Koronavírus tájékoztató

 

Tisztelt Utazóink!

 

Tájékoztatjuk Utazóinkat, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt kiadott kormányzati intézkedések számos változást és korlátozást eredményeznek az utazásban.

Mindenképp javasoljuk Utazóinknak, hogy tájékozódjanak hazájuk illetékes hatóságánál, hogy érvényben vannak-e utazási tanácsok, figyelmeztetések arra az országra vonatkozóan, ahova utazni tervez.

Az országok aktuális Külügyminisztériumi besorolása megtalálható: IDE KATTINTVA

 

 A COLONNADE BIZTOSÍTÓTÁRSASÁG TÁJÉKOZTATÓJA

Tájékoztató utasbiztosítási szerződések érvényességével kapcsolatban

 

Tekintettel a Kormány 2020. szeptember 1-jén hatályba lépett 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletére a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól utasbiztosítási szerződéseink érvényességével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

-          Az érvényben lévő biztosítási feltételek rendelkezései szerint azon úticélok tekintetében, melyeket a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt kategóriába sorolt, utasbiztosítási, útlemondás sem a baleset, betegség, poggyász biztosítás tekintetében nem érvényes.

-          A hivatkozott kormányrendelet rendelkezései alapján – kevés kivétellel – a világ valamennyi országát utazásra nem javasolt kategóriába sorolta.

A Colonnade Biztosító Ügyfelei részére a kialakult helyzetre tekintettel a lehető legmegfelelőbb biztosítási fedezetet biztosító szerződéseket a biztosítási feltétek rendelkezéseitől eltérően az alábbiak szerint köthetőek meg:

-          A piros kategóriába sorolt országok közül a korábban terrorveszély, polgárháborús helyzet, általánosan rossz közbiztonság miatt utazásra nem javasolt országokba történő utazásokkal kapcsolatban megkötött biztosítási szerződések érvénytelenek, összhangban a hatályos kormányrendelet és biztosítási feltételek rendelkezései szerint.

-          Ellenben a kizárólag SARS-CoV-2 járvány miatt utazásra nem javasolt desztinációk tekintetében a biztosítási feltételektől eltérően a biztosítási fedezet ÉRVÉNYES.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

Nyilatkozat  2021. január 14.

 Az ügyfeleink részéről az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés utasbiztosításainkkal kapcsolatban továbbra is az, hogy térítünk-e abban az esetben, ha az utas megbetegedését a COVID-19 vírus idézte elő. A kommunikációnk során eddig is igyekeztünk hangsúlyozni, hogy a biztosítási feltételeink értelmében, természetesen számíthatnak segítségünkre a koronavírus megállapítása esetén is. Most azonban szeretnénk még egyértelműbb segítséget nyújtani ennek megerősítésére, hogy nem szerepel kizárásaink között a vírusból eredő megbetegedés. Készítettünk egy igazolást e célra, amely értékesítés során hasznos lehet az ügyfelek felé.

COVID 19 - Igazolás a biztosítási fedezetről

Gyakori kérdések:

https://colonnade.hu/hirek/gyakori-kerdesek-es-valaszok-az-utasbiztositas-koronavirust-covid-19-erinto-felteteleirol-2021-marcius/

 

Beutazási feltételek Görögországba:

Az országba beléphetnek mindazok, akik:

- megkapták az oltást

- átestek a betegségen és rendelkeznek antitest igazolással

- negatív teszt eredményt tudnak felmutatni

- 10 év alatti gyerekeknek se oltási igazolás, se negatív teszt nem szükséges

Forrás: Harisz Teokarisz görög turisztikai miniszter nyilatkozata (2021. 03.29)

 

Hazaútról:

 "Nyaralásból hazatérve az oltottaknak nem kell karanténbe vonulniuk.

Nyáron, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor azt remélik, hogy a beoltottak közül mindenki utazhat majd, függetlenül attól, hogy ki milyen oltást kapott. Nyárra fognak változni a karantén szabályok: a beoltottak egész biztosan nem lesznek karantén kötelezettek külföldi utazás után hazatéréskor." - jelentette be Gulyás Gergely.

Forrás: hirado.hu (2021.04.15)

  

Irodánkról:

A 2021. március 31-i határidejű utalványok érvényességét meghosszabbítottuk 1 hónappal 2021. április 30-ig.

Személyes ügyintézés csak a Frankel Leó utcai irodánkban lehetséges munkanapokon 09:00-18:00 óráig. 

Kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni a COVID-19 vírussal kapcsolatos hatósági előírásokat a személyes ügyintézés során!

Telefonszámaink:  225-1787, 212-3111, 30 952-4127, 30 631-3959, levelét a sales@personaltours.hu címre várjuk.