Koronavírus tájékoztató

 

Tisztelt Utazóink!

 

Tájékoztatjuk Utazóinkat, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt kiadott kormányzati intézkedések számos változást és korlátozást eredményeznek az utazásban.

Mindenképp javasoljuk Utazóinknak, hogy tájékozódjanak hazájuk illetékes hatóságánál, hogy érvényben vannak-e utazási tanácsok, figyelmeztetések arra az országra vonatkozóan, ahova utazni tervez.

Az országok aktuális Külügyminisztériumi besorolása megtalálható: IDE KATTINTVA

 

 A COLONNADE BIZTOSÍTÓTÁRSASÁG TÁJÉKOZTATÓJA

Tájékoztató utasbiztosítási szerződések érvényességével kapcsolatban

 

Tekintettel a Kormány 2020. szeptember 1-jén hatályba lépett 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletére a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól utasbiztosítási szerződéseink érvényességével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

-          Az érvényben lévő biztosítási feltételek rendelkezései szerint azon úticélok tekintetében, melyeket a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt kategóriába sorolt, utasbiztosítási, útlemondás sem a baleset, betegség, poggyász biztosítás tekintetében nem érvényes.

-          A hivatkozott kormányrendelet rendelkezései alapján – kevés kivétellel – a világ valamennyi országát utazásra nem javasolt kategóriába sorolta.

A Colonnade Biztosító Ügyfelei részére a kialakult helyzetre tekintettel a lehető legmegfelelőbb biztosítási fedezetet biztosító szerződéseket a biztosítási feltétek rendelkezéseitől eltérően az alábbiak szerint köthetőek meg:

-          A piros kategóriába sorolt országok közül a korábban terrorveszély, polgárháborús helyzet, általánosan rossz közbiztonság miatt utazásra nem javasolt országokba történő utazásokkal kapcsolatban megkötött biztosítási szerződések érvénytelenek, összhangban a hatályos kormányrendelet és biztosítási feltételek rendelkezései szerint.

-          Ellenben a kizárólag SARS-CoV-2 járvány miatt utazásra nem javasolt desztinációk tekintetében a biztosítási feltételektől eltérően a biztosítási fedezet ÉRVÉNYES.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

Nyilatkozat  2021. január 14.

 Az ügyfeleink részéről az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés utasbiztosításainkkal kapcsolatban továbbra is az, hogy térítünk-e abban az esetben, ha az utas megbetegedését a COVID-19 vírus idézte elő. A kommunikációnk során eddig is igyekeztünk hangsúlyozni, hogy a biztosítási feltételeink értelmében, természetesen számíthatnak segítségünkre a koronavírus megállapítása esetén is. Most azonban szeretnénk még egyértelműbb segítséget nyújtani ennek megerősítésére, hogy nem szerepel kizárásaink között a vírusból eredő megbetegedés. Készítettünk egy igazolást e célra, amely értékesítés során hasznos lehet az ügyfelek felé.

COVID 19 - Igazolás a biztosítási fedezetről

Gyakori kérdések:

https://colonnade.hu/hirek/gyakori-kerdesek-es-valaszok-az-utasbiztositas-koronavirust-covid-19-erinto-felteteleirol-2021-marcius/

 

GÖRÖGORSZÁGI BEUTAZÁS

OLTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Oltási kötelezettség nincs.

Magyar állampolgárok karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Görögországba, amennyiben a beoltottságukat okmánnyal igazolják, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet mutatnak be, vagy átestek a COVID-19 betegségen.

Az oltási igazolvánnyal szembeni követelmények: A második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Az állami szerv által kiállított igazolásnak az angol, francia, német, olasz, spanyol, vagy orosz nyelv valamelyikén tartalmaznia kell a következő információkat: a beoltott személy teljes neve, az alkalmazott vakcina típusa, a beadott adagok száma és dátuma (1. és 2.). Az oltási igazoláson szereplő névnek meg kell egyeznie az oltási igazolvány birtokosának útiokmányában szereplő névvel.

Elfogadott oltóanyagok:

o         Pfizer BioNtech,

o         Moderna,

o         Astra Zeneca/Oxford,

o         Novavax,

o         Johnson & Johnson/Janssen,

o         Sinovac Biotech,

o         Gamaleya (Szputnyik),

o         Cansino Biologics,

o         Sinopharm.

Az oltóorvos / háziorvos ingyen kiállítja (utólag is) az utazáshoz az angol nyelvű oltási igazolást. Külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű oltásigazolást az oltottak részére, bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat. (forrás: https://www.nnk.gov.hu/)

A dokumentum innen tölthető le PDF formátumban.

https://personaltours.hu/user_dok/ld_0_35298_oltasi_igazolas_angol.pdf

 

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY (AKIK ÁTESTEK A COVID-19 BETEGSÉGEN):

A görög hatóságok a következő feltételek mellett fogadják el a COVID-19 betegségen átesett személyek igazolását: Az állami, vagy az illetékes állami szerv által hitelesített magán laboratórium igazolásán az oltási információknál felsorolt nyelvek valamelyikén tartalmaznia kell a következő információkat: A személy neve, a megbetegedés dátuma. Az igazolás érvényessége a megbetegedés (pozitív PCR vagy rapid antigén teszt) dátumától számított 2. hónaptól a 9. hónapig terjedő időszakra szól. A védettségi igazoláson szereplő névnek meg kell egyeznie az igazolás birtokosának útiokmányában szereplő névvel.

 

PCR TESZT

Azok a 6 éven felüli Magyar állampolgárok akik nem oltatták be magukat vagy nem voltak COVID fertőzöttek, csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredménnyel léphetnek be Görögországba. Tapasztalataink alapján tájékoztatásul közöljük, hogy a Whitelab kihelyezett laboratóriumaiban csak garatból vesznek mintát, ez semmi kellemetlenséget nem okoz a gyermekeknek sem.

 

HAZAÉRKEZÉS

2021. május 21-től korlátozás nélkül léphet be Magyarország területére az a magyar állampolgár, aki védettségi (plasztik) kártyával rendelkezik. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy a belépő (védettségi kártyával rendelkező) magyar állampolgárral együtt Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet. A védettségi kártyával nem rendelkezőkre 10 nap karantén várhat, mely 2 db negatív PCR teszttel kiváltható.

  

Irodánkról:

Személyes ügyintézés csak a Frankel Leó utcai irodánkban lehetséges munkanapokon 09:00-18:00 óráig. 

Kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni a COVID-19 vírussal kapcsolatos hatósági előírásokat a személyes ügyintézés során!

Telefonszámaink:  225-1787, 212-3111, 30 952-4127, 30 631-3959, levelét a sales@personaltours.hu címre várjuk.