szerint köthetőek meg:

-          A piros kategóriába sorolt országok közül a korábban terrorveszély, polgárháborús helyzet, általánosan rossz közbiztonság miatt utazásra nem javasolt országokba történő utazásokkal kapcsolatban megkötött biztosítási szerződések érvénytelenek, összhangban a hatályos kormányrendelet és biztosítási feltételek rendelkezései szerint.

-          Ellenben a kizárólag SARS-CoV-2 járvány miatt utazásra nem javasolt desztinációk tekintetében a biztosítási feltételektől eltérően a biztosítási fedezet ÉRVÉNYES.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

 

Irodánkról:

Személyes ügyintézés csak a Frankel Leó utcai irodánkban lehetséges munkanapokon 09:00-18:00 óráig.

Kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni a COVID-19 vírussal kapcsolatos hatósági előírásokat a személyes ügyintézés során!

Telefonszámaink:  225-1787, 212-3111, 30 952-4127, 30 631-3959, levelét a sales@personaltours.hu címre várjuk.